data-srcset
TestComo Audio Speakeasy Stereo
Como Audio Speakeasy Stereo

Google Assistant i to kanaler

Como Audio SpeakEasy Stereo er først ude med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

Bærbar, trådløs og med stemmestyring. God stereoeffekt og fyldig lyd.
Uldent lydbillede med for meget vægt på bassen.
Bedste priser

De fleste trådløse højttalere har det hele i én boks. Hvilket er praktisk og bekvemt på samme tid. Man skal bare forholde sig til et par knapper, og den fylder ikke meget. Så langt, så godt.

Men der findes en bedre, omend ikke lige så praktisk løsning. Nemlig to trådløse højttalere. Så får man ægte stereolyd og et helt andet lydbillede. For ikke at tale om en helt anden lydoplevelse.

To højttalere kan lettere fylde rummet med lyd, man kan opnå et kraftigere lydtryk, og musikken kommer mere til sin ret med to højttalere.

Nogle moderne trådløse højttalere kan kobles til en ekstra højttaler, så man får stereoeffekt, mens andre sælges som par. F.eks. de forhåndenværende: Como Audios seneste trådløse højttalere, SpeakEasy Stereo.

Bærbar

Den opretstående SpeakEasy er baseret på Como Audios glimrende Amico, en bærbar radio med Bluetooth, bare uden radiodelen. I øvrigt kan den sluttes til den samme højttaler, som følger med i SpeakEasy-pakken, hvis man har en Amico og vil have stereolyd.

SpeakEasy er også bærbar og har indbygget genopladeligt batteri. Men den har også Google Assistant indbygget. Så man kan tale til højttaleren (læs om stemmeassistenter her) og bede den om at sætte musik på, læse vejrudsigten op og mange andre ting.

Alt kan styres med Google Home-app’en på telefonen, men også med knapper på højttaleren. Som også har en knap til at slå mikrofonen til eller fra.

annonce

Trådløst

Højttalerne kobles let til det trådløse netværk via opsætningsassistenten i app’en, hvor man også kan styre andre Google-tilpassede enheder, forbinde højttalerne i et trådløst netværk og afspille musik i alle rum. App’en har Spotify og YouTube integreret, men det er ikke noget problem at streame musik fra andre streaming-tjenester.

annonce

Mens Amico sælges som enkeltstående radio med Bluetooth, sælges SpeakEasy – foreløbig – som stereosæt med en ekstra højttaler. Sidstnævnte kobles nemt til med den påmonterede (ret lange) ledning, og hvis man vil tage SpeakEasy med ud i det fri, er det bare at koble højttaleren (og strømmen) fra, så kan man nyde op til otte timers trådløs musik.

Højttalerne fås også i hvid eller sort lak med farvede gitre, som her. Foto: Como Audio

Træfinérkabinetter

Comos træfinérprodukter byder på en meget fin kabinetudførelse med finér i valnød, men kan også fås i hvid eller sort lak og nu også med farvede højttalergitre, som det ses på billedet.

Hvis man kigger nærmere på billederne, kan man nemlig se, at SpeakEasy-højttaleren har to enheder, en bas og en diskant. Det giver et lidt større frekvensområde og potentielt bedre lyd. Noget, der f.eks. kan være til gavn, hvis man har planer om at koble Como Audios trådløse pladespiller til højttalerne.

SpeakEasy kan købes sammen med Como-pladespilleren til nedsat pris eller – som nævnt – som stereopar.

annonce

Fyldig lyd

I stereoklassen er der indtil videre ikke særlig meget konkurrence fra andre, der kombinerer Google Assistant med trådløs musik-streaming, men blandt trådløse højttalere i samme prisklasse finder vi Klipsch R-41PM, Dali Zensor 1AX – og Yamaha NX-N500 (hvis man kan udvide budgettet).

Isoleret set fungerer SpeakEasy Stereo glimrende som et kompakt, trådløst anlæg med stemmestyring, og lyden er varmere og mere fyldig og tiltalende end på almindelige Bluetooth-højttalere.

Men sammenlignet med et trådløst stereopar i samme prisklasse kommer Como Audios højttalerpar lidt til kort. Mellemtonen lyder for mørkt, så den maskerer detaljer og nuancer og pakker visse instrumenter ind i uld. F.eks. klaverer. Keith Jarrett lyder ikke helt, som vi er vant til, og Lise Davidsens Wagner-fortolkninger kommer ikke ordentligt ud af højttalerne.

Så fungerer det bedre med Drakes “Outta My Head”, hvor højttalernes fyldige bas giver musikken et godt drive og mere punch, end man skulle tro fra så små højttalere.

Konklusion

Man må altså vælge. SpeakEasy Stereo er ikke en højttalerløsning, der vil tilfredsstille alles ører og slet ikke de mest kræsne af slagsen, men som pakke er Como Audios løsning et prisgunstigt, praktisk og brugervenligt alternativ til konkurrenternes trådløse stereohøjttalere.

At man får Google Assistant og multirum oven i hatten, kan forsøde pillen lidt, men vi mener, at lydkvaliteten må hæves et trin, før Como Audio for alvor kan konkurrere med de etablerede højttalermærker.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi, Google Assistant
 • Streaming-tjenester: Spotify, YouTube
 • Radio: Nej
 • Tilslutninger: Højttaler ud
 • Hovedtelefonudgang: Nej
 • Farveskærm: Nej
 • App-styring: Ja
 • Fjernbetjening: Nej
 • Batteri: Indbygget, 8 timer
 • Finish: Valnøddefinér, sort, hvid
 • Web: comoaudio.com

Pris

3799 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

  Alternativer til Como Audio Speakeasy Stereo

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.