Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Roccat Syn Max Air

God lyd er ikke alt

Roccats topmodel har glimrende 3D-lyd, men hardwaren og softwaren lader den gode lyd i stikken.

Publiceret 12/01/2023 - 14:04
Roccat Syn Max Air
John Alex Hvidlykke

Tyske Roccat, som i dag en del af Turtle Beach, er en gammelkendt deltager i vores tests. De har denne gang sendt os Roccat Syn Max Air, der er en storebror til Roccat Syn Pro Air, som vi testede for et år siden.

Umiddelbart ligner Syn Max Air Pro-modellen. Begge har firkantede, halvgennemsigtige ørekopper med RGB-lys i, og begge har en hovedbøjle foret med blødt sort kunstlæder. Syn Max Air udmærker sig ved ekstra store, bløde ørepuder i memoryskum, foret med kunstlæder. Ørepuderne indeholder også en varmeledende gele, der virker kølende og gør det behageligere at have headsettet på under lange spilsessions.

Den mest bemærkelsesværdige opgradering fra Max-modellen er dog den medfølgende opladningsdock, der samtidig fungerer som trådløs modtager. Tre kontakter sørger for opladning af batteriet. Desværre er forbindelsen ikke helt så automatisk og præcis, som man kunne ønske. Ofte skal headsettet vrikkes på plads, før et rødt lyssignal bekræfter, at opladningen er i gang.

Hovedbøjle og ørekopper er af plastic, men byggekvaliteten virker nogenlunde tilforladelig. Dog var det sværere end normalt at få tilpasset headsettet til en behagelig og stabil pasform på hovedet.

Ufærdigt styreprogram

Roccat Swarm-styreprogrammet er versioneret til dansk. Det er en prisværdig ide – men det ville have gjort brugen nemmere, hvis de havde ladet være! Så ville man slippe for at skulle gætte sig til, at ‘Rumdeler‘ var en fejloversættelse af ‘Spatializer‘ – altså en falsk rumklang.

Energien kunne i stedet være brugt på at give programmøren et begynderkursus i konventionerne for Windows-brugerfladen. Alt for mange steder skal man gætte sig frem, fordi dialogbokse har den forkerte størrelse, så knapper og valgmuligheder er usynlige. Jeg er sikker på, at det hele har set godt ud på programmørens egen skærm. Men Roccat har åbenlyst set bort fra enhver kvalitetskontrol på brugerfladen.

Når det til sidst lykkes at få programmet til at fungere, og møjsommeligt har gættet sig vej gennem en firmwareopdatering af USB-adapter, headset og dock, sidder man med et styreprogram, der faktisk har alle de nødvendige funktioner. Som equalizer, 3D-lyd og styring af RGB-lys i ørekopper og dock. EQ’en har kun to indstillinger til spil og én til mikrofonlyden. Det er minimalt, men det fungerer.

Roccat har fin lydkvalitet, men hardwaren er middelmådig, og styreprogrammet ubrugeligt. (Foto: Roccat)

God surround fra Waves

3D-lyden er leveret af Waves, som også lavede 3D-lyd i Audeze Mobius, og der er aldeles fremragende indstillinger til både spil, musik og film.

Hvor styreprogrammet er langt fra at være brugsklar, er lyden heldigvis god. Balancen mellem toneområderne er perfekt, og lyden er velopløst uden at blive skarp. Den gode virtuelle surroundlyd fra Waves gør det til en fornøjelse at bruge headsettet både til film og musik.

Roccat Syn Max Air har også indbygget Bluetooth-modtagelse. Det er fint til mobilspil, men designet frister ikke til at bruge headsettet som trådløse hovedtelefoner.

Konklusion

Roccat Syn Max Air er på flere måder virkelig vellykket: Lyden er god, dog uden at nå samme hi-fi-højder som de bedste i testen. Og 3D-lyden fra Waves er direkte fremragende. Det samme kan ikke siges om byggekvaliteten, der er middelmådig – og ikke svarende til prisen. Og styreprogrammet er simpelthen en ommer! Mens man til nød kan leve med den kluntede oversættelse, kan det simpelthen ikke passe, at man sender et så ufærdigt program ud til brugerne.

Karakter
Roccat Syn Max Air
Premium

Home mener

Fremragende 3D-lyd. God lydkvalitet. Bluetooth. Middelmådig byggekvalitet. Softwaren er ikke klar til udgivelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top