: Marten Design Coltrane 2

Et nyt statement

Marten Design havde planer om at lave en opdatering af sin snart ti år gamle Coltrane-højttaler. Det blev i stedet til en helt ny og betydelig større højttaler, som byder på en musikoplevelse, man ikke glemmer lige med det samme.
Lyd & Billede mener
Opløsning Åbenhed Musikformidling
Prisen
Specifikationer
  • Klasse-D forstærker med AMS teknologi
  • 550 W / 8 Ohm, 1000 W / 4 Ohm, 1700 W / 2 Ohm
  • Mål:  B 37 x  H 27 x  D 53 cm
  • Vægt: 47 kg
Annonce
Annonce

Originalmodellen af Marten Design Coltrane kom i 2002 og blev hurtig en højttaler, der blev talt om. Den var ganske anderledes i forhold til, hvordan højttalere normalt blev produceret på det tidspunkt, med sit kabinet i karbonfiber og keramiske højttalerelement plus diamantdiskant. Nu om dage er disse sager ikke usædvanlige, men den gang blev det set som en vældig eksotisk måde at bygge på. Marten Design slog virkelig igennem med denne højttaler.

Præmierelytning
I forbindelse med den svenske premierevisning af højttalerne – verdenspremieren var på CES i Las Vegas i januar – fik jeg mulighed for en hel dags fri leg med højttalerne. Det kan man ikke sige nej til. Udstyret med pæn og blok belejrede jeg således en morgen lytterummet hos Marten. Lyttesessionen blev udført med de nye M-Amp forstærkere samt et par fantastiske rørmonoblokke af fabrikatet NATAudio Transmitter, som blev brugt til sammenligningslytning. Forforstærker og CD-afspiller kom fra Einstein, og der blev også streamet musik via Bladelius Embia. Alle kabler kom fra Jorma i format af Prime-serien.

Det første man noterer sig er, at det er slående, hvordan de forskellige musikeksempler lyder. Der er ikke noget rum, som styrer lyden mod en speciel klang, der er ingen kabinetresonans, som maler al musik med samme farve. Der er i stedet en fantastisk åbenhed og detaljerigdom, som gør, at man suges ind i musikken.

En oplevelse
At lytte til Marten Designs nye kreation Coltrane 2 og M-Amp har været en meget spændende oplevelse. For mig lyder det som et yderligere og grænsebrydende referencepunkt til fortsat at bedømme forskellige anlæg/apparater. Det er som dette, man håber, at alle lydinteresserede skulle kunne tage del i – det sætter gang i tankevirksomheden om hvordan og hvorfor musik lyder som den gør, og medfører at man lytter med et yderligere skærpet øre efterfølgende – for nu har man hørt en ny variant af, hvordan det skal lyde!

Coltrane 2 er en fantastisk højttaler, og det skal den naturligvis også være til den pris. Det er en logisk opgradering af originalen, som løfter den op til nye højder. M-Amp virker specielt spændende og fungerer i vældig fin symbiose med Coltrane 2. Men for rigtig at kunne bedømme M-Amps absolutte værdi som egnet enhed, bliver jeg trods alt nød til at køre den på flere højttalere og helst da højttalere af forskellig karakter.

Annonce

For både højttaleren og forstærkeren er vi langt forbi bedømmelsen om god eller dårlig, vi ligger i spitzenklasse og snakker i stedet om graderinger, vurderinger og personlige valg. Får du chancen – gå ind og lyt!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.