: GoPro Hero5 Black

GoPro holder føringen

Et kamera fra GoPro har længe været det sikre valg. Det holder de fast i med Hero5 Black!
Marts 2017GoPro Hero5 Black
Lyd & Billede mener
GoPro Hero5 Black byder på fremragende billedkvalitet og nem betjening, og er vandtæt fra fabrikken. Det er svært at finde noget at beklage sig over.
Batteriet er som altid et problem og sætter sine naturlige begrænsninger. Desuden er det synd, at de gamle ikke længere er kompatible.
Specifikationer
  • 4K/30 fps, 2,7K/60 fps, 1080p/120 fps, 720p/240 fps, 480p/300 fps
  • Digital billedstabilisering (1440p/60 fps, 2,7K/30 fps)
  • 2" touch-skærm
  • Vandtæt ned til 10 m uden etui
  • Maks. bithastighed 60 Mbit/s
  • Stemmestyring, stereomikrofoner
  • Wi-Fi, GPS, Gyroskop, Bluetooth
  • USB-C, Micro HDMI
  • Vægt: 118 g
  • Batteri: 1220 mAh
Annonce
Annonce

Med Hero5 Black samler GoPro funktionerne fra deres Hero4 Silver og Hero4 Black i ét produkt. Du får med andre ord samme mulighed for at optage 4K-video med 30 fps samt en stor touch-skærm på 2 tommer til at navigere rundt i menuerne. Det er ikke så dårligt endda.

Vandtæt uden hus
Heldigvis er det ikke alt, der er genbrugt, og en velkommen tilføjelse er, at kameraet nu er vandtæt ned til 10 meter uden brug af ekstra hus. Det er utrolig rart, og du behøver derfor ikke bekymre dig om, at der kommer vand eller skidt ind i kassen.

Desværre virker touch-skærmen stadig ikke under vand, og du er stadig nødt til at have en ramme om kameraet, så du kan montere det på alt og intet. Det manglende hus betyder samtidig, at du bør være lidt mere påpasselig med, hvordan du opbevarer kameraet i det daglige, for at undgå ridser på skærm og linse.

Simpelt menusystem
En ting, der tidligere kunne være lidt forvirrende at hitte rundt i, var menuerne. Dem har GoPro heldigvis givet en overhaling og derved forsimplet betjeningen betragteligt. Der er dog stadig meget at rode med, og du kan lette betjeningen ved f.eks. at bruge en telefon eller et smart-ur.

Vær opmærksom på, at jo flere ting du slår til, og jo højere opløsning du optager i, jo mere påvirkes batterilevetiden, der derfor svinger meget.

Annonce

“GoPro take a photo”
Også hos GoPro er stemmestyring en af årets nyheder. Det fungerer ganske fint, og kameraet starter optagelser og tager billeder, som det skal. De nordiske sprog er dog ikke understøttet, så du må holde dig til engelsk. Der skelnes imellem britisk og amerikansk, så prøv dig frem efter din dialekt.

Et par “hemmelige” kommandoer har ligeledes fundet vej til stemmefunktionen. Hvis du under en optagelse siger “Oh shit” eller “That was sick”, oprettes der bogmærker, så du let kan finde tilbage til det præcise sted i optagelsen. Det er ret sjovt.

Fine og rolige billeder
Fordi Hero5 Black benytter den samme sensor, som sad i Hero4 Black, får du de samme skarpe og detaljerede billeder. Der er knald på farverne uden nogen særlig antydning af støj. Igen er reglen, at jo bedre lyssætningen er, jo bedre bliver dine optagelser.

Ligesom hos Garmin kan du slå billedstabilisering til, så længe du holder dig til 1080p opløsning og derunder med maksimalt 60 fps. Funktionen fungerer godt og er god til at udglatte rystede optagelser fra f.eks. et cykelstyr. Da funktionen er digital, beskæres 10 procent af billedet for at opnå den udglattende effekt.

Dåselyd
En ting, som jeg desværre bemærkede, er at lyden på Hero5 Black er en smule indelukket i forhold til Hero 4. Ja, faktisk lyder det lidt, som om kameraet konstant er under vand. Det giver ikke rigtig nogen mening, da Hero5 har fået hele tre indbyggede mikrofoner. Desværre lader problemet til at komme fra den medfølgende ramme, som dækker for mikrofonerne. Det er simpelthen for dumt.

Annonce

Konklusion
GoPro Hero5 Black er et kamera, der på mange måder rammer rigtigt og på fin vis fører faklen videre fra de foregående generationer. Især det vandtætte kabinet er en rar tilføjelse, og muligheden for at tage billeder og optage ved hjælp af stemmen er god. Visse småting irriterer, men det ændrer ikke ved, at GoPro stadig laver nogle af de bedste actionkameraer på markedet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Garmin VIRB Ultra 30

Seriøs udfordrer til GoPro

Garmin støtter sig klogeligt op ad sine tracking-egenskaber, hvilket giver et nyt perspektiv til genren.

Garmin er blevet en seriøs konkurrent til GoPro. Særligt kameraets mulighed for at indsamle data via G-Metrix og indlejre dem i optagelserne er en fed funktion.
Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Overførsel til computeren foregår med et gammeldags Mini USB-kabel. Det undrer, at Garmin ikke har skiftet til Micro USB eller USB-C.

Sony FDR-X3000R

For dyrt og for bøvlet

Sony er gode på billedkvalitet, men overkomplicerer med ekstern søger og besværlig navigation.

Optisk billedstabilisering er bare bedre end digital, og Sonys kamera skyder nogle utrolig flotte videoer.
I betragtning af prisen er det svært at se, hvorfor man skulle vælge Sony frem for konkurrenterne. De positive sider kan ikke opveje de dårlige.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.