Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Geneva XS

Lækker lommeradio (specielt anbefalet)

Lyden fra lommeradioer plejer ikke at være overvældende. Men koster de lidt ekstra, mærker man det gerne mest på lyden.

Skrevet af / 19/02/2011 - 18:54
Geneva XS
Lasse Svendsen

Geneva er kendt for sine kubistiske anlæg med alt i et, udarbejdet i glansfuld lak eller valnødfiner. Lydkvaliteten er gerne i en klasse for sig, og man ved, hvad man får, når man køber en Geneva-radio. Men i klassen for små batteridrevne lommeradioer er det ikke almindeligt med den store lydkvalitet.

Derfor er forventningerne til Genevas lille XS store. Den koster lidt mere, men her får man FM-radio, trådløs Bluetooth-streaming, analog radio og vækkeur i en smækker bærbar og batteridreven lommeradio.

Den findes i hvid, sort og rød og klappes sammen som et gammeldags rejsevækkeur, når den ikke er i brug. Med 157 x 102 x 115 mm og 500 gram er den i højeste grad rejsevenlig. De genopladelige batterier fungerer i omegnen af fem timers radiolytning, kortere naturligvis på Bluetooth.

Lydkvaliteten
Med antennen ude er der en bemærkelsesværdig klar og ren lyd fra FM-radio. Godt nok uden massivt tryk, men placeret ind til væggen, kommer bassen bedre frem. Tale er meget tydeligt gengivet, og radioen fokuserer åbenbart på mellemtone. Hvilket er godt, for det giver også guitarer, vokaler og piano, for at nævne nogen, en mere fremtrædende plads i lydbilledet.

Lydkvaliteten fra Bluetooth (2.1 A2DP) er omtrent på linje med kvaliteten, man får på FM, dog uden suset i baggrunden. Lidt indelukket klang og komprimeret dynamik skiller Bluetooth fra AirPlay, og det mærkes også her. Det lyder, som det det er, en rejseradio, men equalizer indstillingerne på en iPod eller iPhone fungerer over Bluetooth, så det er muligt at finde en mere egnet klangbalance til de små højttalere i Geneva XS. Med iPod´en tilsluttet line-indgangen på bagsiden løfter lydkvaliteten sig et hak og muliggør afspilning fra andre enheder uden Bluetooth.

Konklusion
Geneva XS er en glimrende lille rejsehøjttaler, med integreret radio og vækkeur, som fungerer med de fleste smartphones over Bluetooth. Desværre mangler den DAB i nuværende udgave, men den solide kvalitet og fine lydkvalitet, gør den alligevel interessant. Skal man have en bærbar trådløs højttaler med radio integreret, er Geneva XS vores førstevalg.

Lyd & Billede mener

Klar og tydelig lyd Trådløs streaming Kompakt og lækker Spiller ikke højt Mangler DAB

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Fantastiske bas-kvaliteter

Scroll to Top