Panasonic er måske bedst kendt for deres kompromisløse high-end-TV’er, men den japanske producent har også en lang tradition for at lave gode budgetmodeller.
Når vi pakker FX600 ud, er førsteindtrykket, at det måske føles lidt lettere og mere plasticagtigt end Panasonics dyrere modeller, men alligevel har en flot udførelse. Chassiset er i blank sort plast, og tv’et har smarte fødder, som kan monteres enten bredt eller smalt for at passe til dit tv-møbel eller gøre plads til en soundbar.
Brugervenlighed og funktioner
Panasonic er ikke faldet for “Android-fristelsen” som mange af konkurrenterne. I stedet bruger de deres egen brugerflade, My Home Screen 3.0, som må siges at fungere godt: De, der er vant til Panasonic i forvejen, kan trygt vælge FX600 uden at skulle lære alting på ny.
Menusystemet er både hurtigt, brugervenligt og overskueligt. Den traditionelle fjernbetjening ligger godt i hånden og har store, tydelige knapper, bl.a. en separat Netflix-knap. Hvad angår udvalget af apps, er Panasonic ikke klasseledende, men understøtter essentielle apps som YouTube og Netflix samt Amazon Prime.
Billedkvalitet
Indvendig er Panasonic FX600 en relativt standard 4K-skærm med kantmonteret LED-belysning. Her er ingen avanceret Local Dimming – i stedet bruger Panasonic en digital variant, som de kalder Adaptive Backlight Dimming, hvor billedprocesseringen tilpasser lysstyrken til indholdet på skærmen.
FX600 har da heller ikke specielt imponerende kontrast eller lysstyrke og må se sig slået af Samsung UE55NU7105, hvad angår sortniveau. Det har imidlertid flere andre gode kvaliteter.
For det første er skarpheden utrolig god, og en Netflix-serie som Altered Carbon ser imponerende ud med sine knivskarpe detaljer. Panasonic-skærmen får de ekstra farvenuancer frem, når vi ser 4K-indhold af høj kvalitet, men evner også at få ældre optagelser af lavere kvalitet til at se virkelig flotte ud. Farvegengivelsen er fyldig uden at blive overmættet eller unaturlig.
Den matte skærmoverflade gør også, at vi kan se TV under forskellige lysforhold uden at blive generet af refleksioner af omgivelserne. Alt i alt er der ikke meget at udsætte på billedkvaliteten i forhold til prisen.
Lydkvalitet
FX600’s lydsystem præsterer udmærket. TV’et har standard nedadvendte højttalere, der lyder ganske godt. Her er både god klarhed i stemmerne og fin fylde i bassen. Ikke nogen erstatning for en ordentlig soundbar, men væsentlig bedre end Sonys tynde lyd.
Konklusion
Panasonic FX600 er et no-nonsense TV med gennemført kvalitet til en gunstig pris. Her får du et TV med flot lyd- og billedkvalitet samt de vigtigste smart-funktioner, uden store kompromiser eller graverende fejl. Der findes konkurrenter med sejere ydelse på enkelte områder, men Panasonic er mere end godt nok til det meste og et trygt TV-køb i vores øjne.
Også i denne test:
TCL 55DP660
Lav pris, høj ydelse
Kineserne kommer! TCL 55DP660 er et TV med fremragende billedkvalitet og et væld af funktioner til en gunstig pris.
Philips 55PUS8303
Et potentielt kup fra Philips
Det er ikke ofte, vi inkluderer et premium-TV i en budgettest. Men Philips 55PUS8303 er alligevel en værdig kandidat, hvis du kan finde det til den rigtige pris.
Sony KD-55XF7005
Blandede følelser
Sony KD-55XF7005 byder på lækker billedkvalitet, men har desværre en stor mangel på smart-fronten …
LG 55UK6100
Hurtigt på aftrækkeren
Denne budgetmodel fra LG har ikke den vildeste kontrast, men kan prale af en rekordlav forsinkelse til spilfanatikerne.
Samsung UE55NU7105
Still going strong
Sidste års favorit-TV i budgetklassen formår stadig at imponere: Samsung NU7105 tilbyder en stærk kombination af funktioner, billede og lydkvalitet til en behagelig pris.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer