Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony HT-A7000 + SR-SA5 + SW-SA5

Surroundlyd fra øverste hylde

Denne potente pakkeløsning fra Sony fungerer fremragende til både filmlyd og musik.

Skrevet af / 28/03/2023 - 09:00
Sony HT-A7000 + SR-SA5 + SW-SA5
Geir Nordby & Audun Hage

Blandt alle soundbar-pakkerne i denne gruppetest, er det Sony-baren, der har den bredeste «frontlinje». Topmodellen HT-A7000 måler hele 130 centimeter, og er designet til at matche de større TV-skærme, både visuelt og lydmæssigt. Her har vi sat Sonys sværvægter sammen med den/de største subwoofer (SA-SW5) og surroundhøjttalere (SA-RS5), de kan levere, for at se, hvor langt vi kan tage det hele.

Sony HT-A7000

Alene soundbaren kan prale af at have et 7.1.2 højttaler-system, og når vi tilføjer en ekstern subwoofer og baghøjttalere med dedikerede højdekanaler, øges konfigurationen til 7.1.4.

Sony-højttalerne leveres kun i sort, og egner sig nok bedst til dedikerede TV-rum. Til sammenligning kommer Sonos i både sort og hvid, hvilket giver dem mulighed for at glide mere ubemærket ind i forskellige stuemiljøer.

Dette er helt klart højttalere for folk, som er mere interesseret i ydeevne end design. De har stadig et ganske diskret look, med en blanding af perforerede metalgitre og sort højttalerstof. Det eneste, der glimter, er en blank overflade på toppen af ​​soundbaren.

Opsætning

Sony-pakken er forholdsvis nem at sætte op, men kræver noget arbejde i menuerne, før alle højttalerne kan tale sammen. Soundbaren er udstyret med en separat skærmmenu, som du får adgang til, når den er tilsluttet HDMI-indgangen på dit TV. Her gennemgår du blandt andet Sonys indledende opsætning med rumkorrektion, som “3D-kortlægger” dit rum, og justerer frekvensgang og forsinkelse på de forskellige kanaler. Har du et nyere Sony TV, kan du også bruge Center Sync-funktionen, som kombinerer TV’ets egne højttalere i kombination med soundbaren.

Tilslutningsmulighederne er gode, og med to ekstra HDMI-indgange på selve soundbaren, kan du tilslutte forskellige videokilder (for eksempel en Playstation eller Apple TV), og sende videosignalerne videre til skærmen. Der medfølger en fjernbetjening til Sony soundbaren, men den kan også fjernbetjenes med TV’ets fjernbetjening (via HDMI CEC). Det eneste, vi undrer os over, er, at vi skal skrue volumenkontrollen på TV’et relativt højt op, for at få leveret det forventede lydniveau.

Sony har været elskværdige nok til at inkludere en separat skærmmenu for HT-A7000, som er tilgængelig på TV-skærmen. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet, film

Så snart lydopsætningen var afsluttet, gik vi straks i gang med 5. sæson af Formel 1-dokumentaren Drive to survive. Den populære Netflix-serie har et velproduceret, men samtidig krævende, Atmos-soundtrack.

Det, der umiddelbart imponerer os med Sony, er den stærke og klare stemmegengivelse, som er godt forankret i midten. Mercedes-chefen Toto Wolffs karakteristiske østrigske accent klinger klart og tydeligt frem mod os, med god tilstedeværelse og autoritet.

Sony-soundbaren har også en overbevisende bredde i lydbilledet fortil: I krigsfilmen Intet nyt fra vestfronten er der tydelige forskelle på lydeffekterne fra venstre/højre og centerkanalen. Den gode kanalseparation gør panoreringseffekterne tydeligere, og matcher godt med handlingen på det 75-tommers TV, vi testede på.

Når resten af ​​lydmixet får lov til at udfolde sig, får vi også en realistisk følelse af bevægelse mellem kanalerne. Kuglerne suser forbi lige over hovederne på os! Baghøjttalerne SA-RS5 bidrager med både surround- og højdeeffekter bagfra. De matcher godt med soundbarens klang, og er med til at lukke “lydboblen” omkring os på en overbevisende måde.

SA-SW5 subwooferen er en seriøs baskanon, der leverer stram, ren, detaljeret og hårdtslående dyb bas, og ikke kun upræcis “buldrebas”. Den er helt klart med til at højne oplevelsen.

Det gode samspil mellem front- og bagkanalerne fungerer ekstra godt med musik i 3D-format. Atmos-udgaven af den Grammy-nominerede Tuvayhun fylder rummet med en varm, fyldig og detaljeret vokal, og vi kan tydeligt placere de forskellige instrumenter i lydbilledet. Samtidig graver kirkeorglet vaskeægte kælderdybt i bassen, og får i høj grad væggene i testrummet til at ryste!

Konklusion

Dette soundbar-højttalersystem fra Sony er blandt de dyrere på markedet, men leverer også høj kvalitet i enhver henseende. Med en kraftig soundbar foran, akkompagneret af en velafstemt subwoofer og surroundhøjttalere, får du et set-up, der behersker både film og musik bedre end de fleste.

Bemærk! Hvis du synes, at prisen på denne pakke er lige stejl nok, kan vi nævne, at vi også har god erfaring med lillebror HT-A5000 i et lignende set-up. Har du et mindre rum og TV, kan dette være et fornuftigt valg, men vi anbefaler stadig den store version af subwooferen og baghøjttalerne, for at få bedst mulig lyd!

Læs også Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Karakter
Sony HT-A7000 + SR-SA5 + SW-SA5
High End

Lyd & Billede mener

Sony leverer et stort og luftigt surround-lydbillede med klar stemmegengivelse. Højttalerne kan spille højt og rent, med en sprudlende dynamik i bassen. Prisen er høj, og den brede soundbar kræver godt med plads.

Også i denne test:

6 High-End Soundbars

LG S95QR

Prøv igen, LG

Det ser meget imponerende ud på papiret - men soundbaren fra LG falder igennem, når det virkelig gælder.

Omsluttende surroundlyd, også i højden. Nem at bruge. Rumkorrektion.
Lyden mangler opløsning, specielt i diskanten. Der er pulserende støj fra subwooferen ved lave lydsignaler. Subwooferen er ikke kontrolleret nok, og man kan tydeligt høre, hvor den er placeret.
Læs hele testen

Sonos Arc + Era 300 + Sub (Gen 3)

Endelig, Sonos!

Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 højttalere i surround-kanalerne bagtil, er scenen sat til en imponerende stor, naturtro og omsluttende lyd. Cirklen er sluttet!

Sonos-systemet omslutter os med tætpakket og detaljeret surroundlyd. Baghøjttalerne skaber et massivt surround-lydbillede, som hænger godt sammen med soundbar og sub.
Med kraftige baghøjttalere bliver prisen høj, og soundbaren mangler understøttele af lydformatet DTS:X.
Læs hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus og Ambeo Sub

Overbeviser uden baghøjttalere

Sennheiser hævder, at deres Ambeo Soundbar Plus ikke har brug for baghøjttalere, for at omringe dig med lyd. Og det stemmer faktisk.

Meget stort og omsluttende lydbillede, selv uden baghøjttalere. Klar, åben og dynamisk lyd. Automatisk rumkalibrering.
Lidt tam subwoofer. Kan ikke udbygges med baghøjttalere.
Læs hele testen

Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ og 2 x Pulse Flex 2i

God lyd, med begrænsninger

Bluesound laver altid vellydende produkter. Men med systemet omkring Pulse Soundbar+ savner vi noget vigtigt.

Vældig naturlig og fin lyd. Dialogerne i mellemtonen lyder fremragende, og bassen er tonalt god.
Subwooferen mangler krudt, baghøjttalerne er vanskelige at synkronisere korrekt i tid i forhold til resten. Uden tophøjttalere er det særdeles begrænset med Dolby Atmos-effekt. Ingen rumkalibrering.
Læs hele testen

JBL Bar 1300

Storslået biograflyd til prisen

JBL Bar 1300 er den billigste soundbar i testen, men det forhindrer den ikke i at levere særdeles potent og hårdtslående hjemmebiograf-lyd.

JBL serverer et stort og dynamisk lydbillede med heftig dybdebas og overbevisende surround-effekt. Derudover også gode tilkoblingsmuligheder og helt trådløse baghøjttalere.
Afhængig af om baghøjttalerne er med i systemet, kan denne soundbar blive lige lovlig pladskrævende.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top