: Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer farverne automatisk til rummets lysforhold. Smart! Den lave pris kan desuden gør denne projektor populær i mange stuer.
Lyd & Billede mener
Neutrale farver Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blegt sortniveau Ubehagelige 3D-briller
Specifikationer
  • LCD
  • 1080p 3D
  • 2200 lumen, 40.000:1
  • 2 x HDMI 1.4
  • Afstand/størrelse 1,32-2,15:1
  • 24 dB støjniveau (eco)
Annonce
Annonce
forfatter

Mens Optoma HD33 har en noget begrænset zoomfunktion, er den endnu billigere Epson EH-TW6000 langt mere fleksibel. Du kan få et billede på 100 tommer med projektoren placeret i 2,9 til 4,7 meters afstand fra lærredet. Heller ikke denne projektor har linsejustering, hvilket gør, at den er bedst egnet til loftsmontering. Dens højde til loftet må så justeres mekanisk ud fra, hvor på væggen du vil have billedet. Eller du kan vinkle den op eller ned baseret på, om den er loftsmonteret eller bordplaceret, og kompensere med Keystone.

Projektoren er stille og nem at bruge med overskuelige menuer. Men den har ikke kontrast og lysstyrke direkte på fjernbetjeningen; man må ind i menuen.

Der følger et par 3D-briller med, som desværre sidder dårligt. De er tunge, gnaver på næsebenet og kan gøre, at de fleste ikke vil have lyst til at se 3D-indhold.

Til 13.963 kroner får du modellen TW6000W, som har trådløs HDMI-sender. Den er ukompliceret og “bit-perfect” og lader dig have et lang HDMI-kabel fra Blu-ray-afspilleren til projektoren. Meget praktisk! Det var faktisk denne model, jeg fik til test, og jeg kan sige god for, at man ikke mister billedkvalitet.

Billedkvaliteten
Epson-projektoren har en sensor, som måler lyset i rummet og justerer farvebalancen derefter. Praktisk, og selv om du garanteret kan gøre det bedre manuelt, så synes jeg, at farvegengivelsen efter den automatiske måling virker god. Det kan være, at den hælder lidt mod det grønne, men det er nok mest, når den står ved siden af Optoma HD33, som er mere accentueret i det røde. Uanset hvad ser ansigter mere naturlige ud med Epson, og dommedagsfilmen Terminator Salvation har mere neutrale billeder. Himlen er grå, som den skal være, hvor man med Optoma næsten venter, at solen skal titte frem.

Annonce

Epson har lidt højere lysstyrke end Optoma, og det gør den lidt bedre egnet i en almindelig stue med nogen belysning. Værd at vide!

Jeg er nok blevet lidt forkælet af Optomas glatte 120 Hz bevægelser, for Epson-projektoren hakker mere i panoreringer, hvilket gør, at billedet ser noget mindre skarpt ud. Men det er sortniveauet, der er mest irriterende. Med dynamisk iris bliver det godt nok mørkt, men på bekostning af lys. Og projektoren støjer, mens den åbner og lukker, så jeg foretrækker at slå funktionen fra. Da bliver sortniveauet blegere end med Optoma. Sortniveauet er blåligt, ligesom på et fem år gammelt LCD-tv, så det er vanskeligt at blive engageret af mørke scener. Det gror sammen i skygger, som desuden ikke er vældig mørke. Det her er ikke en projektor til film noir.

3D-indhold funker fint, og den lille flimren fra de aktive briller justerer synet hurtigt for, så man kun lægger mærke til det i begyndelsen. Ingen store problemer med crosstalk her, så alt i alt godkendt. Men så var der de forfærdelige briller …

Alt i alt en billig projektor, som giver en masse sjov med det store billede. Til trods for et lidt blegt sortniveau er den pengene værd.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Optoma HD33

Kvalitet til lavpris

Optoma HD33 blæser skarpe billeder op med en flot kontrast og lysstyrke. 3D-gengivelsen er desuden rigtig god.

Godt billede i 2D og 3D Lidt blæserstøj Behagelige 3D-briller
Ingen linsejustering Ikke så effektiv zoom 3D-briller ikke inkluderet
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.