Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xplora XGO3

Den første mobil til dit barn er et ur

Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.

Skrevet af / 15/03/2023 - 09:00
Xplora XGO3
Åsa Warme Hallén

En forsvunden Filip i et indkøbscenter var startskuddet til Xplora. Drengens far, Sten Kirkbak fra Trondheim, havde seriøs sved på panden i 30 minutter, før han blev genforenet med sønnen, og lige der blev grunden lagt til det, der skulle blive en af de førende på markedet for smart-ure til børn. 

Børn gør ikke, hvad du siger – børn gør det, du gør. Og har du et smart-ur og/eller mobil, så vil selv din lille tumling have det samme. Og selvfølgelig er der fordele ved at kunne holde kontakt med dit barn. Men også bekymringer. Hvordan i alverden skal du kunne beskytte og samtidig guide dit elskede afkom i denne jungle af vanvid og tosserier på f.eks. sociale medier, som så ofte følger med den smarte teknologi? 

Xplora XGO3
Uret fås i fem forskellige farver. Skærmen er tydelig og farveglad, men af en eller anden grund udfylder den ikke hele den store flade. (Foto: Hannah Warme Persson)

XGO3 fra Xplora er et smart-ur, der er designet specielt til at inkludere barnet og samtidig få forældrene til at føle sig trygge. XGO3 er ur og mobil i ét og er en indgangsmodel til børn i aldersgruppen 4-11 år. For at kunne bruge det kræves et abonnement, som i øjeblikket koster fra 79 kr./md. 

Vi flytter ind

Det er nemt at komme i gang med XGO3. Der er en fin og klar vejledning, som er nem at følge.   

Udseendet er legende og sjovt, men det slår mig, at uret er stort. Meget stort i betragtning af, at det er beregnet til et barn. Selvfølgelig er det ikke tanken, at barnet skal have det på døgnet rundt på samme måde som smart-ure til voksne ofte er, men alligevel. Og 47,5 gram er faktisk tungere end rigtig mange ‘voksenure’. 

Xplora XGO3 Stor 1
<
>
Jag er lidt overrasket over størrelsen. 48,65 x 41,2 er ret voldsomt, selv på en voksens håndled. Og med en højde på 14,6 mm tænker jag, at risikoen er overhængende for, at uret er i vejen eller hænger fast ved tumlen og leg. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Enkelt at føle sig tryg

Det er dig som voksen, der har fuld kontrol over det ur, dit barn bærer på armen.   

XGO3 leveres med et forudinstalleret SIM-kort fra Xplora Mobile, og i Xplora-app’en opretter du forbindelse til uret. Det er også her, du bestemmer, hvem der kan have kontakt med barnet ved at tilføje betroede kontakter.  

Xplora XGO3
Xplora XGO3 er altså ur og mobil i et og samme produkt. Når du ringer til dit barn, taler barnet med dig gennem uret, og lyden er rigtig god. (Foto: Xplora)

Kun de personer, hvis mobilnummer du registrerer i Xplora-app’en, kan ringe eller skrive til dit barn. Som voksen kan du derfor være helt sikker på, at ingen kan kontakte dit barn via uret uden din tilladelse. Der er heller ingen adgang til internettet eller sociale medier som Snap eller TikTok, så også her kan du være tryg. 

Læs også Tilskynder til bevægelse At det er en udfordring at få børn til at bevæge sig, er nok ikke nogen hemmelighed. Aktivitetsarmbåndet Ace 3 fra Fitbit kan blive forældres vigtigste hjælpemiddel!

Hvor er dit barn?

Uret har GPS, hvilket betyder, at du kan holde styr på, hvor dit barn befinder sig. I testperioden oplevede jag dog, at GPS’en ikke var helt præcis, og at der er lidt finjustering at arbejde med her.  

Hvis du føler, at du har brug for lidt ekstra kontrol, kan du tilføje ‘sikre zoner’ i app’en, og så får du besked, hvis barnet kommer ind i eller forlader disse zoner.  

Barnet kan kun svare med emoji’er, forudindstillede beskeder eller tage og sende billeder. (Skærmbillede fra app)

Hvordan fungerer det for barnet?

På selve uret er der ingen mulighed for at skrive svar. I stedet kan barnet kommunikere ved hjælp af emojis, forudindstillede tekster eller indspille talebeskeder. De fleste børn elsker at tage billeder af alle mulige og umulige ting, og kameraet i uret er en sjov detalje, som børnene sætter stor pris på.   

Det er vigtigt at have det rette fokus, og i skolen er det naturligvis ikke meningen, at uret skal være et forstyrrende element. I app’en kan du indstille til Skoletilstand, så barnet ikke kan kontaktes, mens det er i skole. Jeg kan forestille mig, at mange lærere værdsætter denne funktion …   

Selvfølgelig skal man lære sit barn at passe på sine ting, men samtidig kan det være rart at vide, at formaningerne ikke behøver at tage overhånd. XGO3 er IP68-klassificeret, hvilket betyder, at dit barn kan spille bold på en grusbane, hoppe i vandpytter og faktisk være så legesyg, som et barn skal være, uden at bekymre sig om, at uret tager skade. 

Med kameraet kan barnet tage billeder med uret og sende det til de kontakter, du har valgt. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Opmuntrer til bevægelse

Det kan være en udfordring at få børn til at bevæge sig. Det er ikke længere så almindeligt at se børn klatre i træer, hinke, spille spontan fodbold eller bare være ude at lege og bevæge sig i det hele taget. I XGO3 er der skridttæller, og Xplora har en aktivitetsplatform, hvor barnet belønnes for fysisk aktivitet ved at optjene Xplora-mønter. Disse mønter kan så bruges til at købe ting i Goplay-butikken. De kan også deltage i forskellige konkurrencer og vinde præmier for at få dem til at blive inspireret og motiveret til at bevæge sig. 

Alt er tilladt for at tilskynde til bevægelse og aktivitet – selv bestikkelse! 

Konklusion

Xplora XGO3 er et sjovt, underholdende og brugervenligt ur, som jeg tror vil blive værdsat af forældre/omsorgspersoner og børn. Jeg synes dog, at det er lidt stort til et barn, og det er nok bedst at prøve uret, før man køber det. Selv om det ikke er dyrt i forhold til andre ure i samme segment, er det jo ikke gratis, så det er ærgerligt, hvis det bare bliver liggende i skuffen.  

Som voksen er det betryggende at vide, at du har kontrol over, hvem der kan kommunikere med dit barn, og hvis du er rigtig heldig, vil dit barn blive opmuntret til at bevæge sig lidt mere, hvilket aldrig er en dårlig ting. 

Karakter
Xplora XGO3
Basic

Home mener

Brugervenligt og trygt. Lidt vel stort og klodset i betragtning af, at det er beregnet til børn.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Scroll to Top