TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Logitech UE Mini Boom

Et lille drøn til jakkelommen

Vellykket og vejrtæt mikrohøjttaler fra Logitech-ejede Ultimate Ears.

forfatter
Publiceret 02/05/2014 - 07:39
Lyd & Billede mener
Spiller forbløffende højt og lyder rigtig fint til prisen. Størrelsen gør den nem at putte i lommen og tage med overalt.
Trives bedst i små omgivelser. Ingen medfølgende lysnetadapter. Lyden er ikke lige så god som på den større UE Boom.
Specifikationer
  • Bestykning: 2 x 1,5" fuldtone-enheder, 3 x 1,5" slavebas
  • Maksimalt lydtryk: 86 dB
  • Frekvensområde: 130 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
  • Indgange: Bluetooth 4.0 med A2DP-overførsel, 3,5 mm stereo mini-jack, mikrofon til håndfri mobilsnak
  • Batteritid: Op til 10 timers musik, opladning via Micro-USB
  • Mål: 11,1 x 6,1 x 6,7 cm
  • Vægt: 301 g

Der er i forvejen ingen mangel på små, transportable Bluetooth-højttalere. Og antallet vokser måned for måned. Tendensen går lige nu i retning af stadig mindre højttalere, som helst skal være robuste nok til en strandtur og et rask brusebad bagefter. Logitech har derfor lavet en lillebror til UE Boom, som vi testede i fjor og var svært imponerede over.

Ligesom UE Boom og konkurrenterne fra bl.a. Jabra er Mini Boom beskyttet af en gummioverflade og er stænk- og støvtæt. Den fås i en række forskellige farver, herunder sort, hvid og orange. Fronten og bagsiden er dækket af et metalskjold med laserborede huller. På grund af størrelsen er den passive bas-enhed ikke anbragt på selve bagsiden, men inde i en smal spalte på bagsiden.

Antallet af betjeningsknapper er minimalt, men tilstrækkeligt. To knapper til lydstyrke og en tredje til Bluetooth-søgning. På bagsiden er der en tænd/sluk-skydeknap, en analog mini-jack indgang og en Micro-USB bøsning til opladning.

Mini Boom leverer en lyd, der står i skarp kontrast til størrelsen. Der er overraskende meget smæk på, og især stemmer gengives naturligt og åbent. Egentlig bas er der dog ikke. Det forbyder størrelsen. Men den går langt nok ned, til at man får oplevelsen af bund, og det på velkontrolleret vis.

Hi-fi er det på ingen måde, men det er bestemt til at holde ud at høre på. Bedst går det, når pladsen er begrænset, f.eks. i forruden på bilen. Med UE Mini Boom anbragt en halv meter væk rocker den lystigt, og musikken kommer til at handle om det vigtigste: Nydelsen ved at lytte.

Ligesom med storebror UE Boom er det muligt at tilkoble to enheder samtidig for at spille i stereo ved hjælp af den tilhørende app til iOS og Android. For eksperimentets skyld prøvede vi at tilkoble Boom og Mini Boom sammen. Det lod sig gøre at få de to til at spille samtidig, men kun i mono.

Vil du have sang eller smæk?
Direkte sammenlignet med Jabra Solemate Mini er UE Mini Boom lidt mindre åben i diskanten, og bassen er lidt mere tilbagetrukket, men mellemtonen er til gengæld klarere. Så valget mellem de to nære konkurrenter afhænger af, hvorvidt du foretrækker ren sang eller lidt mere luftguitarfaktor. I slutspurten vinder Mini Boom på et lidt højere maksimalt lydtryk sammen med lidt renere lyd. Men det er kun, indtil Solemate løber ind og kalder på sin tre kilo tunge storebror, som vi vender tilbage til i en senere test.

Konklusion
UE Boom flyttede sidste år på vores opfattelse af, hvor god lyd man kan presse ned i en lille Bluetooth-højttaler. Mini Boom gør et ihærdigt forsøg på at gentage præstationen i halvt så stort format og til den halve pris. Det lykkes et godt stykke af vejen. Med sin beskedne størrelse er den let at putte i jakkelommen og tage med.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
De bedste trådløse vi har hørt KEF’s trådløse, gulvstående LS60 Wireless er intet mindre end brillante.
Sonos: Alle rygterne var sande! Så er der sat dato og navn på Sonos' stemmestyring og soundbar. Der er også bærbare nyheder.
Vanvittig råt fra KEF Jeg er ligeglad med, om det er rock eller klassisk, du hører. Disse højttalere af en anden verden ryster din krop igennem og giver dine ører den fineste massage.
Steinway Lyngdorf indleder badesæsonen Steinway & Sons Marine Speaker er luksuslyd til vandige omgivelser.
Præcisionsværktøj du kan bruge derhjemme Genelec er først og fremmest kendt for sine højttalere til lydstudier, men 6040R kan også bruges derhjemme.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend