Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Tineco Floor One S5 Extreme

Tinecos stangstøvsuger leverer rengøring i en ruf

Floor One S5 Extreme er den smarte husassistent til nem rengøring. Designet kan dog være lidt af en udfordring for både hjem og næse.

Skrevet af / 22/07/2023 - 09:22
Tineco Floor One S5 Extreme
Natasja Broström

Hvor tit bliver snavset liggende en dag eller to for meget, fordi rengøringen er bøvlet at komme i gang med? Først skal støvsugeren hentes ud af skabet, så i med slangen og på med teleskopstangen. Derefter skal ledningen i stikkontakten, og så skal bæstet slæbes rundt i hele boligen.

Gulve i for eksempel spisestue og køkken pirker konstant til vores dårlige samvittighed, når børn, voksne og husdyr efterlader snavs, hår eller tabte krummer. Klæbrige sager som spildt sodavand eller marmelade tiltrækker endnu mere nas, og så må gulvskrubben også frem. Støvsugning og gulvvask skal helst være færdig og tørret ind, før hjemmets beboere igen må betræde de rengjorte gulve.

Heldigvis findes der smarte måder at klare rengøringen på, nemlig Tinecos Floor One S5 Extreme, en stangstøvsuger til både det våde og det tørre snavs. Her klares alt fra vådt kaffegrums til tørt støv og hår i én og samme maskine. Floor One S5 er nemlig både en støvsuger og en fuldautomatisk gulvmoppe.

Den blå ring skifter til rød, når Tineco Floor S5 Extreme sætter turbo på rengøringen med at opsuge væske. (Foto: Tineco)

Opsætning og app

Extreme skal forstås på to måder. Versionen har større tanke end tidligere modeller i S-serien. Derudover sikrer en større motor, at der er højere sugestyrke.

Den runde skærm er praktisk nok opadvendt, så du løbende kan holde øje med beskeder, ikoner og farvekoder. Når du sætter støvsugeren i den medfølgende oplader, fortæller en kvindestemme på engelsk, hvor mange procent der er på batteriet. I alt kan Extreme klare 35 minutters rengøring på fuld opladning. Opladningen tager fire til fem timer.

Hent app’en Tineco Life til iOS eller Android, og tilslut Floor One S5 Extreme til hjemmets netværk for flere funktioner. Vaffelikonet på den runde skærm blinker og står så stille, når apparatet er ”kommet på”.

App’en er simpel at gå til med få, men relevante indstillinger. En kort opmuntring om din indsats vises i ugerapporten. (Foto: iOS)

App’en har ikke mange funktioner ud over en animeret brugsanvisning, en dagbog for din rengøring og skift af stemmens sprog. Måske er en myndig, tysk kvindestemme for nogle en bedre ansporing til virkelig at give rengøringen en skalle!

Weekly Cleaning Report viser tid og intensitet i dagbogsform og i et søjlediagram. Er du flittig, får du en kæk opmuntring med på vejen.

Rengøring med og uden sæbe

Største fordel ved Floor One er muligheden for at støvsuge og vaske gulv i ét hug. En fuld kapsel af det medfølgende rengøringsmiddel hældes i tanken bagpå. Andre midler kan bruges, dog ikke ætsende, syreholdige eller skummende opvaskemiddel. Skum kan tilstoppe systemet.

Tinecos eget middel er selvfølgelig anbefalet. Det kan købes med fri fragt fra Tinecos hjemmeside til 11 euro eller 82,50 kroner for 280 ml. Med forsigtighed opmålte jeg og anvendte en lille klat brun sæbe til rengøring af klinker og trægulve uden problemer.

Tineco afslører, hvad en rengøring i virkeligheden består af og får samlet sammen. Her godt med snask efter første tur med Tineco Floor S5 Extreme. (Foto: Natasja Broström)

Tinecos iLoop-sensor-system angiver med en blå ring, når området er rent, og skifter til rød, når der virkelig skal skrubbes igennem. I tilstanden Auto opfanger sensoren, hvornår det er nødvendigt og tilfører automatisk mere vand efter behov.

Sæt turbo på gulvvasken

Med knappen længere nede på håndtaget skifter du mellem tre indstillinger. På Max kommer der for alvor gang i Floor One Extreme. Her bliver støvsugeren som en ivrig hund, der hiver sig frem og hen over gulvet. Det er effektivt, hvilket man bagefter konkret kan se på det snask og snavsevand, der opsamles i den anden tank på støvsugerens front.

Støvsugerhovedet er nemt at få rundt om alt fra krukker til bordben, og moppen efterlader ingen våde striber. Jeg testede med mel og kaffegrums på køkkenets vinylgulv, og Floor One Extreme åd det hele råt.

Vand og sæbe tilsættes, samtidig med at Tineco suger kaffegrums til sig. Effekten er fortrinlig. (Foto: Natasja Broström)

Design med ulemper

Ulemper er der dog også nogle af, mest i designet. I højre side går moppen til kant, mens der i venstre side mangler fem centimeter på grund af rullens monteringsdel. Dermed kan rullen kun vaske helt ind langs kanterne den ene vej. Skal gulvet vaskes helt ind til for eksempel fodpanelet, må du vende Floor One Extreme, så rullens højre side følger listen.

Hjulene er underdimensionerede. Du må trække støvsugeren baglæns hen over dørtrin, som om det var en rullekuffert. En anden ulempe er, at du ikke altid kan høre, hvad Floor One S5 Extreme prøver at fortælle dig, fordi stemmen overdøves af støjen fra motoren.

Vandtanken til snavsevand er bøvlet at rengøre. Omvendt er det tilfredsstillende at se alt det hår, snavs og snaskevand, som er resultatet af de rengjorte gulve.

Bliver tank og rulle ikke grundigt (og ofte) gjort rene, vil Floor One S5 Extreme lugte af våd hund. I løbet af en uge blev det til en hel ildelugtende kennel, da lidt skidt havde kittet sig ind under filteret.

Efter hver brug bør du derfor trykke på knappen med dråbe-ikonet øverst på håndtaget. Knappen udløser Floor Ones selvrensningscyklus af både tanke og mopperulle, når apparatet står i sin oplader.

Det grønne dråbeikon viser, at Tineco Floor S5 Extreme er i gang med en selvrengørings-cyklus. Typisk varer det fem minutter. (Foto: Natasja Broström)

Fjerde ulempe er bagsidens vandtank. På grund af risikoen for læk må Floor One ikke lænes længere bagud end 45 grader, hvilket gør det svært at komme ind under sofaer, reoler, senge etc. Jeg havde dog ingen problemer med lækkende vand, men udfordrede heller ikke skæbnen ved at presse støvsugeren ind under sengen.

Konklusion

Tineco Floor One S5 Extreme er yderst effektiv på glatte flader til både støvsugning og gulvvask. Gulvene fik ingen striber, og intet overflødigt vand bliver liggende. Vandtanke og mopperullen kan dog lugte, hvis ikke apparatet gennemgår en nøje rengøring. Helst efter hver rengøring.

Floor One kan være lidt bøvlet at komme rundt med ved kanterne, men er nem at krænge rundt om genstande, også i hjørnerne. Den suger sig godt til gulvet i den mest effektive modus.

Floor One S5 Extreme kan ikke arbejde alene, hvilket også fremgår af manualen. Den er til beregnet til hårde gulve, hvorfor brug på ru overflader muligvis ikke giver det bedste resultat. Jeg testede dog støvsugeren (uden væske) på hjemmets dørmåtte i grov kokos og fik et hæderligt resultat.

Karakter
Tineco Floor One S5 Extreme
Premium

Home mener

Effektiv og enkel rengøring på ingen tid. Gulvet får ingen striber, og en fuld opladning holder snildt til mindst 100 m2. Kan ikke arbejde alene, man skal også have en støvsuger til gulvtæpper. Lidt bøvlet design.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top