TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: JBL Bar 300

Slank fornøjelse fra JBL

Bar 300 leverer et stort og imponerende bredt lydbillede, men vi ved, at JBL kan lave endnu federe lyde end dette.

Af / 30/09/2024 - 09:05
JBL Bar 300

Lyd & Billede mener

  • JBL Bar 300 leverer et imponerende bredt lydbillede med en god surroundfornemmelse og klar stemmegengivelse, samtidig med at dialogen er skarp og klar.
  • Bar 300 leveres ikke med en subwoofer og har ikke meget bas i sig selv. Det maksimale lydtryk er også noget begrænset.

JBL er et velkendt mærke inden for både professionel og personlig lyd, ikke mindst når det gælder soundbars, hvor den amerikanske producent har imponeret os ved flere lejligheder. Nu er turen kommet til Bar 300, som er en af de mindste i JBL’s sortiment.

JBL Bar 300: Design og funktioner

Soundbaren fra JBL har et enkelt, men stilrent design i koksgrå plast, der ikke skiller sig for meget ud på TV-bænken. Byggekvaliteten virker dog solid og giver et godt indtryk af kvalitet. Den har også et stort og tydeligt display, der fortæller dig status for input og lydniveau.

Bar 300 understøtter Dolby Atmos, men ligesom de andre testdeltagere er der tale om den “virtuelle” version uden dedikerede højdekanaler oven på soundbaren. Der er heller ingen medfølgende subwoofer, så JBL-baren skal selv sørge for tilstrækkelig bas.

Desværre er der ikke mulighed for at tilslutte en subwoofer på et senere tidspunkt – som bl.a. Sonos og Denon giver mulighed for – så man må nøjes med det, soundbaren kan levere. Men i det mindste har Bar 300 HDMI eARC til tilslutning til et TV og understøtter trådløs streaming via Wi-Fi, Airplay, Chromecast Bluetooth med en dedikeret app til styring og indstillinger samt indbygget rumkorrektion.

Annonce

Lyden af JBL Bar 300

JBL har tidligere vist, at de er dygtige til at få meget lyd ud af små konstruktioner. Det blev vi hurtigt klar over med Bar 300. Den lille soundbar formår at skabe et imponerende bredt lydbillede, der går langt ud over barens fysiske dimensioner. Man skulle næsten tro, at der var et par ekstra fronthøjttalere på hver side af TV-skærmen.

En anden positiv fordel er, at lyden giver indtryk af at bevæge sig. Når objekter som en helikopter eller en Formel 1-bil blæser forbi på skærmen, får vi også en fornemmelse af, at lyden bevæger sig omkring os. Samtidig er dialogerne klare og tydelige. På den måde minder JBL bar meget om Sonos Beam.

Det, vi savner, især når resten af lyden er af så god kvalitet, er endnu mere bas. Selv om Bar 300 skaber en god fylde på egen hånd, er det mærkbart, at den mangler et ordentligt tryk i de laveste oktaver. LFE-effekter som f.eks. eksplosioner eller jordskælv giver ikke ordentlig genlyd.

Vi bemærker også, at dynamikken er noget begrænset. JBL har tilføjet en slags “limiter” til lydstyrken, som gør, at vi relativt hurtigt når den maksimale lydstyrke, den kan spille. Det er sandsynligvis gjort for at undgå forvrængning, men det betyder også, at Bar 300 har svært ved at fylde rummet med tilstrækkelig lyd og dynamik.

JBL Bar 300 gør også et godt stykke arbejde med musik, med god klarhed i stemmer og rytmer, men også her kan vi høre begrænsningerne i lydstyrken. Bar 300 er derfor bedst egnet til dem, der har et mindre lytterum og foretrækker ikke at genere deres naboer med pumpende rytmer og jordskælvsbas.

Konklusion

JBL Bar 300 falder mellem to stole i denne test: På den ene side leverer denne soundbar imponerende lyd i forhold til sin størrelse, med et overraskende bredt og omsluttende surround sound-billede. Udfordringen er, at dette også skaber forventninger om en dyb og engagerende basgengivelse – men her synes vi, at Bar 300 kommer lidt til kort over for konkurrenter som Sonos og Samsung, men også over for større JBL-modeller, som vi har erfaring med.
Til små rum og “civiliserede” surround-opsætninger er Bar 300 et godt valg, men for de af os, der elsker bas, er storebror JBL Bar 500 med ekstra subwoofer nok et bedre valg.

Karakter
JBL Bar 300
Basic

Også i denne test:

Philips TAB6309/10

Slank surround-duo fra Philips

Fra Philips kommer en superkompakt soundbar og en lille subwoofer med overraskende stor lyd.

Philips TAB6309 er lille af størrelse, men leverer et overraskende stort lydbillede og en fyldig bas.
Det maksimale lydtryk er naturligvis noget begrænset, og bassen går ikke super dybt. Derfor er dette en opsætning, der egner sig bedst til mindre rum og TV-skærme.
Læs hele testen

Samsung HW-B660D

Fremragende filmlyd til en rimelig pris

Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stort til prisen.

Samsung HW-B660D leverer et stort og overbevisende lydbillede med masser af detaljer og en høj underholdningsfaktor.
Samsung-baren har ikke så overbevisende surroundlyd som de allerbedste og må undvære indbygget Wi-Fi.
Læs hele testen

Denon DHT-S218

Godt budgetvalg fra Denon

Denon DHT-S218 overrasker med flot lyd i et kompakt format.

God og klar dialog. Imponerende bas i forhold til størrelsen. Let at sætte op og bruge. Konkurrencedygtig pris.
Mangler Wi-Fi og streamingtjenester. Ingen Dolby Atmos. Begrænset stereobillede. Svært at læse indikatorer. Lidt anstrengt ved høj lydstyrke.
Læs hele testen

Creative SoundBlasterX Katana V2X

Til gamere der ikke vil bruge headset

Creative Katana V2X er en billig soundbar med en slank subwoofer til dem, der har en lille stue eller opholdsrum. Den er egentlig beregnet til gaming, men klarer også opgaven når der er film på skærmen.

Fyldig lyd, bedre end et par billige pc-højttalere. Subwooferen hænger godt sammen med soundbaren rent lydmæssigt. Kraftigere lyd end fra TV. Tydeligt display.
Mangler luft i toppen, uldne dialoger, og musikken engagerer ikke rigtig. Ingen understøttelse af DTS eller fordybende formater som Dolby Atmos.
Læs hele testen

Sonos Beam (Gen 2)

Næsten uovervindelig

Forspringet er måske mindre end nogensinde, men efter tre år på markedet er Sonos Beam (Gen 2) stadig foran konkurrenterne.

Klar, naturlig lyd. Dolby Atmos tilføjer en følelse af storhed. Fordelene ved Sonos' multirumssystem. Kan udvides med trådløse baghøjttalere og subwoofer.
Mangler lidt kraft på egen hånd. Selv med den mindste trådløse subwoofer er prisstigningen solid. Mangler dedikerede tophøjttalere til Atmos.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Årets bedste soundbar fra Samsung?

Dynamit på boghylden

Seks budgetvenlige soundbars

Lyngdorf til lavpris?

Spillende kanelsnegl til at hægte på tøjet

Disse højttalerne er lydens Rolls-Royce

For dyrt køb for de fleste

Fejer soundbarerne af banen - men det koster!

Fyrværkeri i hjemmebiografen

Velafbalanceret filmlyd

Fantastisk soundbar til The Frame

Samme kvaliteter som de større modeller