MSi’s første bud på en GeForce RTX 2080-baseret gaming-PC hedder GS75 Stealth 8SG.
Gaming er ikke længere noget, som det er en lille smule flovt at beskæftige sig med. Den digitale underholdning er kommet ud af drengeværelset og ind i stuen. Nu hedder det bare e-sport. Nu kan man gå det til i sportsforeninger og på efterskoler. Og er man rigtig god, kan man blive professionel og vinde millioner. Ligesom det danske Australis-hold.
Samtidig med at gaming er blevet stuerent, er også gaming-computerne blevet mere afdæmpede i deres udtryk. I stedet for gigantiske monstermaskiner med knivskarpe kanter og røde turbo-udstødningsrør ser vi i dag computere, som man med sindsro kan tage op af attachemappen og stille på mødebordet.
MSi GS75 Stealth 8SG er en sådan civil spilcomputer. Den er faktisk direkte nobel at se på. Kabinettet er i sortanodiseret aluminium, og der er kun en smal ramme rundt om den store 17,3 tommers skærm. Bagsiden af skærmen er i sort, silkeblødt børstet metal. Kun det kobberfarvede logo på bagsiden og de store kobberfarvede hængsler skiller sig ud. Og ikke på nogen skinger måde. Touchpad’en er ekstra stor.
Det hele oser af eksklusivitet, hvad man strengt taget også kan tillade sig at forlange, når der skal lægges næsten tredive tusind kroner på disken, før man kan få lov til at tage den med hjem!
MSi GS75 Stealth virker næsten ufatteligt tynd. I virkeligheden er den en hel millimeter tykkere end Acer Predator Triton 500, men det bredere kabinet får den til at virke slankere. Og den er stadig under to centimeter tyk, når låget er klappet i. Brevvægten siger 2,3 kg. Imponerende for en 17-tommer. MSi er heller ikke sene til at påpege, at den er verdens slankeste 17 tommers gaming-bærbare.
Tastaturet er bredt og behageligt, og der er blevet plads til et fuldt numerisk tastatur ved siden af. Til glæde for både spillere og regnearksekvilibrister. Tasterne er bagbelyst, og her er det, at GS75 Stealth bekender kulør og afslører sig som gaming-pc. For når man nu har et tastatur med individuelt RGB-lysshow for hver tast, skal de naturligvis blinke i hver sin farve! Heldigvis kan man selv bestemme lyssætningen, og der findes programmer, som er mindre opmærksomhedskrævende end startprogrammet, der hedder Disco.
Tastaturet er i øvrigt leveret af danske SteelSeries, og softwaren SteelSeries Engine 3 giver mulighed for at lege med effekter og makroer og opsætte tastfarver til de forskellige spil.
Lyden er, som vanligt hos MSi, tunet af Dynaudio, og ESS har leveret DAC’en.
Under den blanke sorte overflade finder man hardware, der er tilsvarende eksklusiv. Og i øvrigt i det store og hele svarende til udstyret i Acer Triton 500.
Først og fremmest er der selvfølgelig grafikprocessoren, Nvidia GeForce RTX 2080, som er udstyret med 8 gigabyte grafik-RAM. Processoren er den lige nu allestedsnærværende 2,2 GHz Intel Core i7-8750H med seks kerner og 12 tråde. Der er 32 gigabyte RAM, som der bør være i en topklasse gaming-computer. Også MSi har valgt at montere 1 terabyte SSD, men i form af en enkelt enhed frem for to 512 gigabyte-SSD’er.
Skærmen er som nævnt på 17,3 tommer, men opløsningen er den samme Full HD som på Acer Triton 500 – og alle andre gaming-computere de sidste par år. Opdateringshastigheden er 144 Hz, så skærmen kan følge med de hurtigste spil. Den har ikke G-Sync, men vi oplevede ingen “screen tearing”, hvor billedet splittes op på grund af synkroniseringsfejl.
Benchmarks
Det mest bemærkelsesværdige på MSi GS75 Stealth er grafikydelsen. En score i 3DMark Time Spy-testen på 6.733 er kun overgået af Acer Predator Triton 500. Og kun lige akkurat! 3DMark Fire Strike-testen får også et flot resultat på 15.832 – igen lige efter Triton 500 og foran alt andet til dato. Sådan bør det også være, når der er tale om et generationsskifte, og vi her har trukket de hurtigste væddeløbsheste af stalden.
For at blive i galopmetaforen bliver der til gengæld brug for målfoto, når det gælder processorens regnekraft. En Geekbench-score på 21.770 i multi-core og 4.838 i single-core er så tæt på andre Intel Core i7-8750-baserede maskiner, at det er rent tilfældigt, hvilken af de identisk udstyrede maskiner der er kvikkest. Det bekræftes af PCMark 10-testen, hvis resultat på 5.026 viser, at GS75 Stealth er præcis lige så hurtig til kontorprogrammer som andre maskiner med samme CPU.
MSi har med deres seneste maskiner satset bredere end deres gamle publikum af hardcore-gamere. En PC som GS75 Stealth vil sandsynligvis tale i lige høj grad til gamere og grafikere. Gamerne vil elske den kraftige grafikprocessor og glæde sig over den lave vægt, der gør den perfekt til at tage med til LAN-party. Grafikerne får rå regnekraft i Adobe-pakken, der udnytter grafikprocessoren. Og så får de endelig en maskine, der ser seriøs nok ud til at kunne godkendes af bogholderiet. Og begge vil glæde sig over den store skærm.
Konklusion
MSi GS75 Stealth 8SG er en superlækker og elegant (!) gaming-PC i den højeste ende af, hvad man i dag kan købe for en bare tilnærmelsesvis acceptabel pris (man kan få endnu kraftigere maskiner til den dobbelte pris, hvis lottogevinsten brænder i lommen).
Da alle de vigtigste dele er identiske med Acer Triton 500, bliver en sammenligning mellem de to det meste af vejen en opremsning af ligheder. MSi’en klarer benchmark-testene en ubetydelighed langsommere, men det er ikke noget, der kan mærkes i kampens hede. Skærmen er større, hvilket giver en mere intens spiloplevelse, men om du er villig til at betale ekstra for det, er en smagssag.
Også i denne test:
Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX
Halv størrelse – fuld kraft
Acer har pakket en fuldvoksen gamer-pc ind i en elegant og taskevenlig maskine.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer