: ASUS ROG G501 JW

Let og stille som en springkniv

ASUS’ letvægtsspilmaskine er lige så kompakt som en ultrabook, men lad dig ikke narre af det diskrete udseende. Den er ude på narrestreger.

Lyd & Billede mener

Gamer-laptop i ultrabook-størrelse. Støjsvag og effektiv køling gør den behagelig at arbejde med.
Prisen er høj, og ydelsen er – trods alt – noget lavere på 3D-grafik end tungere modeller. Kun rød belysning.
 • Operativsystem: Windows 8.1
 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7 4720HQ quad-core (8 tråde)
 • Skærm: 15,6" 1920 x 1080
 • Hukommelse: 16 GB DDR3 / 128 GB SSD + 1 TB harddisk
 • Grafik: Nvidia GeForce GTX960M med 4 GB DDR5
 • Øvrige: Integreret webcam, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Ethernet, 3 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, audio-multistik, kortlæser
 • Mål: 38,3 x 2,1 x 21,3 cm / 2,3 kg
 • Vægt: 2,3 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12995 kr

Hvis det skal se sejt ud, skal det helst være sort. Farveskemaet for gaming-computere er altid holdt inden for nuancer af komplet sort. Set i det perspektiv er ASUS ROG G501 relativt farvestrålende, da der er en tynd rød gummikant rundt om skærmen, og teksten på tasterne ligeledes er rød. Men resten af computeren er kulsort. Kabinettet – der mig bekendt er det slankeste på nogen spilcomputer til dato – er i sort anodiseret aluminium, og toppen er af lige så sort plast.

Tastaturet er belyst med rødt, og A-, S-, W- og D-tasterne samt det numeriske tastatur er særlig lyse, så det er let at ramme rigtigt i LAN-partyets dunkle belysning. Der er dog ikke det orgie af valgfrie, pulserende RGB-farver, som mange andre spilcomputere pynter sig med.

Under det sorte låg finder man en 2,6 GHz Intel Core i7 processor med fire kerner og otte tråde. Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 960M (med 4 gigabyte dedikeret ram), som borger for en fuldt tilstrækkelig 3D-ydelse i den bedre ende. I hvert fald så længe man holder sig inden for 15 tommers skærmens Full HD-opløsning.

G501_Front Side

Der er 16 gigabyte ram om bord og to diske: En 128 gigabyte SSD til Windows og en 1 terabyte traditionel harddisk til de store filer fra spillene. Lyden leveres af Bang & Olufsen-ejede ICEpower!

ASUS G501 er ikke nogen prangende computer, men den er behagelig at arbejde med. De mange kræfter til trods bliver kabinettet ikke varmt, og der er behageligt god plads rundt om tasterne. Lyden er udmærket for en kompakt bærbar.

G501_lighting_03

 

Benchmarks

G501 er en rigtig hurtig computer. Med rigeligt af både ram og processorkraft til rådighed vil der ikke være det regneark eller den fotomanipulation, der for alvor kan få den ud i tovene. I multiplatformstesten Geekbench 3 klarede den henholdsvis 3.329 i single-core og 12.229 i multi-core. Det er lige under den lynhurtige iMac Retina 5K. Browsermark-resultatet er også flot: 6.432.

Der hvor det virkelig gælder, er dog grafik. I 3DMark 11-testen opnår G501 en score på 5.219. Det er hurtigt og matcher f.eks. Aspire V Nitro. Men er dog kun det halve af ASUS’ egen monster-laptop G751. Til gengæld kan G501 være i en almindelig taske. Batteritiden er rimelig ved normal brug. Men hvis man skruer helt op for styrken og slår alle sparefunktionerne fra, er der kun strøm til halvanden time.

 

Benchmarks

Geekbench 3: 12.229 (multi-core), 3.239 (single-core)
Browsermark: 6.462
3DMark 11: 5.219
Cinebench R15: 98,58 fps

 

Konklusion

ASUS ROG G501 JW er et elegant kompromis mellem spilmuskler og bærbarhed. Den er let og diskret nok til at kunne bruges som “almindelig” bærbar til arbejde eller studier, men samtidig kraftig nok til, at man kan fyre den af i fritiden. Den slags muligheder har sin pris, og der er flere om buddet.

G501_lighting_02

Ud over skabsspillerne kan G501 også være interessant for dem, der er trætte af lette, men sløve ultrabooks. Den er kun lidt dyrere – og tungere – men langt stærkere.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil

  Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

  Vejl.pris 21601 kr Overjordisk smuk Alienware

  Sennheiser GSP 670

  Vejl.pris 2600 kr Sci-fi-stil og hi-fi-lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.