Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Video Doorbell 3

Concierge til det smarte hjem

Med Ring Video Doorbell 3 er du altid hjemme, og pakkebuddet vil aldrig kunne lyve igen!

Skrevet af / 17/07/2020 - 09:54
Ring Video Doorbell 3
Peter Gotschalk

Hvis man allerede er sprunget med på Smart Home-vognen og bruger overvågningskameraer til at sikre sig mod tyveri, når man ikke er hjemme, er en smart ringeklokke med indbygget video et oplagt næste skridt på vejen.

Skulle et pakkebud undtagelsesvis ringe på din dør for rent faktisk at tjekke, om du er hjemme, før han smider en seddel i din postkasse med besked om, at du kan hente din pakke i en kiosk i en flække i det nordlige Finland, næste gang der er to torsdage i en uge, vil der blive ringet op direkte fra dørklokken til din mobil, og du kan både se og snakke med buddet i realtid.

Med andre ord kan du med en opkoblet videoringeklokke så at sige være hjemme hele tiden, også selv om du ikke er fysisk til stede.

Vi har allerede testet flere af slagsen – bl.a. Ring Video Doorbell 2 og Ring Door View Cam – og nu er Ring Video Doorbell 3, efterfølgeren til førstnævnte produkt, altså landet på testbænken. Dørklokken kommer med få, men nyttige forbedringer, som vi straks vender tilbage til.

Opsætning

Præcis som sin forgænger er Ring Video Doorbell 3 let at montere og sætte op. Ring har tilsyneladende tænkt på alt, og der er f.eks. små, strategisk placerede klistermærker med instruktioner på selve produktet, mens app’en bugner med videoer, der detaljeret gennemgår opsætningen og hver enkelt funktion. IKEA kunne ikke have gjort det bedre.

Hvis du vil erstatte din gamle dørklokke og lade Video Doorbell 3 køre på transformator, bør du lade en elektriker stå for installationen, da det nemt kan gå galt.

Det er mere ligetil at lade Video Doorbell 3 køre på det medfølgende genopladelige batteri, men så skal man selv være lidt praktisk anlagt, for ringeklokken skal jo stadig monteres. Alt, hvad du behøver til monteringen, inklusive skruer og en skruetrækker, er dog inkluderet i æsken.

Ring Video Doorbell 3 kommer med 1080p video med en synsvinkel på 160 grader. (Foto: Ring)

Funktioner

Når først videodørklokken er installeret, fungerer den i princippet som et interaktivt overvågningskamera. Ring Video Doorbell 3 kommer således med 1080p video med en synsvinkel på 160 grader, bevægelsessensor, 2-vejs audio med støjreduktion samt nattesyn.

Kameraet startes naturligvis, hvis nogen ringer på, men man kan f.eks. også få en notifikation på sin smartphone, hvis kameraet blot registrerer en bevægelse i sit synsfelt, ligesom man kan live-streame fra kameraet. Gemte overvågningsvideoer kan deles med andre via sociale medier eller beskeder via sms eller chat-apps.

Alt dette kunne Video Doorbell 2 også, men som noget nyt kan du nu justere, hvor følsom bevægelsessensoren skal være. Og for at beskytte privatlivets fred, kan du også blokere dele af kameraets synsfelt, så bevægelsessensoren ikke reagerer på bevægelser i det pågældende område, ligesom området afskærmes af en sort firkant på alle videooptagelser.

I brug

I praksis fungerer Ring Video Doorbell 3 glimrende. Ringer nogen på dørklokken – eller registrerer bevægelsessensoren en bevægelse – får du lynhurtigt besked på mobilen, og videokvaliteten er mere end god nok til at se, hvem det er, og det fungerer rigtig godt at tale med de besøgende.

Uden abonnement har man kun adgang til udvalgte funktioner – nemlig live-stream og tovejskommunikation med personer, der befinder sig i nærheden af kameraet. Hvis man vil gemme overvågningsvideoer, kræver det, at man abonnerer på Rings såkaldte Protect Plan, hvilket koster 3 euro om måneden.

Ring Video Doorbell 3 fungerer sammen med Amazon Alexa, men desværre hverken med Google Assistant eller Apple HomeKit. Til gengæld kan videodørklokken parres med andre Ring-produkter i Ring-app’en, så man kan holde styr på alle kameraer fra ét og samme sted.

Ring Video Doorbell 3 kan tilsluttes husets transformator, men det er nemmere at bruge det medfølgende genopladelige batteri, der holder strøm i op til seks måneder på en opladning. Det nøjagtige strømforbrug er dog stærkt afhængigt af bl.a. vejr og vind. (Foto: Ring)

Konklusion

Rings nyeste videodørklokke er perfekt, hvis man får uventede gæster eller pakkebuddet kommer forbi, når man ikke er hjemme. Videokvaliteten er god, og overvågningen kan kombineres med Rings øvrige kameraer.

I forhold til forgængeren kommer Ring Video Doorbell 3 med forbedrede muligheder for at beskytte privatlivet og finjustere bevægelsessensoren. Til gengæld arbejder produktet stadig kun sammen med Amazon Alexa, hvilket er et minus i et marked, hvor Google Assistant og Apple HomeKit er de mest udbedte Smart Home-økosystemer.

Karakter
Ring Video Doorbell 3
Premium

Home mener

Nemt at komme i gang. God lyd- og billedkvalitet. Muligheder for at tilpasse bevægelsessensors følsomhed og beskyttelse af privatliv. Fungerer ikke sammen med Google Assistant eller Apple HomeKit. Kræver Ring Protect Plan for at fungere optimalt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Scroll to Top