Search
Generic filters

: Musaic MP10

Vellykket streaming-højttaler

Med denne trådløse multirumshøjttaler har Musaic fået en flyvende start.

August 2016Musaic MP10

Lyd & Billede mener

Så nem i brug, at det er en leg. Stor, kraftfuld lyd med god balance og opløsning. Bluetooth og Wi-Fi er superpraktisk.
Wi-Fi uden AirPlay-understøttelse, lidt triste plastdetaljer, og den lyder hårdt, når man spiller højt.
 • Type: Trådløs højttaler
 • Trådløst: Wi-Fi og Bluetooth
 • Streaming: Internetradio, Spotify Connect, Napster, AllPlay m.m.
 • Indgange: Analog 3,5 mm
 • Andet: App-betjening med Philips Hue-kontrol, IFTTT, NAS-driver
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3200 kr

Lige nu er der nok ikke mange, der har hørt om Musaic. Men det er ikke så underligt, for de er blandt de nytilkomne i branchen og i øvrigt resultatet af en vellykket Kickstarter-kampagne, der startede i 2014.

Nu er de så endelig klar med to højttalere. Det er den største af dem, vi tester her, og den skal kæmpe om opmærksomheden på det hastigt voksende marked for trådløse højttalere. Hvor nye mærker dukker op nærmest ugentligt for at kapre markedsandele fra etablerede højttalerproducenter som Sonos, der allerede er store inden for trådløst.

Musaic har dog et forspring i forhold til mange af dem, for manden bag højttalerne er langtfra nogen nybegynder. Matthew Bramble har tidligere arbejdet som ingeniør hos Cambridge Audio i England – en virksomhed med rødder i 80’erne og med produkter, som vi ofte har skamrost i disse spalter. Så erfaringsgrundlaget bunder i solide lydkundskaber.

Ideen bag Musaic er at lave vellydende multirumshøjttalere, der kan spille trådløst i flere rum. I og for sig ikke nogen særlig original idé, men Bramble og hans team har lagt en masse ressourcer i brugervenligheden. Og det er de lykkedes rigtig godt med – i modsætning til mange af de højttalere, vi testede i vores store multirumstest for nylig.

Læs testen af multirumshøjttalere her.

Musaics app får også understøttelse af Tidal-streaming. Foto: Lasse Svendsen
Musaics app får også understøttelse af Tidal-streaming. Foto: Lasse Svendsen

Musaic laver foreløbig to modeller, bygget over samme læst og med de samme funktioner. Den største hedder MP10 og er en tand mere avanceret end de fleste trådløse multirumshøjttalere, vi kender.

Den understøtter alle lydfiler, også 24 bit højopløste studiefiler, og du kan streame til den via Bluetooth som på alle trådløse højttalere. Men den har også Wi-Fi integreret, som du slutter til dit hjemmenetværk, og så kan du streame i højere kvalitet, og du behøver ikke længere at have telefonen i nærheden.

De fleste kildevalg kan foretages fra touch-panelet på toppen. Eller du kan bruge den velfungerende app, som også giver adgang til bl.a. Spotify og titusindvis af internetradiostationer. Understøttelse af Tidal-streaming er også på vej, så der er meget lidt at udsætte på brugervenligheden.

Musaics app fungerer både på mobil og tablet, og giver dig desuden adgang til et tilsluttet musikbibliotek, hvis du har sådan et, ligesom du kan koble MP10-højttaleren sammen med den mindre MP5, hvis du vil spille musik i et andet rum i huset samtidig.

Ingen knapper, kun touch-felter. Foto: Lasse Svendsen
Ingen knapper, kun touch-felter. Foto: Lasse Svendsen

Stort lydbillede med potent bas

Det, der adskiller Musaic fra de fleste andre, er ikke kun understøttelse af bedre lyd – Tidal, 24 bit osv. – men at man også kan integrere lysstyring af Philips Hue. Dermed kan du styre belysningen fra app’en for at skabe lidt stemning, når du hører musik. Den integrerede trådløse automatisering er både skalérbar og udvidelig, antager jeg. Altså så du kan styre flere smart-enheder i hjemmet.

Alt dette er dog ikke meget værd, hvis lyden ikke holder et niveau, der kan konkurrere med de bedste i prisklassen. For at nå derop har Musaic fordelt 15 watt effekt på to fuldtone-enheder og 30 watt til en bashøjttaler, som alle peger fremad. Det hele pænt pakket ind i et poleret chassis, der ikke fylder meget på bordet eller i bogreolen.

Lydbilledet derimod overgår størrelsen på højttaleren med en god margin. I modsætning til, hvad vi er vant til fra nye højttalerproducenter uden erfaring, er lydbilledet meget afbalanceret. Også når man spiller højt. Den lyder måske ikke lige så raffineret som VIFA Oslo, men den er mere end et match for Sonos Play:5.

Kents afskedsalbum, Då som nu för alltid, lyder stort og fyldigt med overbevisende potent bas, og det samme oplevede jeg på Drakes nye album, Views. MP10 slår ikke lige så hårdt som Naim Mu-so Qb, og lydbilledet er ikke lige så stort som på Sonos Play:5, men det lyder frisk, åbent og ganske opløst.

Den får vokalharmonierne på Highasakites album Camp Echo fint frem, selv om mellemtonen er lidt ubalanceret. Sidstnævnte opleves som lidt hårdhed opad i mellemtoneregisteret, når man skruer op for lyden. Du kan heller ikke forvente dybbas eller superluftig diskant, men det er heller ikke almindeligt i denne prisklasse.

Wi-Fi og netværksindgang er ikke almindeligt, men ikke desto mindre praktisk, da det kan give bedre lyd. Foto: Lasse Svendsen
Wi-Fi og netværksindgang er ikke almindeligt, men ikke desto mindre praktisk, da det kan give bedre lyd. Foto: Lasse Svendsen

Konklusion

Med MP10 som grundlag kan vi slå fast, at Musaic er en producent, der er værd at holde øje med. Det, de har formået her, er der ikke mange andre, der er lykkedes med.

Med et godt udvalg af streaming-tjenester, understøttelse af højopløste lydfiler og måske den bedste brugervenlighed hidtil på en trådløs højttaler får de vores uforbeholdne anbefaling. At lyden mildt sagt ikke er værst, er selvfølgelig den allerstørste grund til, at Musaic MP10 kan konkurrere med de bedste i prisklassen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Sigberg Audio Inkognito 12

  Vejl.pris 20000 kr Et monster på væggen

  TCL Ray-Danz TS9030

  Vejl.pris 3990 kr Spændende koncept
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.