: Magico S1

Magi i luften

Magico er et af de firmaer, der definerer high-end. Og deres nye “billige” højttalere holder fanen højt og byder på ren magi.
Lyd & Billede mener
Magico S1 spiller med kraft og pondus, et stort lydbillede og en herlig dybde. Her er der både krop og detaljer, ikke mindst den dér ekstra fordybningsgrad i gengivelsen, der gør det helt sublimt. Højttalere i den virkelige eliteklasse.
Prisen er naturligvis et aber dabei. Det er mange penge for tovejs højttalere, også selv om de er i topklasse. De skal parres med en virkelig god (og nok også dyr) forstærker, men så kan de også blomstre på herlig vis.
Specifikationer
  • Magico S1
  • 1" beryllium dome-diskant
  • 7" Nano-Tec bas/mellemtone-element
  • Lukket kabinet
  • Frekvensområde: 32 Hz – 50 kHz
  • Impedans: 4 ohm
  • Følsomhed: 86 dB
  • Mål: 109 x 25 x 22 cm
  • Vægt: 43 kg
Annonce
Annonce

Magico og deres hovedmand Alon Wolf – der er såvel musiker som industriel designer – sigter mod stjernerne med alle deres højttalerserier. Her er der aldrig tale om at gå på kompromis. Alon Wolf har meget stærke meninger om, hvad han vil med sine konstruktioner, og har en idé, som han gennemfører til punkt og prikke. Det koster penge, og Magicos højttalere er for de få.

Nu har det amerikanske firma dog lavet en ny serie, der skal gøre deres dyder lidt billigere. Her ser vi på de mindste højttalere i Magicos nyeste modelserie med begyndelsesbogstavet S, “budgetserien”. S1 hedder denne gulvmodel, men lad dig ikke narre af ordet budget, vi taler stadig sekscifrede beløb.

Det er let at se på Magicos højttalere, at der er en industriel designer involveret. Konstruktionerne er lavet med tanke på både akustisk udformning og en funktionel produktionsproces. For os, der har set mange high-end småserie-højttalere, er det tydeligt, at det her er højttalere, der også kan produceres i større antal. Og det hører til sjældenhederne …

Suveræn finish
S1 er lukkede tovejs højttalere med et helt unikt kabinet i 10 mm ekstruderet aluminium. Det kan man roligt kalde et stabilt kabinet. Den specielle form skulle gøre, at den interne diffraktion minimeres og dæmpningen optimeres.

Diskanten er en 1 tommes beryllium-dome, og bas/mellemtonen et 7 tommers Nano-Tec element. Begge er Magicos egne specialiteter, og det er denne type elementer, alle Magicos højttalere er bygget op omkring. Det at højttalerne er bygget i aluminium, betyder, at selv om de er slankt udformet, vejer de mere end 43 kilo. Stykket. Der er meget for højttalere af denne størrelse.

Annonce

Magico-s1-oppslag1

Visuelt er S1 efter min mening virkelig smukke, og finishen er suveræn. Mine testeksemplarer var matsorte, men de fås også i en række såkaldte M-Coat lakeringer og dermed i mange spændende og utraditionelle farver. Sandsynligvis fordi de skal kunne passe ind forskellige interiører hos dem, der rent faktisk har råd til sådanne højttalere; den slags bliver mere og mere vigtigt.

Brug en god forstærker
Lukkede kabinetter plejer at betyde, at følsomheden er relativt lav. Således også her: 86 dB betyder, at højttalerne skal have en del forstærkerkraft for at komme til deres ret. 4 ohm er den angivne impedans. Jeg har prøvet med et par ordentlige transistorforstærkere. Min egen Bladelius Ymer effektforstærker var ikke en optimal kombination med Magico-modellen V3, da jeg testede den – guderne må vide hvorfor – men her fungerer det glimrende. Selv den lille nye Devialet 110 var en ren fornøjelse sammen med S1.

Begge kunne få højttalerne til at præstere det dér ekstra, der gør, at de klemmer sig ind mellem de allerbedste i prisklassen. Og det ville være synd ikke at parre Magico S1 med en seriøst god forstærker. Højttalerne forstår at sætte pris på et fint musikalsk signal og svarer igen med en gengivelse, der kan blive en forunderlig oplevelse med næsten al slags musik.

Opsætningen var ikke så svær som med Magicos V3 (der var irriterende!), men heller ikke så simpel som med Q1. Det gælder både vinkling, indbyrdes afstand og afstand til bagvæggen. Man bør altid sætte lidt tid af til placering af højttalerne i rummet; det er ikke kun superhøjttalere, der har godt af det, men stort set alle højttalere.

Annonce

Til at begynde med syntes jeg, at S1 virkede lidt tamme. Med high-end højttalere kan det være nødvendigt at arbejde med opsætningen, før investeringen bliver alle pengene værd. Her skulle højttalerne stå lidt længere tilbage og lidt mindre fra hinanden end ved første opsætning. Forsøg med vinklingen endte med en svag drejning ind mod lyttepositionen, men kun lidt. Til gengæld gav det resultater og løftede højttalerne fra gode til virkelig gode.

Gåsehud
Et interessant spørgsmål: Hvorfor oplever man, at nogle apparater har det dér særlige, der skiller fårene fra bukkene? S1 har det. Her træder du ind i musikken, så hårene på armene rejser sig. Det er præcis det, der personligt har fået mig til at investere en betydelig sum i et par højttalere, som kan det. Og måske er det netop dét, at hårene rejser sig på armene, der adskiller det virkelig gode fra det, der bare er godt.

S1_04

Lydbilledet er stort og overraskende veldefineret med en dyb sort baggrund. Det tyder på, at højttalerne generelt har meget lav distortion – jo renere det er, jo sortere og dybere baggrund. Helt efter min smag. Det betyder også, at diskanten er flot defineret med masser af detaljer – men ikke noget, der ikke burde være der. Dome-diskanter har sandelig udviklet sig de seneste år.

S1 angives at gå ned til 32 Hz og har virkelig fin krop; ikke lige så fin som storebror S5, men nok til, at du for alvor kan mærke musikkens varme og sjæl. Der er en ren, fast og distinkt bas, som kan slå godt fra sig.

Annonce

“El Cid” med Leftfield dykker ned gennem højttalernes register, helt ned til den laveste basbund, sådan som kun de allerbedste højttalere kan. Alligevel er det ikke egentlige bashøjttalere; de er slanke snarere end tunge i gengivelsen.

Konklusion
Korrekt opstillet og parret med matchende elektronik og kabler er Magico S1 nogle højttalerne, som jeg er glad for at have fået lov til at prøve. Man kan spille alle musikgenrer med stort udbytte og får en musikalsk virkelig tilfredsstillende gengivelse, som jeg har svært ved at se, at nogen ikke skulle sætte pris på. Dejlige højttalere, der desværre også koster tilsvarende.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.