: LG FH2

Rullende festanlæg

FH2 er let at transportere og giver potent lyd i haven eller på campingpladsen.

Lyd & Billede mener

Batteridrift og hjul til udendørs brug. Mange musikkilder. Karaoke-funktion.
Mangler ægte dybbas. Vejrtætning havde været rart.
Udgangseffekt: 50 W
Frekvensområde: 40 Hz – 20 kHz
Bestykning: 6,5” bas
Lydkilder: USB, 3,5 mm, Bluetooth, FM-radio
Mål og vægt: 42 x 35 x 29 cm / 9,7 kg
Batteri: Ja, 15 timer
Pris: 2.000 kroner
Web: lg.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2000 kr

At finde et musikanlæg, der både er let at tage med sig og har ordentlige volumenressourcer, er ikke nemt. LG har små rejsehøjttalere, men de er for svage. De har også et endnu større anlæg, FH6, med DJ-funktioner og blinkende lys, men det koster dobbelt så meget som FH2. Som vi derfor syntes var den perfekte afvejning.

Det mest påfaldende ved FH2 er, at den ligesom en moderne kuffert har robuste hjul og teleskophåndtag. Det er en stor hjælp, når man skal trække de ti kilo hen over campingpladsen eller mellem bilen og festpladsen. Den virker virkelig velbygget, og der er nok ikke den store risiko for, at den går i stykker ved almindelig brug. Men det ville have været rart, hvis den i hvert fald var delvis vand- og støvtæt, så man turde tage den med til stranden.

Betjening

Hvis du ikke vil streame musikken til anlægget fra mobilen via Bluetooth, er der andre muligheder. Man kan sætte en memory-stick i USB-porten, bruge en traditionel 3,5 mm ledning eller anvende FM-radioen.

Der er også mikrofonindgang, så man kan bruge FH2 til karaoke. Der er endda funktioner til at hæve eller sænke tonearten, dæmpe den originale vokal og lægge forskellige effekter på.

Betjeningen er relativt simpel. Man holder en knap nede for at starte Bluetooth-parringen og forbinde mobilen med FH2, som så dukker op blandt de tilgængelige enheder. Derefter kan man styre afspilningen fra telefonen. Med en USB-pind bruger man knapperne på toppen til at styre musikken. Radiostationer kan gemmes som hurtigvalg.

Lydkvalitet

For at yde disse højttalere retfærdighed var playlisten lidt anderledes end normalt. Mere bas, mere fest, mere elektronisk dansemusik og rock.

“Silent Shout” med The Knife passer glimrende med sin pumpende dybe bas, og nummeret gengives kraftfuldt, kontant og iørefaldende. Hvert pulsslag føles som en knytnæve i maven, præcis som det skal. Mere krævende for bassen er “Limit to Your Love” med James Blake. Det er mere en langtrukken vibreren i det laveste register. Og her mærker man, at FH2 ikke går tilstrækkelig dybt. Man kan høre, at der er en bastone, men den afgrundsdybe buldren udebliver.

Nu findes der jo andet end elektronisk musik, så vi fortsatte med noget god, gammeldags AC/DC. Det fungerer glimrende med godt nærvær, sejt vrængende guitar og dundrende trommer. Lidt mere krævende er Portisheads “All Mine”, og her mudrer lydbilledet, når der sker for meget på én gang. Plus der mangler dybbas.

Vi prøvede også med akustisk musik, men det lød lidt indelukket, så man mistede illusionen af at være der selv.

Konklusion

LG FH2 er det rigtige valg, hvis man skal kunne transportere højttaleren, idet den både har hjul og håndtag. Men den er ikke vejrtætnet. Musik kan afspilles fra mobiltelefon via Bluetooth eller kabel, fra en memory-stick eller FM-radio. Betjeningen er simpel, og som en bonus er der karaoke-funktion med de nødvendige effekter.

Som man kan forvente, spiller FH2 højt med kraftig bas, hvilket er ideelt til party-musik. Men den allerdybeste bas mangler.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Harman Kardon Citation One MKII

  Vejl.pris 1699 kr Stærkt forbedret Citation

  Sonus faber Lumina III

  Vejl.pris 18000 kr Håndbygget lydkvalitet

  Samsung HW-Q950T

  Vejl.pris 11935 kr Soundbar med biografambitioner

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.