TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

Gruppetest Samsung Galaxy S21-serien

Vi sammenligner mobilerne i Galaxy S21-serien

Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.

forfatter
Publiceret 23/02/2021 - 08:32

Ligesom sidste år lancerede Samsung her i 2021 hele tre nye modeller i Samsung Galaxy S-serien, den sydkoreanske elektronikgigants absolutte flagskibsserie af smartphones.

Strategien i år er dermed i hovedtræk den samme som i 2020, nemlig at tilbyde forbrugerne premium- og high-end-mobiler i forskellige prisklasser og de tre smartphones – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – er hver især direkte efterfølgere til de tre Galaxy S20-mobiler fra 2020.

I forhold til 2020 er ikke mindst designet blevet fornyet med et kameramodul, som er sømløst integreret og flugter med den metalramme, der omkranser mobilens krop, ligesom alle Galaxy S21-modellerne kommer i nye matte farver, som betyder, at mobilerne ikke samler på fedtfingre og er blevet væsentlig nemmere at holde i hånden.

Ud over det fælles designsprog har de tre Galaxy S21-mobiler meget andet tilfælles, men alligevel er der stor forskel på prisen.

Vi har anmeldt alle tre modeller, og i de enkeltstående tests under artiklen kan du læse om hver enkelt Galaxy S21-mobil i detaljer.

Her får du en opsummering af de vigtigste fordele og ulemper ved hver mobil – samt en anbefaling til, hvem der bør overveje at købe den konkrete model:

Fra venstre: Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S21 5G

Bortset fra skærmstørrelsen på 6,2 tommer og en bagside af forstærket polykarbonat er den mindste Galaxy S21 identisk med den noget dyrere Galaxy S21+.

Til en vejledende pris på kun 6.599 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager er Galaxy S21 bedst til prisen i årets Galaxy S-serie.

Ergo får man en mobil med et fremragende kamera, en knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse til en virkelig attraktiv pris.

Samsung Galaxy S21 er dermed for dig, der ikke har noget imod en lidt mindre skærm, men derudover ønsker high-end-specifikationer til en rimelig pris.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Denne model sætter sig lidt mellem to stole. Samsung Galaxy S21+ har nemlig ikke alle de fede kamerafunktioner fra Galaxy S21 Ultra, men koster alligevel en del mere end den almindelige Galaxy S21 uden at have ret meget andet ekstra at byde på end en større skærm.

Prisen er 8.199 kroner for den mindste model med 128 gigabyte lager. For det beløb får man naturligvis samme funktioner og specifikationer som med den almindelige Galaxy S21-model, men altså derudover en bagside af Gorilla Glass Victus og en skærm på 6,7 i stedet for 6,2 tommer. Bemærk dog, at skærmteknologien og opløsningen er den samme.

Samsung Galaxy S21+ 5G er dermed primært for dig, der bare må have en større skærm og ikke har noget imod at betale 1.500 kroner for fornøjelsen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hvis man har et pengetræ stående i haven, og prisen ikke betyder noget, så er det Galaxy S21 Ultra, man skal købe. Galaxy S21 Ultra er nemlig absolut klasseledende og uden tvivl den bedste Android-baserede smartphone, man kan købe lige nu.

For en vejledende pris på 9.799 kroner for den billigste version med 128 gigabyte indbygget lager og 12 gigabyte RAM får man en smartphone med imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.

(Foto: Samsung)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Samsung Galaxy S21 5G

En lille monstermobil

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse. Bedst til prisen i Galaxy S21-serien.
Leveres uden oplader, og selv om skærmen ikke er den største, kunne vi have ønsket os en højere skærmopløsning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Mellem to stole

Samsung Galaxy S21+ 5G er en glimrende mobil, som er svær at elske.

Godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens, kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
Leveres uden oplader, og skærmopløsningen er for lav i betragtning af den store skærmstørrelse.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Android er kommet hjem

Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets vildeste monstermobil, som gør op med fortidens synder.

Imponerende godt kamera med kreative muligheder. Knivskarp og lysstærk skærm med adaptiv 120 Hz opdateringsfrekvens kombineret med flot design og ekstremt høj ydelse.
Leveres uden oplader, og batterilevetiden er ikke imponerende.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Nu bliver Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd, chat-oversættelse og gratis VPN.
På jagt efter ny mobil til jul? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
Ny opdatering for Garmin-brugere Garmin offentliggør funktionsopdateringer til flere af sine sportsure og cykelcomputere.
En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Følg Lyd & Billede