Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budgetmodel tilbyder flere smart-funktioner, men billedkvaliteten er ikke i top.
Lyd & Billede mener
UE50F5505 byder på flot design, overlegen brugervenlighed og gode smart-tjenester som Netflix og HBO. Billedgengivelsen er lysstærk og egner sig fint til at se fjernsyn i lyse rum.
Sortniveauet er ikke det bedste, vi har set i denne prisklasse, og billedet gør kun et middelmådigt indtryk med ujævn farvebalance. Meget kan rettes op i menuerne, men flere konkurrenter leverer et bedre billede lige ud af kassen.
Specifikationer
  • 50" 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-C/DVB-T2
  • 3 x HDMI, 2 x USB
  • Wi-Fi og Smart TV
  • 100 Hz Clear Motion Rate

Model 5505 fra Samsung har en diskret sort finish. Selv foden er sort uden den forkromede bling-effekt, man får på de dyrere serier 6, 7 og 8 fra den koreanske producent. Rammen omkring skærmen er lidt tykkere end hos et par af konkurrenterne, og skærmen står lidt højt på den medfølgende fod. Det gør nødvendigvis også, at tv’et optager mere plads af en 50-tommer at være.

Brugervenlighed og funktioner
Samsungs tv har en fiks og foreløbig unik finesse: Det kan nemlig fjernstyre din tv-boks. Ved hjælp af et ekstra IR-øje, som fastgøres foran boksen, kan du bruge tv’ets fjernbetjening til at vælge kanal med. Du får også adgang til tv-guiden, og hvis din tv-boks har PVR-funktion, kan du også programmere optagelse.

For dem, der har digitalt jordnet, er også muligt at sløjfe boksen helt og enten sætte programkortet direkte i tv’et sammen med et CAM-kort modul fra leverandøren. Da mister man dog evnen til at optage og se et andet program samtidig.

På smart-siden er Samsung testens mest veludstyrede. De er fortsat ene om at tilbyde HBO i tillæg til Netflix film-streaming plus en række andre lokalt forankrede tjenester.

Billedkvalitet
Samsung-skærmen udmærker sig ved at være lidt mere lysstærk end resten af forsamlingen. Den kan virkelig vise billeder med smæk på! Skærmoverfladen er også temmelig mat, så denne skærm fungerer godt i lyse rum. Ulempen er, at sortniveauet er lidt begrænset: Sort er mærkbart mere blå/grålig end på de bedste skærme i testen. Samsungs tv kæmper også lidt med en smal betragtningsvinkel: Du skal sidde lige foran skærmen for at undgå, at farverne bliver falmede.

Annonce

Fabriksindstillingerne er ikke lige så gode som på Sony. Standardindstillingen giver et meget blåligt billede, og filmindstillingen har lidt for rødlige hudtoner. Vi kan spore lidt mere støj og “grums” i billederne, og bevægelserne er ikke så glatte. Forskellen er ikke stor, men nok til at Samsung falder lidt igennem på det mest krævende billedmateriale.

Lydkvalitet
Lydgengivelsen er derimod langt bedre, end hvad Sony disker op med. Her er der fylde i dialogerne, og musikken kommer tydeligere frem, uden at det ringer i ørerne. Vi registrerede dog noget blafren i bassen ved krævende filmscener. Der er altså ikke tale om noget, der kan erstatte en god soundbar, men lyden er afgjort til at leve med.

Konklusion
Samsung UE50F5505 er et tv, der ser godt ud, og med en række brugervenlige funktioner. Billedkvaliteten er også god, men ikke den bedste i dette selskab. Begrænset sortniveau og betragtningsvinkel samt lidt rodede billedindstillinger trækker ned. Lyden er derimod klart godkendt.

UE50F5505 giver meget for pengene, men de, der er fast besluttet på et Samsung-tv, bør overveje den lidt dyrere 6-serie.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

LG 50LA660V

Smart og lækkert

Her er en fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkendt lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gør 50LA660V fremragende til lyse rum, og det har jævne bevægelse selv ved udfordrende sports- og underholdningsprogrammer. Også plus for mange smart-funktioner og markedets måske bedste fjernbetjening.
Sortniveauet ikke er helt i top. Sammenlignet med testens bedste er LG mærkbart mere gråt med en lidt falmet filmgengivelse som resultat.

Toshiba 50L7363

En ulv i fåreklæder

Indpakningen er ikke særlig prangende, men denne Toshiba-skærm giver imponerende billedkvalitet til prisen.

50L7363 har et anonymt udseende, men det er glemt, så snart man ser det flotte billede. Kontrast og sortniveauet er fremragende, skarpheden er god, og bevægelserne er glatte. Fornem billedkvalitet til prisen.
Udseendet er som nævnt ikke det mest spændende, og man må tåle et lidt mere kedeligt menusystem med relativt få smart-funktioner. Lyden er tam, men det er Toshiba ikke alene om i denne prisklasse.

Sony KDL-50W685

Minimalistisk billedkunstner

Sonys nye budget-tv imponerer: Bag den slanke indpakning skjuler der sig en billedkvalitet af meget høj klasse.

Imponerende billedkvalitet med rigtig god kontrast, sortniveau og farvegengivelse gør, at KDL-50W685 kan tilfredsstille selv kræsne film- og spil-entusiaster. Gode billedindstillinger fra fabrikken gør, at det fungerer rigtig godt lige ud af kassen. Et virkelig godt tv til prisen.
Lyden er desværre lige så tynd, som tv’et er slankt, så man må påregne en ekstraudgift til et separat lydsystem.

Philips 50PFL4208

Billigt men ikke særlig godt

Philips har altid kæmpet for at være i front blandt tv-producenterne og har leveret mange gode modeller den sidste tid. Desværre lander 50PFL4208 lidt på halen og kan ikke måle sig med de bedste i testen.

50PFL4208 er en rimeligt billig storskærm, der alligevel er spækket med smart-funktioner og apps. Et simpelt og brugervenligt tv, som man hurtigt bliver fortrolig med.
Billedkvaliteten opfylder ikke helt vores forventninger med et mere grovkornet og uskarpt billede, og manglen på bevægelseskompensation gør, at billederne bliver lidt ujævne ved bevægelse.

Panasonic TX-L50ET60

Flot farvegengivelse

Med fine farver og lækkert design er Panasonic TX-L50ET60 et godt alternativ til firmaets plasma-tv’er.

TX-L50ET60 er et gennemført LED-tv med fremragende billedkvalitet, god brugervenlighed og de vigtigste smart-funktioner om bord. Især farvegengivelsen imponerer med præcise og naturtro farvetoner.
Mens Panasonics plasma-tv leverer klasseledende sortniveau, bliver det kun middelmådigt med denne LED-model. Dermed er det ikke det mest velegnede tv til at se film i biografmørke.

Panasonic TX-P50ST60

Svanesang for plasma

Efter mange år med suveræn billedkvalitet er det snart slut med Panasonics plasmaskærme. Men budgetmodellen 50ST60 er stadig et rigtig godt køb.

Panasonic TX-P50ST60 leverer billedkvalitet af meget høj klasse. Især kontrast og sortniveau er imponerende og gør, at tv’et er suverænt til at se film og serier i dunkel belysning. Et af de allerbedste tv’er i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelene ved plasma.
Til denne pris er det svært at finde ankepunkter, men lysstyrken er ikke på højde med LED-skærmene, og man må derfor tage nogle forholdsregler i lysere omgivelser.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.