Model 5505 fra Samsung har en diskret sort finish. Selv foden er sort uden den forkromede bling-effekt, man får på de dyrere serier 6, 7 og 8 fra den koreanske producent. Rammen omkring skærmen er lidt tykkere end hos et par af konkurrenterne, og skærmen står lidt højt på den medfølgende fod. Det gør nødvendigvis også, at tv’et optager mere plads af en 50-tommer at være.
Brugervenlighed og funktioner
Samsungs tv har en fiks og foreløbig unik finesse: Det kan nemlig fjernstyre din tv-boks. Ved hjælp af et ekstra IR-øje, som fastgøres foran boksen, kan du bruge tv’ets fjernbetjening til at vælge kanal med. Du får også adgang til tv-guiden, og hvis din tv-boks har PVR-funktion, kan du også programmere optagelse.
For dem, der har digitalt jordnet, er også muligt at sløjfe boksen helt og enten sætte programkortet direkte i tv’et sammen med et CAM-kort modul fra leverandøren. Da mister man dog evnen til at optage og se et andet program samtidig.
På smart-siden er Samsung testens mest veludstyrede. De er fortsat ene om at tilbyde HBO i tillæg til Netflix film-streaming plus en række andre lokalt forankrede tjenester.
Billedkvalitet
Samsung-skærmen udmærker sig ved at være lidt mere lysstærk end resten af forsamlingen. Den kan virkelig vise billeder med smæk på! Skærmoverfladen er også temmelig mat, så denne skærm fungerer godt i lyse rum. Ulempen er, at sortniveauet er lidt begrænset: Sort er mærkbart mere blå/grålig end på de bedste skærme i testen. Samsungs tv kæmper også lidt med en smal betragtningsvinkel: Du skal sidde lige foran skærmen for at undgå, at farverne bliver falmede.
Fabriksindstillingerne er ikke lige så gode som på Sony. Standardindstillingen giver et meget blåligt billede, og filmindstillingen har lidt for rødlige hudtoner. Vi kan spore lidt mere støj og “grums” i billederne, og bevægelserne er ikke så glatte. Forskellen er ikke stor, men nok til at Samsung falder lidt igennem på det mest krævende billedmateriale.
Lydkvalitet
Lydgengivelsen er derimod langt bedre, end hvad Sony disker op med. Her er der fylde i dialogerne, og musikken kommer tydeligere frem, uden at det ringer i ørerne. Vi registrerede dog noget blafren i bassen ved krævende filmscener. Der er altså ikke tale om noget, der kan erstatte en god soundbar, men lyden er afgjort til at leve med.
Konklusion
Samsung UE50F5505 er et tv, der ser godt ud, og med en række brugervenlige funktioner. Billedkvaliteten er også god, men ikke den bedste i dette selskab. Begrænset sortniveau og betragtningsvinkel samt lidt rodede billedindstillinger trækker ned. Lyden er derimod klart godkendt.
UE50F5505 giver meget for pengene, men de, der er fast besluttet på et Samsung-tv, bør overveje den lidt dyrere 6-serie.
Lyd & Billede mener
UE50F5505 byder på flot design, overlegen brugervenlighed og gode smart-tjenester som Netflix og HBO. Billedgengivelsen er lysstærk og egner sig fint til at se fjernsyn i lyse rum. Sortniveauet er ikke det bedste, vi har set i denne prisklasse, og billedet gør kun et middelmådigt indtryk med ujævn farvebalance. Meget kan rettes op i menuerne, men flere konkurrenter leverer et bedre billede lige ud af kassen.
Vejl. pris 8490 kr
Specifikationer
- 50" 3D LED LCD, 1920 x 1080
- DVB-C/DVB-T2
- 3 x HDMI, 2 x USB
- Wi-Fi og Smart TV
- 100 Hz Clear Motion Rate
Også i denne test:
syv 50" tv’er i budgetklassen
LG 50LA660V
Smart og lækkert
Her er en fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkendt lydkvalitet.
Toshiba 50L7363
En ulv i fåreklæder
Indpakningen er ikke særlig prangende, men denne Toshiba-skærm giver imponerende billedkvalitet til prisen.
Sony KDL-50W685
Minimalistisk billedkunstner
Sonys nye budget-tv imponerer: Bag den slanke indpakning skjuler der sig en billedkvalitet af meget høj klasse.
Philips 50PFL4208
Billigt men ikke særlig godt
Philips har altid kæmpet for at være i front blandt tv-producenterne og har leveret mange gode modeller den sidste tid. Desværre lander 50PFL4208 lidt på halen og kan ikke måle sig med de bedste i testen.
Panasonic TX-L50ET60
Flot farvegengivelse
Med fine farver og lækkert design er Panasonic TX-L50ET60 et godt alternativ til firmaets plasma-tv’er.
Panasonic TX-P50ST60
Svanesang for plasma
Efter mange år med suveræn billedkvalitet er det snart slut med Panasonics plasmaskærme. Men budgetmodellen 50ST60 er stadig et rigtig godt køb.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer