Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 09Deltag

Test: Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Lamborghini-laptop

Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

Skrevet af / 15/08/2019 - 09:00
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)
John Alex Hvidlykke

Bærbare gaming-computere er et paradoks. Laptops skal være lette at tage med overalt, men spilmaskiner har samtidig brug for store skærme. Og kravet om lav vægt og volumen kolliderer med behovet for køling, når flere hundrede watt varme skal ledes bort fra processor og grafikkort. Og så skal det hele tilmed kunne fungere på batterier!

Asus ROG Zephyrus S GX701 må være laptoppenes svar på Lamborghini-sportsvognen: Lav, bred og lynende hurtig. Den er dødupraktisk til dagligdags opgaver som at køre til bageren (og glem alt om IKEA!), men på autostradaen er den kongen!

Zephyrus-serien er Asus’ stilfulde og navnlig slanke bærbare til gaming. Her er der ikke sparet på andet end vægten. 2,6 kg og en tykkelse på 1,9 cm er flot for en maskine på hele 17,3 tommer. “Motoren” i sportsmaskinen er et GeForce RTX 2080-grafikkort. Der er 16 gigabyte RAM om bord og en SSD på 1 terabyte. For hvorfor bruge gammeldags fysiske harddiske, når penge ikke er et problem?

For en computer, der er stå stor, virker Zephyrus S lille. Skærmen har kun en smal kant omkring. Af hensyn til kølingen indeni er tastaturet rykket helt frem til forkanten af kabinettet, og touchpad’en sidder til højre. Den slags giver normalt en dårlig ergonomi, men når kabinettet er så fladt som her, fungerer det.

Et tryk på en knap forvandler touchpad’en til et numerisk tastatur. Og det er sikkert sådan, computeren vil blive brugt det meste af tiden, da der alligevel kræves en rigtig mus til gaming.

Asus ROG Zephyrus S GX701 må være laptoppenes svar på Lamborghini-sportsvognen: Lav, bred og lynende hurtig. Foto: Asus

Guf for professionelle

Alle dele af PC’en er holdt i matsort aluminium, kun brudt af en smal kobberkant rundt om toppladen. Det ser faktisk rigtig elegant ud på en mere underspillet og moden måde, end vi er vant til på gaming-maskiner. Men måske Asus har vurderet, at købere, der vil lægge næsten tredive tusind på bordet for en computer, er hinsides den vildeste ungdom.

Det kan også gøre Zephyrus spiselig for grafiske professionelle, der kan udnytte den vilde regnekraft i grafikprocessoren til at accelerere beregninger i Photoshop og Premiere. De vil med garanti også sætte pris på skærmen, der både er Pantone-godkendt og overholder sRGB 100 procent. Det betyder, at maskinen faktisk kan bruges til at lave farvekorrekt, professionelt grafisk arbejde.

Opløsningen på den store 17 tommers skærm imponerer ikke. Men Full HD (1920 x 1800) er stadig standard til gaming. Her handler det om hastighed. Og det leverer Zephyrus S til fulde. 144 Hz opdateringshastighed og 3 ms reaktionstid er rigeligt for alle andre end de mest velbeslåede spillere. Og skal det være hurtigere, bliver det på en løs skærm.

Webcam er, i modsætning til så godt som alle andre PC’er, ikke indbygget i skærmen. Det er prisen for at gøre skærmkanten så slank som muligt. I stedet kan et eksternt kamera tilkøbes.

Tastaturet tjener sit formål fint. Det er så hurtigt og præcist, som man kan ønske det af et membrantastatur. Og kun galninge prøver at sætte mekaniske taster på en bærbar PC!

En fiks detalje på maskinen er, at bundpladen sænker sig nogle millimeter, når låget åbnes – og dermed giver ekstra udluftning til kølesystemet i computeren.

Kræver plads

Asus ROG Zephyrus S er en af de oplevelser, der gør det til en sjov levevej at teste hjemmeelektronik. Lækkerhedsfølelsen ved at smække det store sorte låg op og fyre op for maskinen med bevidstheden om, at der ikke findes et spil, der for alvor kan udfordre den, er alle pengene værd.

Men lad være med at gøre det i et overfyldt morgentog. Den fylder så meget på det fælles bord, at du vil indkassere misbilligende blikke fra både sidemanden og passageren overfor. Det er heller ikke muligt at kline maskinen ind på skødet. Og skal der spilles seriøst, kræver det alligevel plads til mus – og adgang til 230 volt til opladning.

Lækkerhedsfølelsen er (næsten) værd at dø for. Men det behøver du ikke. Du kan nøjes med at sælge en nyre. Foto: Asus

Benchmarks

Processoren er en 8. generations Intel Core i7-8750U med seks kerner og 12 tråde. Den er lige nu det mest populære valg til high-end-bærbare. Geekbench-processortesten siger 20.392 i multi-core og 4.913 i single-core. Kontortesten PCMark 10 ender med et resultat på 5.326. Ingen af tallene er direkte rekord, men vi er i den absolut bedste ende af markedet.

Den store attraktion er dog 3D-ydelsen fra GeForce RTX 2080-grafikprocessoren, og her bliver der strøet rekorder ud i både Time Spy-testen (7.987) og den ældre Fire Strike-test (18.158). Det er ikke vognlængder foran konkurrenterne fra Acer og MSi, men det ser ud til, at det er lykkedes at presse nogle procent mere ydelse ud af GPU’en.

Men intet kommer uden omkostninger. Batteritesten blev hurtigt overstået; faktisk tog det under halvanden time med intens simulering af kontorprogrammer, før strømmen gik af maskinen. Det er der ikke noget overraskende i. Store skærme og kraftig grafik koster effekt. Så du er nødt til at reservere plads til opladeren i tasken.

Konklusion

At arbejde med Asus ROG Zephyrus S er en i enhver forstand eksklusiv oplevelse. På én gang luksuriøs og krævende. Hvis du efterspørger den størst mulige ydelse i bærbart format og er villig til at betale, hvad det koster, kan det næppe gøres bedre lige nu. Maskinen er lynhurtig til 3D-spil, og skærmen formidabel.

Det er ikke en computer, du skødesløst smider i tasken for at bruge den til en hel dags møder. Men sæt den på spillebordet (og husk strømforsyningen), så er du LAN-partyets herre.

Karakter
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Home mener

Du finder ikke nogen slank bærbar med hurtigere 3D-grafik lige nu. Den fine 17 tommers skærm er både hurtig og farvekorrekt. Den ekstreme ydelse og det elegante ydre har sin pris. Og den er høj! Batteritiden er kort.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Bedste Alienware hidtil

Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur

Oversavet tastatur

Du kommer til at hade en og elske den anden!

Den bedste til højopløst gaming?

Så hurtig er den første GeForce RTX 4090-PC

10 fede spillebøffer

Fin til de fleste

Scroll to Top