Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Astro A30 Wireless

Til multiplatformspillere

Hvis du spiller på både konsol, mobil og computer, kan Astro A30 være et godt valg.

Publiceret 12/01/2023 - 14:10
Astro A30 Wireless
John Alex Hvidlykke

Astro Gaming er et underselskab til Logitech, som især laver udstyr til spilkonsoller. Eller, i tilfældet Astro A30, multiplatformudstyr. Astro A30 er et trådløst over-ear-headset med ørekopper i et næsten firkantet design, der kan minde om Marshall-hovedtelefoner.

Headsettet er helt sort (eller helt hvidt), men de magnetiske dækplader på ørekopperne kan udskiftes med mere farvestrålende udgaver.

Umiddelbart virker det hele normalt og tilforladeligt. Headsettet leveres med et stort rejseetui, hvori der også er den nødvendige USB-adapter, USB-kabel til opladning samt et 3,5 mm minijackkabel til analog forbindelse.

Astro A30 sidder forholdsvis let på hovedet, og ørepuderne er bløde og store. Det er behageligt, men selv om ørekopper og hovedbøjle kan justeres, lykkedes det aldrig at finde en indstilling, hvor A30 sad helt stabilt.

Besværlig opsætning

I bunden af pakken ligger en lille kuvert med en folder, der med store bogstaver opfordrer til, at man læser den, inden man returnerer headsettet til forhandleren som defekt. Det er første gang, jeg har set en sådan opfordring i pakken med et headset. Men jeg forstår godt, at den er der.

Problemerne begynder, når man får den idé at koble headsettet til computeren. Det plejer at være en simpel opgave, der består i at sætte adapteren i en USB-port af passende størrelse (i dette tilfælde USB-A), tænde headsettet og vente et par sekunder, mens tingene finder hinanden

I første omgang sker der ingenting. Indtil man finder ud af, at der er en knap på USB-adapteren, der skifter mellem to tilstande, PC og spilkonsol.

Astro A30 kan bruges med enhver hardwareplatform. (Foto: Logitech)

Ingen software

Astro har styresoftware til PC til sine andre modeller, men ikke til A30. Hvilket ikke fremgår af hjemmesiden. En del forvirring kunne undgås ved at nævne dette i advarselsfolderen, så man ikke installerer de to styreprogrammer, der linkes til på supportsiden, men som ikke virker med Astro A30.

Efter at have fået afklaret, at der ikke er nogen skjulte ekstrafunktioner, er Astro A30 sådan set nem nok i daglig brug. Lyden er ganske god, og toneområderne dækkes fornuftigt. Ikke overraskende med en ekstra fokus på bassen: Det handler jo om at have det sjovt og at få eksplosionerne i 3D-skydespil til at imponere. Men der alt det, der skal være.

Uden styresoftware er der heller ingen anden virtuel surroundlyd end den, som spillet selv måtte tilbyde.

Konklusion

Astro A30 kan bruges sammen med stort set enhver hardwareplatform, og lyden er helt i orden uden dog at imponere. For rene PC-spillere er Astro A30 ikke det bedste valg til prisen, da de fleste andre byder på ekstra lyd- eller spilfunktioner via styresoftwaren.

Karakter
Astro A30 Wireless
Premium

Home mener

Understøtter alle tænkelige platforme. Lyden er i orden. Ikke særlig god pasform. Ingen styresoftware.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top