Surface 2 er baseret på version 8.1 af Windows RT, der er blevet bedre, siden vi testede den første Surface-tablet. Også som økosystem, selv om det stadig kan blive meget bedre. Vi ville f.eks. meget gerne have målt ydelsen på Surface 2 med vores normale benchmark-værktøj, Geekbench 3, men det program findes ikke til Windows 8.1 RT. Man må også stadig kigge i vejviseren efter apps som YouTube og Instagram, mens både Facebook og Twitter er kommet til, ligesom operativsystemet nu også findes på dansk, svensk og norsk. Hurra!
Men hvorfor er skrivebordet inkluderet i Windows RT 8.1, som jo kun kan køre de ARM-baserede apps fra Windows Store? Vi prøvede at downloade førnævnte Geekbench 3 i Windows-udgaven via Internet Explorer i desktop-udgaven (ja, der findes to separate udgaver af Internet Explorer i Windows RT 8.1!), og det kunne vi sagtens. Men programmet kan bare ikke køre på ARM-processoren. Det er da logisk.
Hukommelsen kan udvides via både USB og microSD-kort, men heller ikke på dette punkt er Windows RT 8.1 særlig brugervenligt. Man skulle tro, at når man smider et SD-kort proppet med film og billeder ind i tablet-computeren, så ville indholdet automatisk dukke op i henholdsvis Foto- og Video-app’en, men nej. I Video skal man manuelt konfigurere, at der skal kigges efter filer på SD-kortet, mens en sådan konfiguration ikke engang kan lade sig gøre i Foto. Her kan man kun vælge imellem Biblioteket Billeder, der ligger lokalt, og SkyDrive. Suk …
Men ellers er det en god ting, at hukommelsen kan udvides, for køber man modellen med 32 gigabyte lager, så er der kun 19 gigabyte tilovers til apps og indhold. Så meget fylder operativsystemet. Bl.a. fordi Surface 2 kommer med Microsofts Office 2013 pakke præinstalleret – inklusive Outlook, der ikke var med i pakken, da den første Surface-tablet kom på markedet sidste år.
Skærmen måler 10,6 tommer og byder på et pænt skærmbillede med Full HD-opløsning på 1920 x 1080p. Dermed bliver Surface 2 – også på grund af støttefoden på bagsiden – glimrende som medieafspiller, og den er også hurtig til surf på internettet, hvilket bekræftes af et pænt Browsermark 2.0 resultat på 2.947 point. Lyden er dog ikke noget at skrive hjem om, for den lyder som noget, der er købt på dåse.
Konklusion
Microsoft Surface 2 er et interessant bud på en tablet i et marked, der stadig domineres af Apples iPad, men også bliver oversvømmet af utallige Android-baserede produkter. Man får en komplet Office-pakke med i købet, tabletten er hurtig og robust bygget, og skærmbilledet er skarpt og pænt. Men Windows RT 8.1 virker ufærdigt, og økosystemet af apps er stadig for mangelfuldt. Og så savner vi understøttelse af mobilt internet, da Surface 2 kun fås med Wi-Fi.
Home mener
Surface 2 er solidt bygget og giver god valuta for pengene – ikke mindst pga. den fulde Office-pakke, som følger med produktet. Skærmen er pæn, og operativsystemet lader brugeren køre to apps ved siden af hinanden. Det er ægte multitasking. Operativsystemet er stadig for ufærdigt – både som økosystem og som brugerflade. Det optager også for meget af lagerpladsen. Lyden er middelmådig, og sidst, men ikke mindst mangler vi muligheden for mobilt internet.
Vejl. pris 3199 kr
Specifikationer
- Operativsystem: Windows RT 8.1
- Skærm: 10,6", 1920 x 1080, 208 ppi
- Processor: 1,7 GHz NVIDIA Tegra 4 quad-core
- Hukommelse: 2 GB ram
- Lager: 32 GB + microSD (op til 32 GB)
- Kamera: 5 MP (bag), 3,5 MP (front)
- Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
- Tilslutning: USB 3.0, HD-video
- Mål: 275 x 173 x 8,9 mm
- Vægt: 676 g
- Batteri: Op til 10 timer
Også i denne test:
6 high-end tablets
Sony Xperia Tablet Z
Sony viser vejen
Sony Xperia Tablet Z er intet mindre end en genistreg!
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Næsten i mål
Den nye Galaxy Note 10.1 er Samsungs bedste tablet til dato, men alligevel er vi ikke helt oppe og ringe.
Apple iPad Air
Den ubestridte sejrherre
Med iPad Air har Apple overgået sig selv – og alle konkurrenterne.
Acer Iconia A3-A10
Halvgjort er ikke velgjort
Hvis man skal konkurrere på prisen, er man nødt til at indgå kompromiser. Men Acer har valgt at hugge den forkerte hæl og klippe lidt for mange tæer.
ASUS Transformer Pad TF701T
Muskler uden finesse
Med en ekstremt højopløst skærm og den allernyeste processorteknologi lover Transformer Pad desværre lidt mere, end den kan holde.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer