Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Quantum 610 Wireless

Godt budget-headset

JBL’s billige gaming-headset gør det okay til prisen, men vil du have mere, må du betale mere.

Publiceret 12/01/2023 - 14:06
JBL Quantum 610 Wireless
John Alex Hvidlykke

JBL er et af de ældste og mest respekterede mærker indenfor lyd. Men som producent af gamingheadsets er de stadig unge. Til gengæld debuterede de med stil ved at vinde vores stortest for to år siden med overflødighedshornet Quantum One.

JBL Quantum 610 Wireless er en noget billigere model, og vi må undvære støjreduktion og 3D-simulering af højttalere. Men får til gengæld trådløs forbindelse.

JBL Quantum 610 Wireless prøver ikke at ligne andet end det er: Et gamingheadset. Der er lys og frække detaljer som stribede kabler til ørekopperne. Men man kan også godt se og mærke, at vi har at gøre med et headset i den billigere ende. Alt er i plastic, og selv om ørepuderne er bløde og store, er pasformen ikke på højde med det bedste.

Styreprogrammet, JBL Quantum Engine har en brugerflade, der råber ”Spil!” på en måde, der enten vil begejstre eller få dig til at krumme tæer. Det hele er smart og glitchy på en Terminator 2-agtig måde. Men man har ret overskuelig adgang til at indstille alle vigtige funktioner. Herunder en flot, men ikke særlig effektiv equalizer.

To slags surroundlyd

JBL Quantum 610 Wireless har både JBL’s egen surroundlyd og DTS Headphone:X 2.0. Det sidste er lidt overraskende, da websitet netop pointerer, at denne model ikke har DTS. Men den er der, og den virker glimrende. Dog giver JBL Quantum Surround bedre rumfornemmelse på både spil og film. Så der er flere points til JBL’s ingeniører end til deres webmaster.

Der er RGB-lys i logoet på ørekopperne. Det ser smart ud, men skal holdes slukket, hvis man vil gøre sig noget håb om at nærme sig de 40 timers batteritid, der loves. Med lyset tændt faldt batteristanden nemlig som en sten (10 procent ned på et kvarter).

Softwaren findes kun i PC-udgave, hvilket også betyder, at alle andre platforme går glip af surround-funktionerne.

JBL har styr på lyden, men man kan godt høre og mærke, at Quantum 610 Wireless er blandt de billigste. (Foto: JBL)

God tuning – middelmådig lyd

Lydkvaliteten viser, at JBL – og Harman-koncernen, som de er en del af – først og fremmest er lydmærker. Lyden er klar, og tuningen sidder lige i øret til gaming. Stemmer går fuldkommen tydeligt igennem, og selv om opløsningen afgjort kunne have været bedre, og forvrængningen kunne have været lavere, så får man alle vigtige informationer lige i øregangen.

Bassen er hverken for buldrende eller for svag. Men præcis er den desværre heller ikke. Prisen taget i betragtning er det okay, og de færreste vil bekymre sig om forvrængningsprocenter, når bomberne falder omkring dem. Men lad være med at bruge Quantum 610 Wireless til musik!

Konklusion

JBL Quantum 610 Wireless er et ganske vellykket headset i den billige ende af mellemklassen. Man får, hvad man betaler for – godt og vel: Trådløs, lag-fri forbindelse, RGB-lys og hele to slags surroundlyd. Lyden er heller ikke dårlig; faktisk er den et ret fornuftigt kompromis. Man når man gennem årtier er vænnet til at forbinde JBL-navnet med lyd i professionel klasse, gør det altså lidt ondt.

Karakter
JBL Quantum 610 Wireless
Premium

Home mener

To slags surroundlyd. Lav pris. RGB-lys. Velafbalanceret lyd til gaming. Lyden er generelt ikke særlig ren, og bassen er slet ikke. Ingen Bluetooth. Byggekvaliteten er ikke overbevisende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top