Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

WD My Passport Wireless

Netværk i jakkelommen

Kabelfri overførsel og batteridrift i bærbart backupdrev.
Lyd & Billede mener
Langt hurtigere end cloud-lagring og til en konkurrencedygtig pris. Den trådløse disk gør det simpelt at tage backup fra mobilen og kameraet. Også fra kameraer uden indbygget Wi-Fi.
My Passport Wireless er forholdsvis klodset, og batteritiden på en fysisk disk er begrænset. Ikke samme sikkerhed som cloud-lagring.
Specifikationer
  • Kapacitet: 2 TB (fås også med 500 GB og 1 TB)
  • Tilslutning: Wi-Fi, USB 3.0, SD-kort
  • Mål: 86 x 29,8 x 127 mm
  • Vægt: 350 g

My Passport Wireless er ikke bare en ekstern harddisk på 2 terabyte, men også en komplet NAS-disk og trådløs router i én enhed. Og så er den i øvrigt batteridrevet. Den indbyggede computerkraft med dertil hørende 512 megabyte ram ville for få år siden have været tilstrækkeligt til en hel computer.

Disken kan enten skabe sit eget kropsnære lokalnet eller fungere som netværksbro til husets eksisterende trådløse netværk. På batterier kan disken køre i op til 20 timer. Ønsker man ikke at rode med netværksopsætning, kan man stadig sætte harddisken i USB-porten, hvilket også er langt den hurtigste måde at overføre filer på, da disken understøtter USB 3.0. Det indbyggede batteri oplades enten via USB-porten eller den medfølgende lysnetadapter.

My Passport Wireless opbygger sit eget trådløse netværk, som man kan koble sig på med både computer og mobil eller tablet. Man kan overføre filer direkte, via DLNA eller WD’s app, som findes til iOS, Android, pc og Mac.

Hvis disken skal bruges trådløst i hjemmet, kan den kobles på det eksisterende trådløse netværk, så man ikke behøver at skifte netværk for at gemme eller hente filer. Det sker via My Passport-softwaren til pc eller Mac.

Da disken ikke behøver at være i fysisk kontakt med hverken pc eller netværk, kan man vælge at gemme den af vejen i kælderen eller et andet sted, hvor den næppe vil blive opdaget under et indbrud.

Annonce

På farten har My Passport Wireless et ekstra es oppe i sit virtuelle ærme. Takket være den indbyggede SD-kortlæser kan man hurtigt kopiere sine billeder over på disken, når kameraet løber fuld på ferien.

 

Konklusion

My Passport Wireless er både stor og dyr, men vil især for fotointeresserede være en perfekt rejsepartner, der kan tage backup af billeder på både kamera og smartphone. De ekstra features betyder, at det i endnu højere grad end ellers kan betale sig at vælge den størst mulige diskkapacitet.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

WD My Passport Ultra Metal Edition

Ikke alt der skinner er stål

Ultrasikkert og kompakt drev er af metal – i hvert fald på oversiden.

Fiks lille design-harddisk, som overfører filer hurtigt og problemfrit. 256 bit hardware-kryptering holder dine data sikre.
Kun oversiden er af metal, og den bliver i øvrigt let ridset. Eksterne diske er de sidste 15 år blevet bedre, men ikke mindre.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.