Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: EPOS H3PRO Hybrid

Tigerspring fra EPOS

EPOS har endelig klippet kablerne. Resultatet er overbevisende.

Publiceret 12/01/2023 - 14:07
EPOS H3PRO Hybrid
John Alex Hvidlykke

Danske EPOS, hvis gamingheadsets tidligere blev solgt under navnet Sennheiser, er en af de mest trofaste leverandører til tests. Og samtidig en af outsiderne – i den forstand, at EPOS i kraft af sin baggrund i hi-fi-verdenen plejer at fremstille headsets, der minder mere om kablede hovedtelefoner med påmonteret mikrofonarm.

EPOS H3PRO Hybrid er et brud med den tradition. Den er nemlig trådløs – og endda med både 2,4 GHz lag-fri forbindelse og Bluetooth. Man kan dog stadig bruge kabel. Både analog 3,5 mm minijack og USB-C. EPOS er dermed kommet på omgangshøjde med konkurrenterne.

Automatisk støjreduktion

Faktisk er de kommet foran, da hybrid-headsettet som et af meget få har automatisk støjreduktion (ANC).

I modsætning til de fleste andre deltagere er ørekopperne og bøjlerne der holder dem ikke sorte, men en dyb, midnatsblå metallicfarve. Det ser eksklusivt ud – men de er stadig af plastic.

EPOS har taget et stort skridt ved både at gøre H3PRO Hybrid trådløst og indbygge ANC. (Foto: EPOS)

Mikrofonarmen er monteret på venstre ørekop, men kan vippes op. Den kan afmonteres helt, hvis man foretrækker at bruge en ekstern mikrofon. Et drejehjul på højre ørekop justerer lydstyrken.

Slægtskabet med Sennheiser fornægter sig ikke. Lyden i H3PRO Hybrid er tæt på at være på niveau med trådløse, støjreducerende hovedtelefoner til samme pris. Der er nul procent pjat og lir. Men til gengæld ren lyd, der gør det muligt at høre både dine fjender og resten af dit hold. ANC’en tager noget at luftigheden i diskanten, ligesom det også er normalt på støjreducerende hovedtelefoner. Men det betyder intet i kampens hede. Lydgennemslip/ambient mode er der dog ikke blevet penge til.

Simpel software

EPOS’ styreprogram hedder logisk nok EPOS Gaming Suite. Den gør lige netop, hvad den skal. Men det er tydeligt at se, at EPOS har kortere erfaring med den del end kollegerne hos Asus, Corsair og ikke mindst Razer. Programmet rummer en udmærket ni-bånds equalizer med forvalg for musik, film, FSP-spil og en neutral indstilling. Og mulighed for at lave sine egne. Man kan også vælge mellem stereo og virtuel 7.1-surroundlyd. Hvilken algoritme, der ligger bag surroundlyden, beskrives ikke. Men man kan krydre oplevelsen med ekstra rumklang. Man kan heldigvis også lade være.

Dysfunktionel elegance

EPOS-headsettet oser af nedtonet elegance i en sådan grad, at det er svært at bruge det! De tre betjeningsknapper er i sig selv så små, at de er svære at ramme, og de forklarende symboler på knapperne er trykt med sort på en næsten lige så sort baggrund. Heldigvis er det let at vænne sig til, at den på venstre ørekop tænder og slukker, mens knapperne på højre henholdsvis er en skydeomskifter til ANC’en og en programmerbar knap til for eksempel at vælge mellem lydprofiler i equalizeren.

Konklusion

EPOS H3PRO Hybrid ligner alle andre EPOS-headsets, vi har set, men firmaet har taget et stort skridt ved at både at gøre det trådløst og indbygge ANC. Parret med en lyd, der er præcis så god, som vi forventer af hovedtelefonspecialisterne hos EPOS, er det svært at sætte en finger på headsettet.

Karakter
EPOS H3PRO Hybrid
Premium

Home mener

Lyden er glimrende. Fire måder at forbinde på. Automatisk støjreduktion (ANC) Softwaren har kun de mest nødvendige funktioner. Designet er mere funktionelt end kønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top