BeoSound 35

 itemprop
BeoSound 35

Vellykket lyd i stramt design

Et B&O-anlæg, som du faktisk har råd til, og hvor lydkvaliteten matcher den ydre elegance.

Elegant og kompakt designanlæg, der kan placeres på mange måder. Rigtig god lyd.
Den lyder godt, men for prisen kan du få et fuldvoksent anlæg med endnu bedre lyd. Ingen DAB- eller FM-radio.

Produkterne fra Bang & Olufsen har de fleste en – ofte markant – mening om. Nogle opfatter dem som det ypperste, der kan købes for penge, mens andre mener, at mærket er ren pynt uden substans.

Vi, der bruger det meste af vores tid på tests, kan konstatere, at B&O har lavet mange rigtig interessante produkter de senere år, ikke mindst inden for lyd. Vi kan bl.a. nævne BeoLab 20, der giver lyd i high-end klassen. Og så har vi endda stadig til gode at teste de voldsomt ambitiøse BeoLab 90.

Ét er dog sikkert: Det lækre grej fra Struer koster kassen! Skal man udstyre vinkelstuen med et 4K-tv og et surround-system fra B&O, så ryger friværdien i huset. I den sammenhæng er BeoSound 35 et forfriskende pust. Med en pris på knap 17.000 kroner er det kompakte, integrerede musikanlæg nærmest billigt.

Ved første øjekast ligner BeoSound 35 en soundbar, men der er reelt tale om et komplet lille streaming-anlæg. Det slanke, femkantede kabinet måler en meter i bredden og blot 13 cm på det tykkeste sted, hvor bas-elementerne sidder. I enderne, hvor diskant-elementerne er anbragt, snævres tværsnittet ind til 9 cm.

Midtpå finder man et stort OLED-display og derunder et touch-panel. Kabinettet er fremstillet i blankpoleret aluminium, og tilslutningerne er anbragt på bagsiden, bag et plastdæksel. Man kan enten placere anlægget på en bordstander (som medfølger) eller med et af de forskellige vægbeslag.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Tro mod tendensen er BeoSound 35 rundstrålende. Den spiller ganske vist kun ret fremad, men er udformet, så lyden spredes 180 grader foran den. Anbringes enheden på en væg, dækker den derfor i princippet hele rummet fra gulv til loft. Diskant-elementerne er desuden vinklet udad for at give et bredere lydbillede.

Bag det polerede ydre finder man et tovejs stereosystem med to 4 tommers bas/mellemtone-elementer og to 19 mm diskant-domes. Hvert element er drevet af sin egen 80 watt klasse D-forstærker. Der er understøttelse af streaming-tjenesterne Spotify og Deezer, video fra QPlay og internetradio fra TuneIn. Man kan desuden afspille lokale filer med AirPlay og DLNA samt streame fra mobil, tablet og bærbar med Bluetooth.

annonce

BeoSound 35 understøtter de fleste almindeligt forekommende lydformater, også tabsfrie og i HD-opløsning op til 24 bit/192 kHz. Dog ikke de “audiofile” DSD-filer.

annonce

Man kan betjene anlægget fra touch-panelet eller med fjernbetjeningen BeoRemote One, men hvis man skal andet end at vælge imellem yndlings-playlister og favoritstationer på TuneIn, er det nemmest at bruge BeoMusic-app’en på smartphone eller tablet. Ud over at kunne anvendes alene kan BeoSound 35 også indgå i et multirumssystem sammen med andre B&O-enheder.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Lydkvalitet

BeoSound 35 er beregnet til at blive hørt, ikke set. Og hvis den alligevel ses, vil det være som et stramt formgivet designmøbel. Derfor har akustikerne uden tvivl haft en hård opgave med at presse så meget lyd som muligt ind i aluminiumkabinettet. Det er lykkedes glimrende. Det første indtryk af BeoSound 35 er, at den lyder af meget mere, end man forventer ud fra størrelsen.

Lyden er varm, åben og generelt behagelig at lytte til. Mange steder vil BeoSound 35 uden tvivl blive sat til at levere lydtapet til madlavning og spisning i køkken-alrummet. Og det vil den gøre glimrende og diskret.

annonce

Men den kan andet og mere. Når der skrues op til lyttestyrke, kan man glæde sig over en klar og velartikuleret stemmegengivelse. Sinéad O’Connors vokal på “Scarlet Ribbons” lyder sårbar og luftig på en måde, der imponerer fra en kompakt netværkshøjttaler. Indtil man husker, at der snarere er tale om et komplet anlæg til næsten 20.000 kroner.

Yderenderne af frekvensspektret matcher mellemtonen i kvalitet. Bassen er overraskende dyb og slagkraftig (uden tvivl godt hjulpet af effektiv DSP-programmering), og diskanten er ren og blød.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Med to 4 tommers bas/mellemtone-elementer er der ikke lagt op til tunge basdrøn i store stuer, men det er immervæk muligt at spille langt over almindelig samtalestyrke. Faktisk når lydtryksmåleren op på 100 dB, før volumenknappen siger stop. Og på det tidspunkt er lyden fortsat ren, civiliseret og varm.

Bang & Olufsen har alt i alt skabt et vellydende lille anlæg, der er opgaven voksen, når behovet er et stereoanlæg, der kan spille stuen op uden at fylde for meget. På bekvemmelighed og brugervenlighed får den dog konkurrence fra gængse multirumssystemer. De fleste vil således kunne få lyd i alle rum i boligen for det, som en enkelt BeoSound 35 koster.

Omvendt er det også muligt at sammensætte et særdeles vellydende konventionelt stereoanlæg for de samme penge. F.eks. med en NuPrime IDA-8 og et sæt Buchardt S300 eller et par Bowers & Wilkins 685 S2.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

BeoSound 35 er noget så sjældent som et B&O-anlæg, som de fleste faktisk kan få råd til. Den lyder overraskende godt og passer ind i en moderne indretning. Målt med den alen, som vi almindeligvis vurderer hi-fi efter, må vi dog konstatere, at man kan få en del mere for de samme penge andetsteds. Eller det samme for færre penge. Som mange andre B&O-produkter deler BeoSound derfor vandene.

Fakta

 • Diskant: 2 x 1" dome med akustisk linse
 • Bas/mellemtone: 2 x 4"
 • Frekvensområde: 45 Hz – 22 kHz
 • Indbygget forstærker: 4 x 80 W klasse D
 • Maks. lydtryk: 100 dB (1 m)
 • Indgange: Optisk digital, analog stereo RCA, Ethernet
 • Trådløst: Bluetooth 4.0, Wi-Fi
 • Filformater: MP3, WMA, AAC, ALAC, FLAC, WAV, AIFF – HD-lyd op til 24 bit/192 kHz
 • Musikkilder: Spotify Connect, Deezer, QPlay 2.0, TuneIn, AirPlay, DLNA
 • Mål: 13,1 x 100 x 12,5 cm
 • Vægt: 6,2 kg
 • Farver: Aluminium, frontstof i sort eller hvid

Pris

16999 ,-

Bedste priser

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till BeoSound 35

  (Foto: Producent)

  Det kompakte anlæg fra Pinell er det bedste i sin klasse.

  (Foto: Producent)

  Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

   data-srcset

  Man behøver ikke at give afkald på hverken lydkvalitet eller muligheder med et moderne stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Her er de trådløse stereoanlæg, der giver de bedste musikoplevelser, uden at du skal smadre sparegrisen.

  (Foto: Producent)

  Ixion lyder mere græsk end norsk, men det trådløse anlægs dna er arvet fra den norske radioproducent Tandberg.

  (Foto: Producent)

  Et B&O-anlæg, som du faktisk har råd til, og hvor lydkvaliteten matcher den ydre elegance.

  (Foto: Producent)

  Trådløst anlæg med en lydkvalitet, der langt overgår den lille størrelse.

   data-srcset

  Men prisen er også det halve kongerige.

   data-srcset

  Montana Sound-anlægget er skabt til at blive puttet af vejen i reolen, hvorfra det leverer god lyd helt diskret.

   data-srcset

  Et af de bedste små, bærbare trådløse anlæg, vi har testet.

  Scroll til toppen