: Philips 46PFL9706

Kontrastkongen

Dette er et meget veludstyret tv med billedkvalitet i referenceklassen. Med moderne filterteknik ombord har Philips klaret at tage kontrast og sortniveau til nye højder.
Annonce
Annonce
forfatter

9000-serien fra Philips har i flere år været regnet som et af de bedste tv, man kan købe og repræsenterer det ypperste af tv-teknologi. På denne modelserie bruger Philips et billedpanel med tusinder af lysdioder monteret bag skærmen (LED backlight). Lysdioderne er inddelt i grupper, som kan tændes og slukkes individuelt. Dette giver en fænomenal lyskontrol og betyder, at dele af skærmen kan være lys og mørk på samme tid, i modsætning til de mere udbredte kant-LED skærme, som har den samme lysstyrke over hel e skærmen. Men selv om de bagmonterede lysdioder tager ekstra plads, er den nye 9706-model overraskende tynd. For at opnå det har Philips blandt andet flyttet højttalerne ned i tv-soklen.

Billedkvalitet
Den største nyhed i år er alligevel det såkaldte Moth Eye Filter, som Philips har udviklet i samarbejde med Sharp. Det specielle filter regulerer lysudslippet fra skærmen og har den unikke egenskab at det slipper meget lys ud fra skærmen samtidig med at det slipper meget lidt lys den anden vej. Således opnås en fænomenal lysstyrke samtidig med at mørke partier forbliver mørke. Philips skærmen er også udstyret med en nyt skærmbelægning, som reducerer refleksioner betragteligt.

Når disse to filtre kombineres med det meget potente billedpanel, får man en billedkvalitet, som bare må opleves. Philips skærmen har en fænomenal kontrast og lysstyrke, og det mørkeste sortniveau, vi har registreret nogen sinde! Det bedste er alligevel, at skærmen beholder denne billedkvalitet i snart sagt alle situationer, inkluderet ved 3D. Takket være den enorme lysstyrke, og et frontglas som er nærmest refleksfrit, kan man også fint se tv ved højlys dag, selv med masser af sollys på skærmen.

Desværre er det nye Moth-filter kun tilgængelig på netop denne model. Hverken 52-tommers udgaven af 9706 eller den ekstra brede 21:9 topmodel 56PFL9956 har fået det nye filter, noget vi håber Philips retter op på til næste år.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Panasonic TX-P65VT30Y

Fortsat på toppen

Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklasse til en meget gunstig pris.

Samsung UE46D6505

Bedst når det gælder

Samsungs populære 6-serie leverer meget god billedkvalitet i både 2D og 3D.

LG 42LW550W

Billig og behagelig 3D

Ude efter en billig og god 3D-skærm? LG har svaret med sin Cinema 3D model.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.
TCL satser kraftigt på den nye MiniLED-teknologi med flere modeller på vej i 2021.
LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.
Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.