Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Technics SC-C70 MK2

Anlægget som giver dig bedre lyd

Technics SC-C70 MK2 er det anlæg, man skal have, hvis pladsen er lille, men ønsket om god lyd er stort.

Skrevet af / 05/12/2020 - 16:44
Technics SC-C70 MK2
Lasse Svendsen

Vi plejer at svare Technics, når nogen spørger om et alternativ til Naims fantastiske bordhøjttaler Mu-so 2.

Det japanske alternativ har en bonus til dem med en CD-samling: CD-afspiller, og selv om den mangler HDMI-indgang, er Ottava SC-C70 meget veludstyret på andre fronter.

Det spiller også godt. Faktisk er det så godt, at det vandt vores gruppetest af bordanlæg, altså kompakte anlæg med stereolyd, samlet i ét kabinet.

Men det virker ikke, som om Technics var tilfredse med bare at lade Ottava-anlægget være, som det var. If it ain’t broke osv. gælder ikke her.

Anlægget fås også i sortanodiseret aluminium.

Siden vores test er stemmestyring, multirum og AirPlay 2 dukket op, som manglede i den ældre version af SC-C70. Det og meget mere – såsom bedre højttaler-enheder – er på plads i den nye udgave, som passende nok hedder SC-C70 MK2.

Den nye MK2-version har AirPlay 2 og Chromecast med multirumsunderstøttelse og streaming-tjenesten Deezer – ud over Spotify og Tidal – samt bedre rumkorrektion og en ny app. Favoritknapperne er blevet til ni, så man kan vælge en foretrukken lydkilde med en let berøring på anlæggets FAV-logo.

CD-afspilleren er her stadig, og de andre funktioner – såsom streaming via Bluetooth, Ethernet eller Wi-Fi-netværket – er beholdt. Det samme er DAB+ og FM-radio. Internetradio er stadig indbygget, og det har både optisk og analog indgang til eksterne lydkilder.

Men ikke HDMI. Det kan dog stadig kobles til TV’et og fungere som soundbar, men så tilsluttet via den optiske indgang.

Touch-knapper samt fysiske knapper til volumen.

App-styring

Man kan pakke det ud og starte det med den medfølgende fjernbetjening eller touch-fladen ovenpå, men det er først, når man downloader Technics Audio Center-app’en og kobler anlægget til netværket derhjemme, at det sjove begynder.

Så kan man styre afspilning af musik fra internetradio, Spotify, Tidal eller Deezer, lytte til podcasts, vælge musik fra CD, radio eller USB-stick, via Bluetooth eller en af de to ekstra indgange, eller en tilsluttet netværksafspiller. Som kan være en computer, der deler samme netværk.

Flere enheder kan kobles sammen og spille i flere rum via Chromecast i app’en, men husk først at føje dem til netværket med Google Home-app’en. Hvis man har en højttaler med Google Assistant sluttet til netværket, kan man også styre afspilningen med stemmekommandoer.

Når der mangler HDMI til TV-lyd, bruger man den optiske indgang.

Automatisk rumkorrektion

Men vent, der er mere. Som før har Technics-anlægget Space Tune, der er en simpel forprogrammeret algoritme, som tilpasser lyden fra anlægget, alt efter hvor det er placeret.

I app’en vælger man Wall, Corner eller Free for fritstående, og så justeres bas, mellemtone og diskant i henhold til den valgte placering. Man kan også justere bas, mellemtone og diskant manuelt, men de fleste vil nok vælge Auto-funktionen.

Det fungerer på den måde, at man trykker på Measure Newly i app’en, så sender højttalerne nogle lyde ud, som en mikrofon på anlægget registrerer, og så korrigeres lyden efter responsen fra målingerne.

For at få en endnu mere nøjagtig måling kan man måle lydkarakteristikken der, hvor man sidder. Så bruger man mikrofonen på mobilen i stedet, og DSP’en i anlægget kalkulerer de nødvendige korrektioner.

Låget på CD-afspilleren svinger elegant til siden, men også et stykke bagud.

Kraftfuld og fyldig lyd

Jeg nævnte, at Technics har opgraderet lyden i MK2-udgaven. Det har de gjort ved at erstatte højttaler-enhederne med nye.

Bas-enheden og diskanten er nye, og Technics har også forsøgt at forbedre akustikken foran de to nye 2 cm diskanter med en akustisk spredelinse. To nye 8 cm bas-enheder med stivere membran og lettere svingspole er valgt for at give anlægget mere kraft og præcision i bassen, og det virker.

Det hjælper selvfølgelig også på basresponsen, at anlægget har en 12 cm subwoofer med sin egen 40 watt forstærker.

Som før har anlægget JENO Engine (Jitter Elimination and Noise Shaping Optimization) og LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), som dæmper støj i det digitale domæne og korrigerer for impedansvariationer i højttalerne.

Fire skærmbilleder fra app’en, der viser kildevalg, tonekontroller, Space Tune og endelig rumkorrektion baseret på målinger fra mikrofonen på en iPhone 12 Pro. Den røde kurve viser korrektionen.

Al denne teknologi samt de forbedrede højttaler-enheder og Space Tune gør Technics SC-C70 MK2 til et lille fyrværkeri af et anlæg. Det fylder ubesværet en stor stue med lyd, og der er både rækkevidde og kraft i bassen.

Soloklaver som Keith Jarretts Köln-koncert lyder stort, klart og fyldigt, selv når man spiller højt. Der er lidt mere luft i overtonerne end på Naim Mu-so 2, og Technics-anlægget kan spille lidt højere.

B.B. King og Tony Bennetts duet på “Let The Good Times Roll” sætter rummet godt i svingninger, og det er faktisk muligt at spille øredøvende højt, uden at anlægget forvrænger i generende grad. Det mangler bestemt heller ikke raffinement og finesse, og lydbilledet er luftigt og rigt på detaljer, hvilket passer godt til klassisk musik.

Konklusion

Man får næppe bedre lyd fra et bordanlæg til under 10.000 kroner. Så hvis man er på udkig efter noget kompakt og anvendeligt, der ikke fylder meget, men som kan bruges til alt fra koncerter i radioen til playlister på Spotify – og kan afspille alle de CD’er, man har – så får man ikke et bedre kompaktanlæg end Technics SC-C70 MK2.

Hvis vi skal sætte en finger på noget, så er det, at CD-låget svinger bagud, og hvis den hylde, anlægget står på, er meget kort, kan det være bøvlet at få en CD i.

 

Karakter
Technics SC-C70 MK2
Premium

Lyd & Billede mener

Fuld pakke med knaldgod lyd, CD-afspiller, Bluetooth og streaming af højopløst lyd via Wi-Fi. Multirumsunderstøttelse og både AirPlay 2 og Chromecast indbygget. Smart rumkorrektion og god app-styring af alle funktioner. CD-låget svinger bagud, og der er ingen HDMI-indgang til TV-lyd.

1 kommentar til “Technics SC-C70 MK2”

  1. Hej,

    Hvordan spiller denne op mod Naim Mu-so 2? Har hørt Naim og mangler at høre Technics C70 mk2. Naim er imponerende, men også i den tunge ende prismæssigt.

    /Steffen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Familiefejde i B&W

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Scroll to Top