Search
Generic filters

TEST : Asus C434TA-E10008

Den gyldne middelvej

Den ligner en business-ultrabook, men koster som en økonomimodel. Du får alt, hvad du behøver – så hvorfor betale mere?

Asus C434TA-E10008

Lyd & Billede mener

Slankt og lækkert aluminiumkabinet, god 360 graders touch-skærm. Hurtig i brug.
Lidt tungere end topmodellen, der kun koster en smule mere. Ikke så fleksibel som en PC.
 • Processor: 1,3 GHz Intel Core i5-8200Y dual-core, 4 tråde
 • Skærm: 14″ Full HD (1920 x 1080), 60 Hz 100 % sRGB touch-skærm m. 360° hængsler
 • Hukommelse: 8 GB
 • Grafik: Intel UHD Graphics 615
 • Styresystem: Chrome OS
 • Lager: 128 GB eMMC
 • Mål og vægt: 32,1 x 1,6 x 20,2 / 1,5 kg
 • HD-webcam, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C, USB 3.0, 3,5 mm audiostik, microSD-kortlæser
 • Batteritid: Op til 10 timer
 • Web: asus.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6999 kr

 • Octane 2.0: 27.866
 • Geekbench 5: 769/1431
 • 3DMark Sling Shot Extreme (OpenGL): 2.590
 • 3DMark Sling Shot: 3.559
 • PCMark Work: 14.759

Asus C434TA ikke blot ligner en luksus-ultrabook, den føles også sådan. Det kileformede kabinet er ikke blot aluminiumfarvet; det er den ægte vare. Det betyder også, at computeren virker betydelig mere stabil. Man kan løfte den i et hjørne, uden at den flyder ud som et af Salvador Dalis smeltende ure.

Hængslerne på skærmen er af solidt stål, der ser ud til at kunne holde til at blive vredet rundt mange gange. Og vredet rundt vil de blive, da skærmen er en 360 graders touch-skærm. Det giver mening på en computer, der let kan blive familiens foretrukne skærm nummer to – til sofaunderholdning, når fjernsynet er optaget.

Touch-skærmen har 360 graders hængsler. (Foto: Asus)

Asus C434 er den tungeste af de tre Chromebooks, men 1,5 kg for en 14-tommer med metalkabinet er stadig letvægt.

Skærmen har Full HD-opløsning og er behagelig klar og kontrastrig. Der er 8 gigabyte RAM i maskinen. Det eneste, der adskiller sig fra almindelige laptops, er at lagringen sker i Flash-RAM, og at der kun er 128 gigabyte til rådighed.

Der er de ind- og udgange, som man ville forvente på en tilsvarende konventionel laptop. To USB-C-porte, en “gammeldags” USB-port og en kortlæser. Og selv om Chrome OS ikke råder over samme gigantiske driver-bibliotek som Windows, gik det problemfrit at tilslutte en webcam og et eksternt USB-lydkort.

Til prisen er det svært at finde lige så meget computerkraft, der er pakket så pænt ind, blandt “normale” bærbare. (Foto: Asus)

Benchmarks

Processoren i C434TA er en “rigtig” Core i5 – og ikke en forældet Pentium. Det er godt nok kun en 8. generations dual-core-processor på 1,3 GHz, men den er stadig omkring dobbelt så hurtig som den Pentium Gold, der sidder i den billige model. Udtrykt i tal opnår den en Geekbench 5-score på 769 i single-core og 1.431 i multi-core. Og den browser-baserede Octane 2.0-test topper ved 27.866. Næsten tre gange så godt som den mindste model – og kun en smule under topmodellen.

PCMark Work-testen (som blev kørt i mobiludgaven) ender med et resultat på 14.759. Det er så absolut brugbart til arbejdsbrug. Men da det er en Chromebook, må du nøjes med Android-udgaverne af kontorprogrammerne. Som er nok til de flestes behov – og ganske gratis.

3D-grafik er Intel HD Graphics-grafikprocessoren ikke skabt til. Det beviser Sling Shot Extreme-testen, som ender med en score på 2.590. Det er heller ikke det, den vil blive brugt til – snarere PowerPoint-præsentationer og Netflix-film. Og det klarer den fremragende.

Det gælder i øvrigt alle tre maskiner i testen, der bruger den samme grafikprocessor.

Hvis der ikke lige er plads i budgettet til en superslank ultrabook-PC, er Asus C434TA et godt alternativ. (Foto: Asus)

Konklusion

Asus C434TA-E10008 er dobbelt så dyr som testens billigste, men giver dig ret meget computer for pengene. Den er stort set lige så hurtig og skærmen lige så god som topmodellens – men behageligt billigere.

Sammenlignet med konventionelle bærbare til samme pris får man en lækrere og mere luksuriøs byggekvalitet og højere hastighed. Men på bekostning af muligheden for at køre de professionelle udgaver af kontor- og grafikprogrammer. Noget, der alligevel kræver en kraftigere og dyrere computer.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Asus C425TA-H50039 - Skåret til benet
  Selv om prisen er lav, får man faktisk en ganske fornuftig bærbar. Men lad være med at sætte forventningerne urealistisk højt.
  Asus C436FA-E10035 - Så kraftig som en PC
  Topmodellen ligner og opfører sig som en lækker ultrabook, men koster som en mellemklasse-PC.

  Læs også

  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!
  Asus er rykket helt op i high-end-klassen med en sværvægtsmobil, der kan konkurrere på lige fod med de bedste på markedet. Et dette Asus’ øjeblik?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget

  Bose Frames

  Vejl.pris 1999 kr Funky solbriller med indbygget lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.