Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: LG FH2

Rullende festanlæg

FH2 er let at transportere og giver potent lyd i haven eller på campingpladsen.

Skrevet af / 02/06/2017 - 14:55
LG FH2
Jonas Ekelund

At finde et musikanlæg, der både er let at tage med sig og har ordentlige volumenressourcer, er ikke nemt. LG har små rejsehøjttalere, men de er for svage. De har også et endnu større anlæg, FH6, med DJ-funktioner og blinkende lys, men det koster dobbelt så meget som FH2. Som vi derfor syntes var den perfekte afvejning.

Det mest påfaldende ved FH2 er, at den ligesom en moderne kuffert har robuste hjul og teleskophåndtag. Det er en stor hjælp, når man skal trække de ti kilo hen over campingpladsen eller mellem bilen og festpladsen. Den virker virkelig velbygget, og der er nok ikke den store risiko for, at den går i stykker ved almindelig brug. Men det ville have været rart, hvis den i hvert fald var delvis vand- og støvtæt, så man turde tage den med til stranden.

Betjening

Hvis du ikke vil streame musikken til anlægget fra mobilen via Bluetooth, er der andre muligheder. Man kan sætte en memory-stick i USB-porten, bruge en traditionel 3,5 mm ledning eller anvende FM-radioen.

Der er også mikrofonindgang, så man kan bruge FH2 til karaoke. Der er endda funktioner til at hæve eller sænke tonearten, dæmpe den originale vokal og lægge forskellige effekter på.

Betjeningen er relativt simpel. Man holder en knap nede for at starte Bluetooth-parringen og forbinde mobilen med FH2, som så dukker op blandt de tilgængelige enheder. Derefter kan man styre afspilningen fra telefonen. Med en USB-pind bruger man knapperne på toppen til at styre musikken. Radiostationer kan gemmes som hurtigvalg.

Lydkvalitet

For at yde disse højttalere retfærdighed var playlisten lidt anderledes end normalt. Mere bas, mere fest, mere elektronisk dansemusik og rock.

“Silent Shout” med The Knife passer glimrende med sin pumpende dybe bas, og nummeret gengives kraftfuldt, kontant og iørefaldende. Hvert pulsslag føles som en knytnæve i maven, præcis som det skal. Mere krævende for bassen er “Limit to Your Love” med James Blake. Det er mere en langtrukken vibreren i det laveste register. Og her mærker man, at FH2 ikke går tilstrækkelig dybt. Man kan høre, at der er en bastone, men den afgrundsdybe buldren udebliver.

Nu findes der jo andet end elektronisk musik, så vi fortsatte med noget god, gammeldags AC/DC. Det fungerer glimrende med godt nærvær, sejt vrængende guitar og dundrende trommer. Lidt mere krævende er Portisheads “All Mine”, og her mudrer lydbilledet, når der sker for meget på én gang. Plus der mangler dybbas.

Vi prøvede også med akustisk musik, men det lød lidt indelukket, så man mistede illusionen af at være der selv.

Konklusion

LG FH2 er det rigtige valg, hvis man skal kunne transportere højttaleren, idet den både har hjul og håndtag. Men den er ikke vejrtætnet. Musik kan afspilles fra mobiltelefon via Bluetooth eller kabel, fra en memory-stick eller FM-radio. Betjeningen er simpel, og som en bonus er der karaoke-funktion med de nødvendige effekter.

Som man kan forvente, spiller FH2 højt med kraftig bas, hvilket er ideelt til party-musik. Men den allerdybeste bas mangler.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Lyd & Billede mener

Batteridrift og hjul til udendørs brug. Mange musikkilder. Karaoke-funktion. Mangler ægte dybbas. Vejrtætning havde været rart.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top