Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Miele Triflex HX2 Cat & Dog

Genial konstruktion men besværlig håndtering

På papiret ser det hele meget lovende ud, men i praksis holder den ikke, hvad der bliver lovet.

Skrevet af / 05/06/2024 - 09:21
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Jonas Ekelund

Miele har ry for holdbar tysk kvalitet, især når det gælder gode, gammeldags støvsugere, der holder i evigheder. Vi blev derfor overraskede, da denne på ingen måde billige støvsuger virkede så plastikagtig. De to billigste støvsugere, Electrolux og Philips, havde faktisk betydeligt flere metaldele. Vi siger ikke, at det betyder, at de vil holde længe, men det giver ikke ligefrem en førsteklasses fornemmelse af Miele-modellen. Det, der skiller sig ud, er muligheden for at bruge den i tre forskellige konfigurationer. Det føles smart!

(Foto: Miele)

Tilbehør

I kassen finder vi ud over motorenheden og skaftet en motordyse med roterende børster, som burde fungere på alle overflader. Eller næsten alle, for vi får også et Carpet Care Tool, som er en blødere børste, du kan montere i motordysen til “følsomme tæpper”. Vi får også et lille motordrevet mundstykke, der på hjemmesiden beskrives som velegnet til at fjerne dyrehår fra møbler. Men hvis vi slår det op som tilbehør, beskrives det som værende lavet til bilsæder og trapper, og i brugsanvisningen står der, at man skal bruge det lille manuelle mundstykke til møbler. Det er forvirrende. Vi får også et smalt mundstykke til trange steder og en børste til afstøvning. En simpel plastikholder kan skrues fast på væggen, og ladekablet kan klipses fast på den. Det føles som en budgetløsning sammenlignet med Electrolux’ ladestation. Men ligesom på den kan tilbehøret placeres i holderen.

(Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Anvendelse

Der er en lille skyder på håndtaget, meget let tilgængelig med tommelfingeren, hvor man kan vælge mellem minimum, øko eller maksimal sugestyrke. Der er dog ingen automatik som hos mange andre. Desværre er støvsugeren blandt de tungeste i testen, og hvis den bruges som de andre, bliver man træt i armen. Men heldigvis er Mieles unikke funktion, at man kan omkonfigurere støvsugeren. Det, at man kan tage skaftet af og sætte mundstykker direkte på motoren til håndholdt rengøring, fungerer for de fleste. Men at man så kan sætte skaftet oven på motoren, så støvsugeren får et lavt tyngdepunkt, er unikt. Det er mindre anstrengende for armen og betyder også, at støvsugeren kan stå alene, hvis du har brug for en pause.

Masser af dyrehår sætter sig fast og skal klippes løs med en saks! (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Tilbehøret har gode knapper, som man kan trykke på for at frakoble det, men nogle gange er der lidt problemer, især med håndtaget. Det er desværre noget, der kun bidrager til det plastikagtige indtryk af støvsugeren. Endnu mere mærkeligt er det, at det ikke er muligt at afmontere børsterullen på møbelmotormundstykket, eller Electro Compact-håndbørsten, som Miele kalder den, til rengøring. I stedet anbefales det at klippe tråde og hår af med en saks (!) og støvsuge resterne op. Det er så upraktisk, hvis man har kæledyr med pels, at tilbehøret stort set er ubrugeligt. Vi er heller ikke tilfredse med vægholderen, som ser ud til at være af den billigst mulige plast og konstruktion, noget man ikke ville forvente i denne prisklasse.

Det er lidt besværligt at tømme støvbeholderen. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

For at tømme støvbeholderen skal man dreje på en knap, trække støvbeholderen ud og fortsætte med at dreje, så låget åbnes, helst over skraldespanden. Det er dog mere reglen end undtagelsen, at man skal grave støvklumper og hår ud, som sidder fast i beholderen. Miele har dog et smart system til rengøring af finstøvfilteret, hvor man blot skal dreje på en knap. Filtrene kan dog ikke vaskes som hos nogle af konkurrenterne.

skaftdammsugare charging time chart Skaftdammsugare battery time chart
<
>
(Grafik: Jonas Ekelund, L&B Home)

Støvsugning

Det motoriserede mundstykke har naturligvis LED-lys for at gøre støvet lettere at se, og det fungerer rigtig godt på parketgulve. Det ville sandsynligvis have været endnu mere effektivt, hvis det havde inkluderet den valgfrie “soft-roller til hårde gulve”. I Skandinavien ville det have været mere naturligt end at have to forskellige børster til forskellige typer tæpper. Mærkeligt nok satte standardbørsten sig dog fast på et almindeligt tæppe! Vi måtte slukke og tænde for støvsugeren for at få den i gang igen, men det blev kedeligt efter et par forsøg. Til sidst måtte vi skifte til den blødere børste.

miele rug test miele dust
<
>
Det ene mundstykke satte sig fast i tæppet, og det andet gjorde ikke helt rent. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Møbelmotormundstykket fjernede let hår fra møblerne, men som beskrevet ovenfor er det derefter et mareridt at gøre det rent. Den lille støvbørste gør sit arbejde, og sprækkemundstykket kommer ind i snævre rum, selvom vi ville ønske, at det var lidt længere. Det, vi virkelig godt kan lide ved konstruktionen, er, at der er en holder, som man sætter på støvsugerens skaft, så man altid har de ekstra mundstykker med sig. Så slipper du for at rende rundt og lede efter dem, når du skal bruge dem!

En enkel og smart måde altid at have mundstykkerne med sig. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Konklusion

Mieles Triflex-koncept er genialt, da støvsugeren kan konfigureres, så den er nem at komme til på besværlige steder eller giver en mere behagelig støvsugning. Så kan man også sætte støvsugeren ned uden støtte. Vi kan også godt lide, at man kan tage tilbehøret med sig, og at batteriet holder længe. Motormundstykket sætter sig dog fast på tæpper, og man kan ikke afmontere motormundstykket til møbler og rengøre det. Derudover føles alt overraskende plastikagtigt i forhold til prisklassen.

Karakter
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
High End

Home mener

Kan have motoren i bunden for mere behagelig støvsugning og kan så stå oprejst uden støtte. Praktisk tilbehørsholder til støvsugerskaftet. Lang batteritid. Vægholderen føles billig, og det meste af den er af plast. Møbelmundstykket kan ikke skilles ad for rengøring. Motormundstykket satte sig fast på et almindeligt tæppe.

Også i denne test:

5 ledningsfri stangstøvsugere

Dyson gen5detect Absolute

Nem højteknologisk rengøring med laser

Dyson fortsætter med at imponere med teknologi, men har også sine svagheder.

Godt tilbehør og let at bruge. Relativt støjsvag. Filtre og dyser kan vaskes. Godt laserlys til at se støvet.
Holder knap 7 minutter i turbotilstand. Hår sætter sig fast i standardmundstykket. Støvtømning ikke optimal. Mangler et ordentligt opladningsstativ. Forfærdelige farver.
Læs hele testen

Electrolux Hygienic 800

Snublende tæt på et pletskud

Kunne have været det bedste køb, hvis det nødvendige tilbehør havde været inkluderet.

Fremragende ladestation med opbevaring. Oplader hurtigt. Robust konstruktion og nemt at skifte tilbehør.
Lille støvbeholder. Holder knap 7 minutter i turbotilstand. Tilbehøret, der er nødvendigt for at gøre moppen brugbar, medfølger ikke. Motoriseret møbelmundstykke er ekstra tilbehør.
Læs hele testen

Philips Aqua Plus XC8057

Smarte og funktionelle løsninger

For en gangs skyld en brugervenlig vådmoppestøvsuger, der virker.

Fremragende batterilevetid. Den letteste maskine. Støvsuger og mopper (rigtig godt) på samme tid. Belysning i næsten alle dyser! Godt tilbehør, som er nemt at rengøre.
Dårlig vægholder til opladning. Ingen opbevaringsløsning til tilbehøret. Ikke særlig god til at støve af.
Læs hele testen

Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W

Støvallergikerens bedste ven

Endelig en stangstøvsuger, hvor støvet kan samles i en pose, som du kan smide væk.

Tømningsstation til støvet. Gennemtænkt tilbehør med et godt stativ til at opbevare det i. Fremragende kæledyrsmundstykke til møbler. Nem og effektiv rengøring.
Støjende. Intet lys på tæppemundstykket. Dyre støvposer. Moderat batterilevetid.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

Scroll to Top