Search
Generic filters

Nordklang BT1100

 itemprop
Nordklang BT1100

En musikterning i stereo

Supermarkedsmærket Nordklang overrasker positivt med en Bluetooth-højttaler, der ikke kan undgå at blive et hit til prisen.

Lyd & Billede mener

Udmærket og ganske fyldig lyd i ægte stereo. Højttaleren er let at have med og er beskyttet mod snavs og stænk.
Ikke markedets mest nuancerede lyd, og bassen kunne være bedre. Det kan man få andetsteds, dog for langt flere penge!
 • Bestykning: 2 x 2" bas/mellemtone, 2 x ¾” diskant, 1 x 4" bas, indbygget mikrofon
 • Forstærker: 1,5 W pr. kanal, subwoofer 5 W
 • Frekvensområde: 65 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
 • Indgange: Bluetooth 2.1 med A2DP, 3,5 mm stereo mini-jack, parring med NFC
 • Batteritid: 6-10 timers musik (ladetid 4-6 timer)
 • Mål og vægt: 15,8 x 17,5 x 16,5 cm / 1,9 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 699 kr

Nordklang er Dansk Supermarkeds eget mærke, som kun kan købes i Bilka og Føtex. Foreløbig består udvalget alene af tre DAB-radioer og to Bluetooth-højttalere, men flere er angiveligt på vej. Det erklærede mål er at tilbyde den nyeste teknologi og gode materialer i nordisk designtradition.

Designsiden er i hvert fald lykkedes ganske godt, eftersom produkterne ligner noget, som flere konkurrenter må kunne nikke genkendende til.

Stereo
Nordklang BT1100 er en mellemstor, næsten terningformet Bluetooth-højttaler. Overfladen er gummibelagt, og bag et gitter kan man se to 2 tommers bas/mellemtone-elementer og et par ¾ tommes diskanter. For mens de fleste bærbare Bluetooth-højttalere spiller i mono, er BT1100 faktisk i stereo.

I bunden af kabinettet finder man en indbygget 4 tommers subwoofer. Der er også en mikrofon, som kan bruges til at besvare telefonopkald, når højttaleren er forbundet til en smartphone. Oven på kabinettet er der betjeningsknapper til lydstyrke, start/stop og skift af numre.

Effekten er opgivet til beskedne 1,5 watt pr. kanal og 5 watt til bunden. Til gengæld er der sandsynligvis tale om reel SMS-effekt, og ikke mere eller mindre fantastiske “peak”-opgivelser. Og i praksis har BT1100 ikke problemer med at spille højt. Langtfra. Lydtryksmåleren kravlede op på 96 dB (på en meters afstand i stuemiljø), før lyden blev mærkbart forvrænget. Det er faktisk meget højt, selv om det ikke er helt så højt som den fysisk større (og fem gange dyrere) Jabra Solemate Max.

Lyden
Hvordan lyder en 700 kroners nordisk designhøjttaler fra supermarkedet så? Overraskende godt! Der er godt med smæk i bunden, og lyden er ren og klar. Ægte hi-fi er det ikke, men så længe man ikke presser BT1100 ud i umulige opgaver som symfonisk rock med stor besætning, leverer den en behagelig musikbaggrund, hvor man ønsker det.

Den er perfekt at have med i haven eller på picnic. Gummioverfladen er robust, og batteritiden på seks til ti timer rækker til hele turen.

annonce

Det er et klart plus, at lyden er i stereo, også selv om afstanden mellem højttaler-elementerne er under en håndsbredde.

annonce

På de fleste Bluetooth-højttalere justerer volumenknapperne samtidig volumen på telefonen eller tablet’en. Det er ikke tilfældet her. Det kan give anledning til lidt forvirring, når man skruer helt op for mobilen, men lyden er lav, fordi højttalerens volumen står lavt. Det er dog ikke et problem, og man kan tilmed liste et par decibel ekstra ud af højttaleren ved at skrue op for begge – og acceptere lidt overstyring.

Konklusion
Vi er ret imponerede over BT1100. Teknisk set er der ingen revolutioner, men designet er nydeligt, og lyden i den bedre ende for bærbare Bluetooth-højttalere. Og så er der prisen – som er lav! For de knap 700 kroner, som højttaleren koster, får man i reglen en monohøjttaler med et enkelt fuldtone-element eller to. Her får man hele fem højttaler-elementer og tre forstærkerkanaler. Det gør Nordklang BT1100 til et knaldgoldt køb i sin klasse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  26 Comments
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Nordklang BT1100

   data-srcset

  Nu holder den også vand

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsat en af de bedste små Bluetooth-højttalere. Og nu i forbedret og mere robust udgave.

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.