Test: Samsung UE46D6505

Bedst når det gælder

Samsungs populære 6-serie leverer meget god billedkvalitet i både 2D og 3D.
Annonce
Annonce
forfatter

Samsung introducerede LED-konceptet for nogle år siden, og de slanke skærme er blevet en gedigen succes for koreanerne, som hvert år klarer at ligge et hestehoved foran på design. Årets modelle har fået en ekstra smal ramme, som gør, at 46-tommeren ikke dominerer mere end en typisk 42-tommers. En anden smart sag er de skjulte betjeningsknapper på bagsiden. Lader du fingrene glide over dem, dukker de op som symboler på skærmen, så du ved hvilken knap, du skal trykke på. Smart og innovativt! Skærmen er desuden spækket med Smart tv funktioner, som er et andet begreb Samsung har taget til sig. Du kan styre tv-funktionerne via iPhone og Android telefoner og få adgang til Youtube, Twitter, Facebook og meget andet internetindhold via tv-skærmen. Billedkvaliteten er heller ikke at kimse ad: Lige ud af kassen serverer Samsung et knaldstærkt billede med masser af lysstyrke og kontrast, som altid har været kendetegnet ved deres LED-skærme. Kontrasten og sortniveauet er i top for sin klasse, samtidig med at billedet er utrolig skarpt og rigt på detaljer. Farvegengivelsen er relativt jævn i standard modus, men du bør vælge filmmodus for at få de mest korrekte farver.

Aktive 3D-briller
Samsung satser på aktive 3D-briller med indbygget lukkermekanisme for at fordele venstre og højre billede til det respektive øje. Vi havde en hel del at udsætte på Samsungs forrige generation – skærmene havde synlige problemer med crosstalk/dobbelte billeder, og brillerne kunne hurtigt blive irriterende at have på. I år har de lanceret en langt lettere variant med hurtigere Bluetooth overførsel, og det meste er blevet forbedret. Dybdeeffekten er blevet langt skarpere, mere stabil og fremfor alt mere behagelig og med betydelig reduceret crosstalk (dobbelte billeder). Når det gælder lyd, har Samsungs fladskærme været ganske berygtede for tynd lyd, som har bidraget meget til salget af soundbars og surroundanlæg. Denne model er ikke nogen undtagelse, alligevel er den klart bedre end foregående modeller, med fyldigere lyd, som man trods alt kan skrue relativt højt uden at det skærer i ørerne.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Panasonic TX-P65VT30Y

Fortsat på toppen

Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklasse til en meget gunstig pris.

Philips 46PFL9706

Kontrastkongen

Dette er et meget veludstyret tv med billedkvalitet i referenceklassen. Med moderne filterteknik ombord har Philips klaret at tage kontrast og sortniveau til nye højder.

LG 42LW550W

Billig og behagelig 3D

Ude efter en billig og god 3D-skærm? LG har svaret med sin Cinema 3D model.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Topresultat til Polestar 2 i kollisionstest.
Porsches elektriske crossover er endelig officiel – se lanceringsvideoen her!
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Hvis du ikke vil nøjes med et virkelig godt TV til din gaming, så har Philips en løsning, der ikke er til at overse. Desværre har de selv overset et par vigtige detaljer.
Så dukkede den første PC med GeForce RTX 3080 op. Og den rykker igen hegnspælene for 3D-ydelse i spil.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.