Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Nacon RIG 800 Pro HD

Genganger fra fortiden

Vi har testet dette headset for fire år siden. Det er ikke blevet bedre i mellemtiden – kun dyrere.

Publiceret 12/01/2023 - 14:05
Nacon RIG 800 Pro HD
John Alex Hvidlykke

Nacon (oprindelig Bigben Interactive) er en fransk distributør af videospil, der også producerer gaming-tilbehør som controllere og headsets.

Nacon RIG 800 PRO HD er det første headset, vi har testet fra Nacon, men både navnet og udseendet virker alligevel særdeles bekendt. Det ligner nemlig til forveksling det Plantronics RIG 800 HD, som vi testede tilbage i 2018. Det ikke bare ligner. På nær den detalje, at ørepuderne er kantet med kunstlæder i stedet for meshstof, er headsettet i enhver detalje identisk med Plantronics-settet fra dengang. Det gælder også de tekniske data.

Arvestykke

Hvordan et Plantronics-headset fire år senere dukker op med nyt producentnavn, er lidt gådefuldt. Men Plantronics forlod gaming i 2019, og Nacon har sandsynligvis købt og videreført teknologien. RIG 800-headsettet findes i øvrigt i en række udgaver. HD-udgaven er særligt tilpasset til PC, mens HS- og HX-versionerne er beregnet til henholdsvis PlayStation og Xbox. PRO-betegnelsen signalerer, at der følger en dockingstation til opladning med i æsken.

At vi har at gøre med et headset med flere år på bagen kan også ses ved, at opladning sker med Micro-USB i stedet for USB-C. Der er i øvrigt ingen tegn på ændringer eller opdateringer siden 2018. Bortset fra prisen, der er næsten fordoblet.

Leddeløst

Nu, som dengang, er der tale om et stort, men meget let headset. Den lave vægt kan skyldes, at alt er i plastic. Også hovedbøjlen, der virker ret leddeløs. Justeringen til hovedstørrelsen er speciel: I stedet for en bøjle, der kan trækkes mere eller mindre sammen, kan ørekopperne klikkes af hovedbøjlen og flyttes til et andet hul. Det virker, men føles absolut ikke tillidvækkende.

Når pasformen er justeret, kan man dog glæde sig over et headset, der sidder meget let og næsten vægtløst på hovedet.

Ingen software

Der findes intet styreprogram til Nacon RIG 800 Pro HD. Det ville være i orden for et billigt headset. Men til den pris, som RIG nu er oppe i, er det for skrabet. Man får dog stadig 3D-lyd med Dolby Atmos, som aktiveres, når headsettet forbindes til PC eller Xbox.

Mens den fysiske udførelse skuffer, er lyden en bedre oplevelse på Nacon RIG 800 PRO HD. Lydbilledet er åbent, og der er godt med de detaljer, der redder dit liv, når du kryber sammen på slagmarken og lytter efter modstandere. Bassen er fin og passende tung. Opløsningen er ikke hi-fi, men bedre end på for eksempel JBL Quantum 610 Wireless.

Konklusion

Nacon RIG 800 PRO HD var et rigtig udmærket headset, da vi testede det første gang for fire år siden, dengang under navnet Plantronics. Siden da har udviklingen dog ikke stået stille, og det gør det til et mindre tillokkende køb i dag. Især da prisen i mellemtiden er næsten fordoblet. Manglen på software og den slaskede byggekvalitet mere end udligner den ganske gode lyd.

Karakter
Nacon RIG 800 Pro HD
Premium

Home mener

Bordstander/dock med opladning. Dolby Atmos. Virker meget leddeløst. Ingen software. Fire år gammel model. Ret dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top