TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy S9+

Den bedste Galaxy til dato

Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

forfatter
Publiceret 08/05/2018 - 09:23
L&B mener
Den bedste allround Android-smartphone netop nu. Fremragende kamera og lynhurtig indmad.
Ikke det bedste batteri. Ansigtsgenkendelsen er langsom og upræcis.
6,2” Super AMOLED (18,5:9), 1440 x 2960 Exynos 9810 Octa Android 8.0 Oreo Dual 12 MP (f/1.5-2.4 26 mm, 1/2,55”, Dual Pixel PDAF) + 12 MP (f/2.4 52 mm, 1/3,6”, AF), OIS, Phase Detection autofokus, 2x optisk zoom, LED-blitz 6 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 400 GB) 3500 mAh, USB-C Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Dual-SIM Fingeraftrykslæser, irisscanner, NFC, Bluetooth 5.0, GPS Mål og vægt: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm / 189 g Web: Samsung.com
Geekbench 4: 3.751 (single-core), 8.969 (multi-core) 3DMark Sling Shot: 4.015, Sling Shot Extreme: 3.276/3.034 AnTuTu (v7.0.7): 247.931 Basemark OS II: 3.288, 6.251, 2.523, 6.436, 1.151 PCMark Work 2.0: 5309
Vejl. pris 7.490Pr. 08/05/2018 Produktside

Samsung er med deres Galaxy-telefoner blevet et populært alternativ til iPhones og et af de foretrukne valg af Android-mobiler herhjemme. Har man haft en Galaxy-telefon i hånden, forstår man godt hvorfor. Telefonerne er solidt bygget, har nogle store, flotte skærme og fremragende kameraer.

Nyeste skud på stammen er Galaxy S9 og S9+, som for nylig blev afsløret ved mobilmessen Mobile World Congres i Barcelona. Vi har haft den største og ikke mindst dyreste af de to modeller til test – Samsung Galaxy S9+. Er det en opgradering værd, eller skal du hellere vente, til den er faldet lidt i pris?

Velkendt design

Tager vi det mest indlysende først, så er der ikke meget nyt under solen, når det kommer til designet. Sammenligner vi direkte med S8+, er de to telefoner da også stort set identiske at se på. Du får derfor stadig en 6,2 tommer stor buet glasskærm med metalramme omkring.

På bagsiden er det anderledes. Samsung har nu, som de fleste af konkurrenterne, smidt en ekstra optik ind, så vi får samme zoommuligheder, som vi har på både Apples og Huaweis telefoner. Som en positiv overraskelse har de desuden anerkendt fejlen ved fingeraftrykslæserens placering på S8 og rykket den ned under de to optikker. TAK! Det er desuden rart at se, at Samsung stadig ikke ser en minijack-port som forældet teknologi, og det er fornuftigt, at de har bevaret microSD-porten, så hukommelsen kan udvides efter behov.

Samme skærm

Den indbyggede skærm er ligeledes identisk med den, vi finder på S8+. Det er stadig en Super AMOLED-skærm med Quad HD+ opløsning. Der gik ellers længe rygter om, at Samsung havde bygget fingeraftrykslæseren ind i samme. Det blev der så ikke noget af i denne omgang. Alligevel er vi godt tilfredse, da det er en aldeles fremragende skærm i det aflange 18,5:9-format. Den er skarp med god kontrast og flotte farver.

Det buede design, som er blevet standard, siden EDGE-modellerne udgik, er dog ikke lige min kop te. Jeg kommer slet og ret for ofte til at trykke på noget ved en fejl. Et cover kan afhjælpe dette “problem”, men nogle vil nok foretrække en helt flad skærm.

Lynende hurtig

Som vores benchmark-tests fint afslører, er der heldigvis også sket lidt indvendigt. Her er det især den nye Exynos 9810-processor, der brillerer og sikrer Galaxy S9+ den højeste score indtil videre i allround-programmet AnTuTu – hele 247.931 point. Det er meget imponerende. Ud over en hurtigere processor er der desuden blevet plads til 2 gigabyte ekstra ram. Samsung kan derfor fint følge med de øvrige topmodeller, når der skal jongleres med flere apps på samme tid.

Det indbyggede batteri er på 3500 mAh. Det lyder umiddelbart fint, men jeg havde en fornemmelse af, at det blev drænet for strøm lidt for hurtigt. Der er naturligvis mulighed for fast charge og induktionsopladning, så det er forholdsvis nemt og smertefrit at få strøm på telefonen igen.

Et af de bedste kameraer

Det nok vigtigste aktiv i en Samsung-telefon er som altid kameraet, og som nævnt i indledningen er der her sket ting og sager. Den primære optik er stadig kun på 12 megapixel, men med en opgraderet sensor fanger den alligevel langt mere lys end tidligere. Det kommer især til udtryk under dårlige lysforhold eller om aftenen, hvor S9+ formår at fange detaljer, som kan være svære at se for det menneskelige øje. Under bedre lysforhold er forskellen i forhold til forrige generation knap så slående. Billederne er skarpe med naturlige farver og masser af detaljer.

Den ekstra optik er ligeledes på 12 megapixel og gør det muligt at zoome ind, som vi kender de fra andre topmodeller med to optikker.

Du kan naturligvis også optage videoklip, som nu kan fanges i 4K med en framerate på 60 billeder pr. sekund (fps). Den optiske billedstabilisering sørger for at give rolige billeder uden for meget rysten. Slow-mo-funktionen er ligeledes blevet opgraderet, så du nu kan optage med hele 960 fps. Det kræver dog øvelse at få de gode optagelser i kassen, da man skal holde telefonen ganske stille, ligesom man her er begrænset til en opløsning på 720p.

På forsiden sidder naturligvis også et kamera, der ofte passende benævnes selfie-kameraet. På S9+ har det dog fået lidt ekstra funktioner. Som noget nyt kan du, ligesom på iPhone X, låse telefonen op ved at kigge ind i dette kamera. Det fungerer, men hold op, hvor er det langsomt.

En anden ny funktion er noget, Samsung kalder AR Emojis. Tag et billede af dig selv og få genereret en digital avatar på telefonen til brug i samtaler, sms-beskeder og lignende. Det er en sjov idé, og det ligner da meget godt, men det er næppe en funktion, man ender med at bruge i det daglige.

Skal du opgradere?

Som man måske kan fornemme, er forskellene mellem Samsung Galaxy S8+ og Galaxy S9+ ikke ret store. Det er derfor naturligt at spørge, om man bør opgradere, hvis man allerede har investeret i sidste års topmodel.

Det korte svar er nej. Jovist er kameraet bedre, faktisk en hel del, men derudover er der meget lidt, der retfærdiggør en opgradering, især når man tager i betragtning, at Samsung har hævet prisen en smule. Vent hellere et stykke tid, til den er faldet i pris, eller vent eventuelt til Galaxy S10, som med garanti lander om et års tid.

Konklusion

Samsung Galaxy S9+ er i al sin enkelhed en fremragende Android-mobil, der rammer rigtigt på de fleste punkter. Den er solid og lækkert bygget, har hurtig indmad, en stor flot skærm og et fremragende kamera.

Prisen er dog også derefter, og det kan derfor især være svært at forsvare et køb, hvis man allerede ejer forrige års topmodel. Gør man ikke det, er det dog svært at komme uden om Galaxy S9+, som kun skuffer lidt på batteriet og ansigtsgenkendelsen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Nyeste artikler:

Nyeste artikler:

Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend