TEST: Ring Video Doorbell 3

Concierge til det smarte hjem

Med Ring Video Doorbell 3 er du altid hjemme, og pakkebuddet vil aldrig kunne lyve igen!
Karakter
Ring Video Doorbell 3
Lyd & Billede mener
Nemt at komme i gang. God lyd- og billedkvalitet. Muligheder for at tilpasse bevægelsessensors følsomhed og beskyttelse af privatliv.
Fungerer ikke sammen med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kræver Ring Protect Plan for at fungere optimalt.
Specifikationer
  • Type: Dørklokke
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz / 5 GHz
  • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa
  • Strøm: Genopladeligt batteri
  • Mål og vægt: 128 x 62 x 28 mm
  • Andet: 1080p Full HD Video, bevægelsessensor, 2-vejs audio med støjreduktion, 160° horisontal synsvinkel, nattesyn, -20° til 48°, vejrbestandigt
  • Web: ring.com
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis man allerede er sprunget med på Smart Home-vognen og bruger overvågningskameraer til at sikre sig mod tyveri, når man ikke er hjemme, er en smart ringeklokke med indbygget video et oplagt næste skridt på vejen.

Skulle et pakkebud undtagelsesvis ringe på din dør for rent faktisk at tjekke, om du er hjemme, før han smider en seddel i din postkasse med besked om, at du kan hente din pakke i en kiosk i en flække i det nordlige Finland, næste gang der er to torsdage i en uge, vil der blive ringet op direkte fra dørklokken til din mobil, og du kan både se og snakke med buddet i realtid.

Med andre ord kan du med en opkoblet videoringeklokke så at sige være hjemme hele tiden, også selv om du ikke er fysisk til stede.

Vi har allerede testet flere af slagsen – bl.a. Ring Video Doorbell 2 og Ring Door View Cam – og nu er Ring Video Doorbell 3, efterfølgeren til førstnævnte produkt, altså landet på testbænken. Dørklokken kommer med få, men nyttige forbedringer, som vi straks vender tilbage til.

Opsætning

Præcis som sin forgænger er Ring Video Doorbell 3 let at montere og sætte op. Ring har tilsyneladende tænkt på alt, og der er f.eks. små, strategisk placerede klistermærker med instruktioner på selve produktet, mens app’en bugner med videoer, der detaljeret gennemgår opsætningen og hver enkelt funktion. IKEA kunne ikke have gjort det bedre.

Annonce

Hvis du vil erstatte din gamle dørklokke og lade Video Doorbell 3 køre på transformator, bør du lade en elektriker stå for installationen, da det nemt kan gå galt.

Det er mere ligetil at lade Video Doorbell 3 køre på det medfølgende genopladelige batteri, men så skal man selv være lidt praktisk anlagt, for ringeklokken skal jo stadig monteres. Alt, hvad du behøver til monteringen, inklusive skruer og en skruetrækker, er dog inkluderet i æsken.

Ring Video Doorbell 3 kommer med 1080p video med en synsvinkel på 160 grader. (Foto: Ring)

Funktioner

Når først videodørklokken er installeret, fungerer den i princippet som et interaktivt overvågningskamera. Ring Video Doorbell 3 kommer således med 1080p video med en synsvinkel på 160 grader, bevægelsessensor, 2-vejs audio med støjreduktion samt nattesyn.

Kameraet startes naturligvis, hvis nogen ringer på, men man kan f.eks. også få en notifikation på sin smartphone, hvis kameraet blot registrerer en bevægelse i sit synsfelt, ligesom man kan live-streame fra kameraet. Gemte overvågningsvideoer kan deles med andre via sociale medier eller beskeder via sms eller chat-apps.

Alt dette kunne Video Doorbell 2 også, men som noget nyt kan du nu justere, hvor følsom bevægelsessensoren skal være. Og for at beskytte privatlivets fred, kan du også blokere dele af kameraets synsfelt, så bevægelsessensoren ikke reagerer på bevægelser i det pågældende område, ligesom området afskærmes af en sort firkant på alle videooptagelser.

Annonce

I brug

I praksis fungerer Ring Video Doorbell 3 glimrende. Ringer nogen på dørklokken – eller registrerer bevægelsessensoren en bevægelse – får du lynhurtigt besked på mobilen, og videokvaliteten er mere end god nok til at se, hvem det er, og det fungerer rigtig godt at tale med de besøgende.

Uden abonnement har man kun adgang til udvalgte funktioner – nemlig live-stream og tovejskommunikation med personer, der befinder sig i nærheden af kameraet. Hvis man vil gemme overvågningsvideoer, kræver det, at man abonnerer på Rings såkaldte Protect Plan, hvilket koster 3 euro om måneden.

Ring Video Doorbell 3 fungerer sammen med Amazon Alexa, men desværre hverken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Til gengæld kan videodørklokken parres med andre Ring-produkter i Ring-app’en, så man kan holde styr på alle kameraer fra ét og samme sted.

Ring Video Doorbell 3 kan tilsluttes husets transformator, men det er nemmere at bruge det medfølgende genopladelige batteri, der holder strøm i op til seks måneder på en opladning. Det nøjagtige strømforbrug er dog stærkt afhængigt af bl.a. vejr og vind. (Foto: Ring)

Konklusion

Rings nyeste videodørklokke er perfekt, hvis man får uventede gæster eller pakkebuddet kommer forbi, når man ikke er hjemme. Videokvaliteten er god, og overvågningen kan kombineres med Rings øvrige kameraer.

I forhold til forgængeren kommer Ring Video Doorbell 3 med forbedrede muligheder for at beskytte privatlivet og finjustere bevægelsessensoren. Til gengæld arbejder produktet stadig kun sammen med Amazon Alexa, hvilket er et minus i et marked, hvor Google Assistant og Apple HomeKit er de mest udbedte Smart Home-økosystemer.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

E-bogslæser til farverige illustrationer.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skærm.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Xiaomi Mi 11 var den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888 processor. Nu kan mobilen snart købes herhjemme.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.