Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Netatmo Smart Video Doorbell

Smart ringeklokke – tilpasset danske forhold

Netatmo Smart Video Doorbell er blandt de få kablede smart-ringeklokker, der duer med dansk strømforsyning. Man har heller ikke brug for et abonnement for at få fuld funktionalitet.

Skrevet af / 17/01/2021 - 23:59
Netatmo Smart Video Doorbell
Geir Gråbein Nordby

Fordelen ved en smart ringeklokke er indlysende: Man kan se på mobilen, hvem der ringer på, selv om man ikke er hjemme eller af andre grunde ikke har mulighed for at åbne døren. Hvis man også har en smart dørlås, kan man let lukke pakkebuddet ind, selv når man befinder sig på en anden adresse. Dermed slipper man for at blande naboen ind i regnestykket.

En smart-ringeklokke kan også fungere som digitalt vidnesbyrd, idet bevægelser foran kameraet gemmes til senere identifikation. F.eks. i tilfælde af indbrud.

Netatmo Smart Video Doorbell lifestyle
Når postbuddet ringer på, kan man se det på afstand og lukke vedkommende ind. Selv når man ikke er hjemme, hvis man også har en smart dørlås. (Foto: Netatmo)

Behøver ikke skyen

På de fleste ringeklokker kræver denne funktion et abonnement på en skytjeneste. Og det er her, Netatmo Smart Video Doorbell skiller sig ud fra resten.

Den har en relativt høj købspris, men hvor konkurrenterne kræver et månedligt abonnement på lagring i skyen, har Netatmo et forudinstalleret microSD-kort på 32 gigabyte, der gemmer video af bevægelser udenfor.

Når kortet bliver fyldt, overskrives de ældste videoer, så man hele tiden har den seneste aktivitet gemt. Man kan vælge i app’en, om videoer skal slettes efter en uge, en måned, et år eller aldrig.

Ringeklokken er fastgjort til væggen med en særlig skrue, som kræver en medfølgende specialskruetrækker for at skilles ad, så det er vanskeligt for tyve at skrue dørklokken af og dermed fjerne deres spor.

Som en ekstra sikkerhed kan ringeklokken kobles til en skytjeneste som iCloud eller Dropbox, og man kan også konfigurere den til en separat FTP-server, hvis man har adgang til dette.

Man kan vælge kvaliteten af optagelsen i forhold til, hvor meget lagerplads man har: Lav, Medium, Høj eller Fremragende. Sidstnævnte giver Full HD-opløsning (1080p).

Doorbell transformer Netatmo transformer install
<
>
Netatmos klokkemodul monteres parallelt med selve klokken. Det regulerer strømmen mellem klokken og Netatmo Smart Video Doorbell. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Kører på strøm

Netatmo Smart Video Doorbell kører ikke på batteri og skal have strøm. Den anbefales derfor til brugere, der allerede har en kablet ringeklokke. Ringeklokken understøtter spænding fra 8 til 24 volt, så den fungerer, næsten uanset hvor i verden man befinder sig.

Vær opmærksom på, at vi i Europa overvejende bruger 8 volt og 1 ampere, hvilket er det absolutte minimum, der understøttes af Netatmo-klokken. Det betyder, at strømforsyningen til din eksisterende ringeklokke vil fungere, men også “tømmes helt”, når nogen ringer på, og jeg selv oplevede derfor en svag brummen i strømforsyningen, hver gang nogen ringede på, eller kameraet registrerede bevægelse udenfor.

Det er ikke noget problem, men kan altså indimellem høres, når man befinder sig i umiddelbar nærhed af ringetrafoen. Denne brummen går dog hurtigt over, efterhånden som trafoen bliver “ladet op” igen.

Men i det mindste understøtter Netatmo-klokken 8 volt, hvilket man ikke kan sige om ærkerivalen Google Nest Hello, som kræver mindst 12 volt. Det vil betyde, at man skal udskifte hele ringeklokke-trafoen, og udvalget af 12 volt trafoer er begrænset her til lands og i resten af Europa.

Netatmo Smart Video Doorbell mounting
Gråbein installerer Netatmo Smart Video Doorbell. Aftenbillede, derfor sort-hvid. Gemt med Lav opløsning i skyen. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Installation

Selve installationen var en relativt enkel affære. Husk at slå sikringen til entreen fra, så du ikke får et rap over fingrene.

Fjern dækslet til ringeklokketrafoen indenfor og tilslut den medfølgende strømadapter parallelt med ringeklokken på indersiden (ikke knappen på ydersiden af døren). Derefter demonterer du ringeklokkeknappen på ydersiden af døren og udskifter den med Netatmo.

Skruer og rawlplugs følger med i æsken, hvis man har brug for at bore i murværk. Selv har jeg heldigvis træpaneler og behøvede kun almindelige træskruer.

Læs også Hvem er det, der står derude og ringer på? Med Ring Video Doorbell 3 er du altid hjemme, og pakkebuddet vil aldrig kunne lyve igen!

Kan vinkles

Der medfølger også en vinklet kile, i tilfælde af at man skal have dørklokken vinklet for at få et optimalt synsfelt foran døren. F.eks. hvis døren er i et hjørne.

Hvis kameraet peger lige frem, kan man også få mange falske alarmer, hvis man bor et sted, hvor der er meget gåen frem og tilbage foran døren. Man får nemlig en varsling på mobilen, hver gang kameraet registrerer menneskelig bevægelse. Det vil også stride imod privatlivets fred, hvis kameraet er vinklet, så folk, der passerer på offentlig vej, kan genkendes.

Når ringeklokken er tilsluttet, blinker en grøn LED, før den lyser konstant grønt. Derefter lyser den hvidt, og man kan downloade app’en og koble klokken til det trådløse hjemmenetværk derfra. Bemærk, at 5 GHz ikke understøttes, kun 2,4 GHz. Klokken kan også tilføjes til Apple HomeKit smart-hjem på iPhone.

Netatmo Smart Video Doorbell installation
Det ser bedre ud, når en fotomodel i perfekt belysning monterer den … (Foto: Netatmo)

Netatmo Smart Video Doorbell i brug

Når ringeklokken er monteret, er det rart at mærke den ekstra sikkerhed, som sådan en dørklokke giver. Når det ringer på, kommer der en alarm på mobilen, og video-feedet kommer op, så man kan se, hvem det er. Man kan kommunikere med vedkommende via indbygget mikrofon og højttaler, med god taleklarhed.

Jeg har allerede taget imod en pakke, mens jeg var på arbejde, og efter at have konstateret, at buddet ikke var en skummel type, kunne jeg nemt fjernåbne garageporten, så han kunne efterlade pakken. Jeg har også ladet være med at åbne for folk, som jeg mistænkte for at ville frelse min udødelige sjæl (man kan blive lidt paranoid). Når det ringer på, er det også rart at vide, om der er besøg til mig, konen eller børnene.

I begyndelsen kom der en del falske alarmer, hvor mobilen pingede og viste mig en video, hver gang nogen passerede huset. Men det fiksede jeg let ved at markere, hvor i billedet den skal registrere bevægelse. Hvilket i mit tilfælde betød at udelukke fortovet på den anden side af gaden.

Netatmo Smart Video Doorbell whos-outside Netatmo Graabein ringer paa
<
>
Sådan er billedkvaliteten ifølge pressebillederne. (Foto: Netatmo)

Billedkvalitet

Den billedkvalitet, man får op på mobilskærmen, er god, men ikke på niveau med et actionkamera a la GoPro. Det er dog mere end nok til at se, hvem der ringer på. Kameraet har også nattesyn, hvilket betyder, at man også kan genkende folk, når det er mørkt. Så er det bare i sort-hvid.

Med optagekvalitet i skyen sat til Lav får man en opløsning på 288 x 512 pixel og en kraftigt komprimeret videostrøm på ca. 1 megabyte i minuttet. Nok til at genkende nogen lige foran ringeklokken, men langtfra topkvalitet. Videokvalitet Høj giver 1080 x 1920 pixel og lidt højere kompression end Fremragende, men stadig klart tilstrækkeligt til denne anvendelse.

Filen bruger nu 15 megabyte af lagerpladsen pr. minut med optagelse, hvilket betyder godt 300 minutter, hvis man har 5 gigabyte skylagring. Hvilket igen betyder flere måneders brug, før gamle filer skal slettes.

Netatmo Smart Video Doorbell installed(3)-gigapixel-width-2160px
Netatmo Smart Video Doorbell er helt klart nemmest at installere, hvis man har en kablet ringeklokke i forvejen. Så er det bare at bytte dem ud. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Netatmo Smart Video Doorbell gør som andre smarte ringeklokker: Den viser video af dem, der ringer på, direkte på mobilen. Og desuden folk, der lusker rundt i nærheden af hoveddøren.

Klokken fungerer kun kablet og er relativt let at slutte til, hvis man har en kablet ringeklokke i forvejen. Den er blandt de få smarte dørklokker, der fungerer her til lands, uden at man skal skifte trafoen ud med en, der har større kapacitet. På den måde er Netatmo næsten uden konkurrence på sit felt.

Det, der giver den et endnu større forspring, er at man ikke har brug for et separat skyabonnement for at få det fulde udbytte. Hvis man har behov for mere forsikring end det forudinstallerede microSD-kort, kan man konfigurere kameraet til en skytjeneste som iCloud eller Dropbox, eller endda sin egen FTP-server.

Kvaliteten er god, også videokvaliteten, og selv om der kom nogle falske alarmer med tilfældige forbipasserende, gør den bestemt gavn. Købsprisen er relativt høj, men til gengæld undgår man løbende udgifter ved siden af.

Vær opmærksom på, at ringeklokken kun er garanteret ned til minus 10 grader. Indtil videre er den ikke gået i udu ved minus 12 herhjemme i Norge, og når vinteren er forbi, skal vi nok fortælle, hvor godt den tackler det nordiske klima.

Karakter
Netatmo Smart Video Doorbell
High End

Home mener

Forholdsvis enkel installation. Stabil forbindelse, umiddelbar respons i app’en, skarp billedkvalitet. Kræver ikke særligt skyabonnement. Fungerer med flere spændingsstandarder, også 8 volt. Relativt dyr investering. Fungerer ikke med Google Home. 8 volt ringeklokketrafo kan indimellem give trafostøj.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top