Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Optoma HD33

Kvalitet til lavpris

Optoma HD33 blæser skarpe billeder op med en flot kontrast og lysstyrke. 3D-gengivelsen er desuden rigtig god.

Skrevet af / 30/05/2012 - 12:08
Optoma HD33
Geir Gråbein Nordby

Optoma HD33 er nem at bruge. Den er stille i energispare-modus, og den lille fjernbetjening gør, hvad den skal, og har kontrast og lysstyrke tilgængelig med direkte knapper. Kalibreringsmulighederne er gode, men ISF-kalibrering findes ikke. Vi skal nævne, at 3D-briller og RF-sender ikke er inkluderet, men må købes separat for ca. 900 kroner ekstra. Ekstra sæt briller uden sender koster ca. 750 kroner pr. par.

Det, der trækker i negativ retning, er hvor lille zoomforhold der er på projektoren. Skal du have et billede på 100 tommer, så skal projektoren stå 3,3 til 4 meter fra lærredet. Det går ud over fleksibiliteten og kan for mange gøre placeringen af projektoren til en udfordring. Linsevinkling findes heller ikke, hvilket gør vertikal placering i forhold til lærredet svært. Du kan vinkle projektoren op eller ned og kompensere med Digital Keystone, men da på bekostning af pixelopløsningen i billedet. Det kan ikke anbefales.

Billedkvalitet
Farveindstillingen “Reference” virker mest neutral, med “Cinema” lige efter. Projektoren har 120 Hz bevægelseskompensation, som gør bevægelser og panoreringer meget jævnere, men den er deaktiveret i “Reference”-modus. Derfor foretrækker jeg “Cinema”.

Der er god mætning i farverne, uden at det bliver for meget. I mørkere scener hælder hudtoner mod det røde, men alt i alt er det meget gode billeder, vi får præsenteret. Måske er den ellers nedtonede film Terminator Salvation overstadigt farverig, men den mister ikke troværdighed af den grund. Jeg kan lide det, jeg ser.

Sortniveauet er neutralt mørkegråt. Ikke samme sortniveau som de bedste HD-projektorer i prisklassen, f.eks. referencen Mitsubishi HC4000. Men 3D-teknologien tager sin del af kagen, og derfor er det naturligt, at der er spenderet lidt mindre på en 3D-projektor til denne pris. Desuden er HD33 mere lysstærk, så den totale kontrast mellem lyst og mørkt alligevel er meget god. Billederne er skarpe med masser af detaljer. Jeg bemærker ikke regnbueartefakt heller.

I 3D er der et rødligt skær i sortniveauet. Det tager dog ikke lang tid at vende sig til, og dybden er god. Jeg lægger kun lejlighedsvis mærke til noget crosstalk, og i det hele taget har jeg ganske lidt at udsætte på 3D-perspektivet. Det hjælper også, at Optomas 3D-briller er meget behagelige og lette; de ser næsten ud som passive briller og sidder godt.

Lyd & Billede mener

Godt billede i 2D og 3D Lidt blæserstøj Behagelige 3D-briller Ingen linsejustering Ikke så effektiv zoom 3D-briller ikke inkluderet

Også i denne test:

Optoma HD33 og Epson-TW6000

Epson EH-TW6000

Autokalibrering

Epson EH-TW6000 justerer farverne automatisk til rummets lysforhold. Smart! Den lave pris kan desuden gør denne projektor populær i mange stuer.

Neutrale farver Trådløs HDMI 3D-briller medfølger
Blegt sortniveau Ubehagelige 3D-briller
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top