Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Audio Pro BT5

God, flot højttaler til budgetpris

BT5 byder på næsten lige så god lyd som Audio Pros væsentlig dyrere modeller.

Publiceret 20/01/2020 - 22:20
Audio Pro BT5
Jonas Ekelund

Audio Pro har i årevis domineret vores tests af trådløse højttalere med deres succesrige Addon-serie. Så kastede de sig over multirumsløsninger, og sidste år lancerede de både luksushøjttalere og smart-højttalere samt et nyt, mere behageligt design. Med BT5 udfylder de så det sidste hul i sortimentet med en meget prisvenlig model.

Tidligere tiders cool Mickey Mouse-design udfases, og Audio Pro BT5 har i stedet fået samme stoffront som A10 og A40. Højglanslakken er også erstattet af en mere indretningsvenlig træoverflade i valnød, “drivtømmer” eller sort. Det er et vellykket træk, da højttaleren ser væsentlig mere eksklusiv og dyrere ud, end den rent faktisk er.

Stilige træmaterialer virker rarere end den tidligere højglanslak. (Foto: Audio Pro)

Betjening og funktioner

På toppen finder vi samme kontrolpanel, som vi er vant til fra Audio Pros andre modeller. Metal giver en følelse af pålidelighed, og knapperne er pædagogisk selvforklarende. Man kan vælge kilde, enten via Bluetooth eller kablet, parre højttaleren med mobilen og justere lydstyrken. Hvad mere har man brug for?

Højttaleren har i prisbillighedens navn ingen som helst andre funktioner end at spille musik. Der er ingen app til indstillinger eller nogen funktioner som at koble flere højttalere sammen. Hvis det er den slags, man leder efter, skal man vælge en af de dyrere modeller i testen.

På en eller anden måde har Audio Pro formået at bevare meget af den gode lyd, selv om budgettet er skrumpet. Lyden er kraftfuld med gode ressourcer og en bas, som man næsten skal være lidt forsigtig med. Derimod mangler der lidt af den klarhed og åbenhed, som de større højttalere byder på.

Det nye design passer bedre ind i et designhjem. (Foto: Audio Pro)

Konklusion

Audio Pro har altid klaret sig godt i vores tests af højttalere i de højere prisklasser. Nu har de første gang udsendt en ren lavprismodel. Men heldigvis virker BT5 mere luksuriøs, end den faktisk er.

Designet er nu snarere hyggeligt end cool, hvilket nok gør den tiltrækkende for flere kunder. Og selv om lyden ikke rigtig har samme finesse som på de dyrere modeller, er den bestemt god i forhold til prisen.

Karakter
Audio Pro BT5
Premium

Lyd & Billede mener

Stiligt, indretningsvenligt design. Rigtig god lyd til prisen. Nem betjening. Ingen som helst ekstrafunktioner. Mangler de dyrere modellers finesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top