TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
☀️SOMMERTILBUD☀️ LB+ Total 6 uger for bare 6 kroner!

TEST: Harman Kardon Enchant 1100

Elegant kraftkarl

Harman Kardons Enchant 1100 er soundbaren for den, der værdsætter balanceret lyd og kvalitet – uanset om man starter med soundbaren alene eller bygger ud til fuld hjemmebiograf.

Af / 17/06/2025 - 07:00
Harman Kardon Enchant 1100

Lyd & Billede mener

  • Dynamisk lyd med med masser af ‘punch’. Multibeam-teknologien giver god surround-effekt selv uden baghøjttalere. Flot byggekvalitet. Virkelig god stemmegengivelse. 7-bånds EQ.
  • Dyr, når den udbygges med sub og baghøjttalere. Ikke så kraftfuld ved ekstrem lydstyrke som Samsung.

Med 11 højttalerenheder bag frontgitteret, herunder to tophøjttalere til Atmos– og DTS:X-effekter, lover Enchant 1100 surroundlyd uden behov for ekstra højttalere. Men dens virkelige styrke ligger i det modulære koncept – du kan starte med soundbaren og tilføje subwoofere og trådløse baghøjttalere, efterhånden som budgettet tillader det.  

Harman kardon enchant sub
Med separate surround-højttalere og subwoofer bliver Enchant 1100 et komplet 7.1.4-system med ægte rumlyd. (Foto: Harman Kardon)

Gennemtænkt design

Forfra er Enchant 1100 diskret elegant med sin matsorte finish og det perforerede metalgitter. Det brede frontgitter skjuler de elleve enheder, der arbejder bag kulisserne: seks ovale basser, tre diskanter og to Atmos-enheder på toppen.  

Med en længde på 87 cm passer soundbaren perfekt til TV’er fra godt 40 tommer og opefter. På bagsiden finder du bl.a. tre HDMI-indgange og en HDMI eARC-udgang til tilslutning af TV.  

Sømløs opsætning

Opsætningen går tjept via Google Home-app’en, som hjælper dig med Wi-Fi-forbindelsen. Når det er klaret, har du adgang til musik via både AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect og Bluetooth 5.3. Du kan også oprette forbindelse via Harman Kardon ONE-app’en.  

Systemet har MultiBeam-kalibrering, som med et tryk på en knap analyserer rummets akustik og justerer lyden derefter. Med den separate, men velintegrerede app kan du også finjustere via en 7-bånds equalizer.  

Annonce
01.HK_Enchant_1100_Black_Hero
Enchant 1100 har 11 højttalerenheder bag frontgitteret, herunder to opadvendte til Dolby Atmos-effekter. Foto: Harman Kardon  

Lyden af Harman Kardon Enchant 1100

Det første, der slår os, er den præcise stemmegengivelse. Dialogen er krystalklar med en næsten fysisk tilstedeværelse. Der er en separat dialogforstærkning, hvis det er nødvendigt, men for de allerfleste vil det være mere end klart nok.  

MultiBeam-teknologien skaber et overraskende bredt og dybt lydscenarie. Netflix-dokumentaren Our Universe, som Morgan Freeman lægger stemme til, har et meget omsluttende og imponerende lydbillede. Selv uden dedikerede baghøjttalere føler vi os omringet, et indtryk, der cementeres, når Enchant Speaker sættes op som baghøjttalere. Oplevelsen løftes til et nyt niveau med lyd fra alle sider og en sømløs overgang fra front til bag. Højdeeffekterne får også mere luft og rum.  

Højttalerne er designet som et par ægte trådløse højttalere og ikke nødvendigvis kun som baghøjttalere, og de øger da også prisen på soundbaren med over 50 procent. Og så er der subwooferen oveni.  

Soundbaren står fint på egne ben, men det er først, når Enchant Sub sluttes til, at lydbilledet får et solidt fundament. Sub’en integreres sømløst med soundbaren og imponerer os med sin fylde og slagkraft. Den er ikke helt så stram og raffineret som Samsungs, men den har mere energi selv længere nede.  

Alsidig til musik

Musik i stereo gengives med en balanceret lydkarakter og en fyldig mellemtone. Enchant 1100 yder retfærdighed til både klassisk og moderne musik med en stor stereobredde og klar adskillelse af instrumenter.  

På Lordes Royals er stemmen varm og naturligt placeret, mens de dybe trommerytmer skaber dønninger i hele rummet. Selv ved højere lydstyrke bevarer anlægget kontrollen med en ren, ufarvet lydkarakter, der fungerer særlig godt på akustisk materiale.  

Vær opmærksom på, at der er et lidt overdrevet fokus i det nedre diskantområde mellem 2-4 kHz, så det kan være en god idé at justere lidt ned her for at opnå en varmere lyd.  

Konklusion

Harman Kardon Enchant 1100 er en soundbar af høj kvalitet, som imponerer med balanceret lyd, præcis stemmegengivelse og en god rumfølelse. Den modulære tilgang gør den til en fremtidssikret investering, der kan vokse med dine behov.  

Prisen er høj, men lydkvaliteten retfærdiggør investeringen for den, der sætter pris på både film og musik. Det er simpelthen en elegant kraftkarl, der holder, hvad den lover.  

For den, der ønsker at opbygge sit anlæg gradvist, er det en stor fordel, at soundbaren fungerer fremragende på egen hånd. Så kan man tilføje en subwoofer og baghøjttalere, når budgettet tillader det.  

Karakter
Harman Kardon Enchant 1100
High End

Også i denne test:

Sonos Arc Ultra

Potent lyd i alle kanaler

Topmodellen fra Sonos fik en vigtig opgradering sidste år. Arc Ultra lyder fantastisk til film og musik og byder på masser af udvidelsesmuligheder - hvis man er villig til at betale for det.

Sonos Arc Ultra leverer en imponerende stor surroundlyd og generøs bas i forhold til størrelsen, og den byder på masser af opgraderingsmuligheder.
Det komplette Sonos-system bliver ganske dyrt i forhold til konkurrenterne. Ingen ekstra HDMI-indgange.
Læs hele testen

Marshall Heston 120

Står fint på egne ben

Marshalls allerførste soundbar lyder imponerende godt til såvel musik som film, helt uden hjælp fra ekstra højttalere.

Marshall-soundbaren overbeviser med detaljeret lyd til både film og musik, et stort og bredt stereo-lydbillede og imponerende fyldig bas.
Der findes soundbars derude med endnu større og mere omsluttende surroundlyd. Derfor kan det være en god idé at udvide med et par ekstra baghøjttalere.
Læs hele testen

Sharp Q-series (HT-SBW55121)

Den nyankomne når ikke til tops

Sharp ønsker at blive en spiller i premiumklassen med sin nye Q-serie. Med 'tuned by Devialet' på kassen er forventningerne skruet i vejret, men bliver de indfriet?

Understøtter både Dolby Atmos og DTS:X. Kan udvides med trådløse baghøjttalere. Kraftig nok til de fleste rum.
Ingen Wi-Fi-tilslutning, streaming eller app. Diffus stemmegengivelse. Udførelsen føles billig.
Læs hele testen

Samsung HW-Q995F

Biograflyden har ikke længere brug for biografrummet

Samsung befæster sin position i toppen med HW-Q995F - en soundbar med 11.1.4 kanaler, inklusive baghøjttalere og en ny, mere kraftfuld subwoofer.

Massiv og omsluttende 3D-lyd med overbevisende højdekanaler. Kraftig og mere præcis bas end tidligere. Inkluderer subwoofer og baghøjttalere. Q-Symphony med Samsung TV. Fremragende app.
Det kantede design er ikke alles kop te. Til tider lidt aggressiv lyd på musik. Ikke den billigste pakke på markedet.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

De bedste bærbare højttalere

I en klasse for sig selv

Marantz ser mod nye horisonter

De bedste højttalere til sommerens soundtrack

De bedste soundbars til musik og filmlyd

Moderne udgave med et twist

Sindssygt enkelt - sindssygt godt

Rock-soundbaren er landet

Af den gamle skole

Livlig og levende lyd

Sensationel opgradering

Budgetmodel fra Revival