BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Test : Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budgetmodel tilbyder flere smart-funktioner, men billedkvaliteten er ikke i top.

Lyd & Billede mener

UE50F5505 byder på flot design, overlegen brugervenlighed og gode smart-tjenester som Netflix og HBO. Billedgengivelsen er lysstærk og egner sig fint til at se fjernsyn i lyse rum.
Sortniveauet er ikke det bedste, vi har set i denne prisklasse, og billedet gør kun et middelmådigt indtryk med ujævn farvebalance. Meget kan rettes op i menuerne, men flere konkurrenter leverer et bedre billede lige ud af kassen.
 • 50" 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • DVB-C/DVB-T2
 • 3 x HDMI, 2 x USB
 • Wi-Fi og Smart TV
 • 100 Hz Clear Motion Rate
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 8490 kr

Model 5505 fra Samsung har en diskret sort finish. Selv foden er sort uden den forkromede bling-effekt, man får på de dyrere serier 6, 7 og 8 fra den koreanske producent. Rammen omkring skærmen er lidt tykkere end hos et par af konkurrenterne, og skærmen står lidt højt på den medfølgende fod. Det gør nødvendigvis også, at tv’et optager mere plads af en 50-tommer at være.

Brugervenlighed og funktioner
Samsungs tv har en fiks og foreløbig unik finesse: Det kan nemlig fjernstyre din tv-boks. Ved hjælp af et ekstra IR-øje, som fastgøres foran boksen, kan du bruge tv’ets fjernbetjening til at vælge kanal med. Du får også adgang til tv-guiden, og hvis din tv-boks har PVR-funktion, kan du også programmere optagelse.

For dem, der har digitalt jordnet, er også muligt at sløjfe boksen helt og enten sætte programkortet direkte i tv’et sammen med et CAM-kort modul fra leverandøren. Da mister man dog evnen til at optage og se et andet program samtidig.

På smart-siden er Samsung testens mest veludstyrede. De er fortsat ene om at tilbyde HBO i tillæg til Netflix film-streaming plus en række andre lokalt forankrede tjenester.

Billedkvalitet
Samsung-skærmen udmærker sig ved at være lidt mere lysstærk end resten af forsamlingen. Den kan virkelig vise billeder med smæk på! Skærmoverfladen er også temmelig mat, så denne skærm fungerer godt i lyse rum. Ulempen er, at sortniveauet er lidt begrænset: Sort er mærkbart mere blå/grålig end på de bedste skærme i testen. Samsungs tv kæmper også lidt med en smal betragtningsvinkel: Du skal sidde lige foran skærmen for at undgå, at farverne bliver falmede.

Fabriksindstillingerne er ikke lige så gode som på Sony. Standardindstillingen giver et meget blåligt billede, og filmindstillingen har lidt for rødlige hudtoner. Vi kan spore lidt mere støj og “grums” i billederne, og bevægelserne er ikke så glatte. Forskellen er ikke stor, men nok til at Samsung falder lidt igennem på det mest krævende billedmateriale.

Lydkvalitet
Lydgengivelsen er derimod langt bedre, end hvad Sony disker op med. Her er der fylde i dialogerne, og musikken kommer tydeligere frem, uden at det ringer i ørerne. Vi registrerede dog noget blafren i bassen ved krævende filmscener. Der er altså ikke tale om noget, der kan erstatte en god soundbar, men lyden er afgjort til at leve med.

Konklusion
Samsung UE50F5505 er et tv, der ser godt ud, og med en række brugervenlige funktioner. Billedkvaliteten er også god, men ikke den bedste i dette selskab. Begrænset sortniveau og betragtningsvinkel samt lidt rodede billedindstillinger trækker ned. Lyden er derimod klart godkendt.

UE50F5505 giver meget for pengene, men de, der er fast besluttet på et Samsung-tv, bør overveje den lidt dyrere 6-serie.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
  Også i denne test:
  LG 50LA660V - Smart og lækkert
  Her er en fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkendt lydkvalitet.
  Toshiba 50L7363 - En ulv i fåreklæder
  Indpakningen er ikke særlig prangende, men denne Toshiba-skærm giver imponerende billedkvalitet til prisen.
  Sony KDL-50W685 - Minimalistisk billedkunstner
  Sonys nye budget-tv imponerer: Bag den slanke indpakning skjuler der sig en billedkvalitet af meget høj klasse.
  Philips 50PFL4208 - Billigt men ikke særlig godt
  Philips har altid kæmpet for at være i front blandt tv-producenterne og har leveret mange gode modeller den sidste tid. Desværre lander 50PFL4208 lidt på halen og kan ikke måle sig med de bedste i testen.
  Panasonic TX-L50ET60 - Flot farvegengivelse
  Med fine farver og lækkert design er Panasonic TX-L50ET60 et godt alternativ til firmaets plasma-tv’er.
  Panasonic TX-P50ST60 - Svanesang for plasma
  Efter mange år med suveræn billedkvalitet er det snart slut med Panasonics plasmaskærme. Men budgetmodellen 50ST60 er stadig et rigtig godt køb.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Vejl.pris 61990 kr Laserskarp lyskanon

  LG NANO99 vs. Sony ZH8

  Vejl.pris kr Barberbladsskarp 8K-duel

  Sony KD-48A9

  Vejl.pris 13939 kr Lille, men sejt

  LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

  Vejl.pris kr Superbillede i kompakt format
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.