: Nordklang BT1100

En musikterning i stereo

Supermarkedsmærket Nordklang overrasker positivt med en Bluetooth-højttaler, der ikke kan undgå at blive et hit til prisen.
Lyd & Billede mener
Udmærket og ganske fyldig lyd i ægte stereo. Højttaleren er let at have med og er beskyttet mod snavs og stænk.
Ikke markedets mest nuancerede lyd, og bassen kunne være bedre. Det kan man få andetsteds, dog for langt flere penge!
Specifikationer
  • Bestykning: 2 x 2" bas/mellemtone, 2 x ¾” diskant, 1 x 4" bas, indbygget mikrofon
  • Forstærker: 1,5 W pr. kanal, subwoofer 5 W
  • Frekvensområde: 65 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
  • Indgange: Bluetooth 2.1 med A2DP, 3,5 mm stereo mini-jack, parring med NFC
  • Batteritid: 6-10 timers musik (ladetid 4-6 timer)
  • Mål og vægt: 15,8 x 17,5 x 16,5 cm / 1,9 kg
Annonce
Annonce
forfatter

Nordklang er Dansk Supermarkeds eget mærke, som kun kan købes i Bilka og Føtex. Foreløbig består udvalget alene af tre DAB-radioer og to Bluetooth-højttalere, men flere er angiveligt på vej. Det erklærede mål er at tilbyde den nyeste teknologi og gode materialer i nordisk designtradition.

Designsiden er i hvert fald lykkedes ganske godt, eftersom produkterne ligner noget, som flere konkurrenter må kunne nikke genkendende til.

Stereo
Nordklang BT1100 er en mellemstor, næsten terningformet Bluetooth-højttaler. Overfladen er gummibelagt, og bag et gitter kan man se to 2 tommers bas/mellemtone-elementer og et par ¾ tommes diskanter. For mens de fleste bærbare Bluetooth-højttalere spiller i mono, er BT1100 faktisk i stereo.

I bunden af kabinettet finder man en indbygget 4 tommers subwoofer. Der er også en mikrofon, som kan bruges til at besvare telefonopkald, når højttaleren er forbundet til en smartphone. Oven på kabinettet er der betjeningsknapper til lydstyrke, start/stop og skift af numre.

Effekten er opgivet til beskedne 1,5 watt pr. kanal og 5 watt til bunden. Til gengæld er der sandsynligvis tale om reel SMS-effekt, og ikke mere eller mindre fantastiske “peak”-opgivelser. Og i praksis har BT1100 ikke problemer med at spille højt. Langtfra. Lydtryksmåleren kravlede op på 96 dB (på en meters afstand i stuemiljø), før lyden blev mærkbart forvrænget. Det er faktisk meget højt, selv om det ikke er helt så højt som den fysisk større (og fem gange dyrere) Jabra Solemate Max.

Annonce

Lyden
Hvordan lyder en 700 kroners nordisk designhøjttaler fra supermarkedet så? Overraskende godt! Der er godt med smæk i bunden, og lyden er ren og klar. Ægte hi-fi er det ikke, men så længe man ikke presser BT1100 ud i umulige opgaver som symfonisk rock med stor besætning, leverer den en behagelig musikbaggrund, hvor man ønsker det.

Den er perfekt at have med i haven eller på picnic. Gummioverfladen er robust, og batteritiden på seks til ti timer rækker til hele turen.

Det er et klart plus, at lyden er i stereo, også selv om afstanden mellem højttaler-elementerne er under en håndsbredde.

På de fleste Bluetooth-højttalere justerer volumenknapperne samtidig volumen på telefonen eller tablet’en. Det er ikke tilfældet her. Det kan give anledning til lidt forvirring, når man skruer helt op for mobilen, men lyden er lav, fordi højttalerens volumen står lavt. Det er dog ikke et problem, og man kan tilmed liste et par decibel ekstra ud af højttaleren ved at skrue op for begge – og acceptere lidt overstyring.

Konklusion
Vi er ret imponerede over BT1100. Teknisk set er der ingen revolutioner, men designet er nydeligt, og lyden i den bedre ende for bærbare Bluetooth-højttalere. Og så er der prisen – som er lav! For de knap 700 kroner, som højttaleren koster, får man i reglen en monohøjttaler med et enkelt fuldtone-element eller to. Her får man hele fem højttaler-elementer og tre forstærkerkanaler. Det gør Nordklang BT1100 til et knaldgoldt køb i sin klasse.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generations processorer og Nvidia-grafik til hjemmekontoret.
BlueParrott M300-XT giver op til 15 timers snak, og reducerer støj fra omgivelserne med 80 procent.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.