data-srcset
Boston Acoustics A250 5.1

Slanke lydbomber (bedst i test)

Disse kompakte højttalere fra Boston Acoustics har mere krudt end forventet!

Åben, detaljeret og ærlig lyd Kraftig subwoofer
Lidt uskarp på høj volumen
Bedste priser

Der har været stille om Boston Acoustics en tid, men nu har de amerikanske lydguruer gjort et ikke så lille comeback. Fronthøjttaleren A250 er den mindste af to gulvhøjttalere og er en tovejs konstruktion med 1” diskant og dobbelte 6,5 tommers. Centerkanalen A225 bruger samme bestykning, mens subwooferen bruger en 10-tommers bas, som er vendt ned mod gulvet. Fælles for alle højttalerne er, at de har relativt kompakte fysiske mål og bruger en kombination af læderimitation i midten og hvid- eller sortlakerede sideplader.

Lydkvalitet
Boston Acoustics har så afgjort en mere raffineret lyd end JBL, men på den anden side er de ikke lige så ”rockende” og fyldige i klangen. Når synthbassen går i gang, er der ikke lige så meget sving i bastonerne som med JBL 180, men mellemtonen og diskanten er klart bedre og mere detaljeret. Flere detaljer er også stikordet, når vi går fra musik over til Blu-ray filmen Transformers 3: Dark of the Moon. Hvor JBL er lidt diffus og ”rar” i klangen, er Boston Acoustics mere afslørende og direkte. Dialogerne er mere åbne og Optimus Primes mægtige røst kommer bedre ”ud” end fra JBL´s centerkanal. Boston-højttalerne klarer også bedre at få de små detaljer i lydbilledet frem, men kan blive lidt anstrengende i de barskeste actionscener.

Konklusion
Bostons 5.1 system fungerer udmærket med varieret musik og til film af den rolige slags, såsom drama, thrillere og komedier. Til mere hårdslående rock såvel som rigtige actionfilm derimod, kan disse lidt fremadlænede højttalere alligevel blive lidt for ivrige.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Front: A250 - kr. 3.990,00
 • Center: A225 - kr. 2.990,00
 • Bag: A25 - kr. 2.098,00
 • Subwoofer: ASW250 - kr. 2.495,00

Pris

11573 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
   data-srcset
  3 5.1 højttalerpakker Lækkerier for både ører og pengepung
  Også i denne test:
   data-srcset
  JBL Studio 5.1
  Testens største højttalere prøver ikke at charmere nogen med deres barske udseende, men lyden er derimod let at blive glad for.

  Alternativer til Boston Acoustics A250 5.1

  (Foto: Producent)

  Indbygget Dolby Atmos – og masser af krudt!

  (Foto: Producent)

  Men når ikke rigtig op og ringe.

   data-srcset

  Det her er simpelthen de bedste højttalere til hjemmebiografbrug, vi har hørt – nogensinde!

   data-srcset

  Xeo er ikke kun højttalere, det er et helt anlæg fra Dynaudio. Et rigtig godt anlæg!

   data-srcset

  Med elektrostathøjttalere i hjemmebiografen får du både musik og filmlyd, så det synger.

   data-srcset

  Man siger, at en rigtig hjemmebio giver bedre filmoplevelser end at gå i biografen. Og det er sandt! Det kan jeg sige efter at have prøvet et førsteklasses system hjemme hos mig selv.

   data-srcset

  Med Elacs højttalerpakke får du i både pose og sæk, hvad enten du er vild med musik eller elsker film!

   data-srcset

  Sonys nye ES-højttalere kombinerer topklasse hi-fi og hjemmebiograf på en måde, vi sjældent har hørt før, og viser, at japanerne kan lave produkter i verdensklasse, bare de har lyst!

   data-srcset

  Surround-anlæggene skal stadig kunne mere – uden at koste mere. Alligevel er det stadig muligt få okay oplevelser fra et komplet anlæg til 5.000 kroner.

   data-srcset

  Sunfire kan ikke bare lave subwoofere. Med HRS-serien beviser de, at de også kan lave kompakte højttalere, som virkelig tåler en trykseksten.

   data-srcset

  Hvor dygtig er du egentlig til at lave kompromiser med din kæreste, når det gælder lyd i dit hjem? Kan man tilgodese både øjne og ører uden at tømme bankkontoen, og uden at forholdet knager i fugerne?

   data-srcset

  Når mange højttalere skal fylde stuen, vil det for mange være vigtigt, at det skal se godt ud. Det koster lidt ekstra, typisk omkring 12.000 kroner og opefter, for noget som lyder godt på både film og musik.