Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Asus C425TA-H50039

Skåret til benet

Selv om prisen er lav, får man faktisk en ganske fornuftig bærbar. Men lad være med at sætte forventningerne urealistisk højt.
Karakter
Asus C425TA-H50039
Lyd & Billede mener
Du får en helt okay laptop til lavere pris end en mellemklassemobil. Den kører langt på en opladning.
Processoren er virkelig ikke hurtig! Maskinen føles som det plastic, den er bygget af.
Specifikationer
  • Processor: 1,6 GHz Intel Pentium Gold 4415Y dual-core, 4 tråde
  • Skærm: 14″ Full HD (1920 x 1080), 60 Hz
  • Hukommelse: 4 GB
  • Grafik: Intel UHD Graphics 615
  • Styresystem: Chrome OS
  • Lager: 32 GB eMMC
  • Mål og vægt: 32,2 x 1,7 x 20,8 / 1,3 kg
  • 720p webcam, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C, USB 3.0, 3,5 mm audiostik, microSD-kortlæser
  • Batteritid: Op til 12 timer
  • Web: asus.com
Benchmarks

Vejl. pris 3 699 Produktside

“Billige” er det ord, som de fleste forbinder med Chromebooks. På den måde er Asus C425TA-H50039 en typisk Chromebook. Det kan man dog ikke se på den, for den er rigtig pæn.

Ved første øjekast kan den nemt forveksles med en ultrabook-PC i mellemklassen. Kabinettet er dog ved nærmere eftersyn ikke fræset ud af aluminium, men sprøjtestøbt i plastic. Det afsløres af “hjørnetesten”: Når man løfter den åbnede computer ved at gribe om forreste venstre hjørne, vrider hele kabinettet sig flere centimeter. Jeg er også en smule bekymret for, om skærmen med den smalle kant og plastichængslerne i længden vil holde til at blive åbnet og lukket tusindvis af gange.

Asus C425TA ser dyrere ud, end den er. Men metalkabinettet er altså af plastic. (Foto: Asus)

Billig eller ej, så er udførelsen absolut nydelig. Skærmen, som har Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel), er ikke overvældende lysstærk eller kontrastrig, men fuldt ud fin og formålstjenlig. Tastaturet føles ikke så stramt og præcist som på de to dyrere modeller. Men hvis du ikke skal skrive generationsromanen på det, fungerer det fint. Og trackpad’en er stor og reagerer godt.

Asus C425TA fås i flere varianter. I den testede, som er økonomimodellen blandt økonomimodeller, sidder en 1,6 GHz Pentium Gold-processor. Hvilket blot tjener til at illustrereat ikke alt, hvad der kaldes guld, er lige glimrende. Det er en langsom processor, der først og fremmest glimrer ved sin lave pris.

Annonce

C425_4
Den billige Chromebook er skåret ind til benet. Men der er, hvad der skal være. (Foto: Asus)

Benchmarks

Det er let at glemme, hvor meget turbo-boost på Intels Core-processorer betyder – indtil man møder en processor uden! Den 1,6 GHz Pentium 5515Y, der sidder i Asus C425TA, er ret præcist halvt så hurtig som den 1,6 GHz i5, der sidder i den dyreste model i testen.

Geekbench 5-testen ender således med en score på 388 i single-core og 743 i multi-core. Det er på niveau med en smartphone til samme pris. Octane 2.0-testen giver en score på 11.216. Det er bestemt ikke prangende, men viser, at maskinen sådan set er hurtig nok til normal kontorbrug – hvis du ikke er alt for utålmodigt anlagt.

PCMark Work 2.0-testen, der simulerer typiske kontorprogrammer, ender med et resultat på 11.060. Det er lavt, men nok.

En anæmisk processor og Intel HD Graphics integreret bundkortsgrafik er ikke vejen til hurtig 3D-grafik. Vi pudsede alligevel grafiktesten 3DMark Sling Shot Extreme på C425TA. Den kørte, men gaming er ikke det, maskinen er bedst til!

Annonce

Asus C425TA koster så lidt, at det faktisk ikke er nødvendigt at deles om den. (Foto: Asus)

Konklusion

Selv om Asus C425TA-H50039 er blandt de billigste 14 tommers bærbare med Full HD-skærm, du kan finde, virker den ikke discountagtig. I hvert fald ikke så længe du husker at løfte den med begge hænder.

Processor, RAM og lagerplads er skåret ned til et absolut minimum. Men takket være det nøjsomme Chrome OS og de mindre krævende Android-apps går det an i praksis. Har du penge til bare lidt mere, bør du dog kigge på de lidt mere gavmildt udrustede udgaver.

Også i denne test:

Asus C434TA-E10008

Den gyldne middelvej

Den ligner en business-ultrabook, men koster som en økonomimodel. Du får alt, hvad du behøver – så hvorfor betale mere?

Slankt og lækkert aluminiumkabinet, god 360 graders touch-skærm. Hurtig i brug.
Lidt tungere end topmodellen, der kun koster en smule mere. Ikke så fleksibel som en PC.

Asus C436FA-E10035

Så kraftig som en PC

Topmodellen ligner og opfører sig som en lækker ultrabook, men koster som en mellemklasse-PC.

Overbevisende byggekvalitet og lækker touch-skærm. Processoren er hurtigere end i de fleste Windows-laptops.
Den kan stadig ikke køre Windows-programmer. Du kan få en udmærket Windows-maskine til samme pris.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.