Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: To high-end mesh-netværk

Sejere og sejest

Med netværkene Orbi NBK752 og RBKE963 dækker Netgear to forskellige behov, det ene mere ekstremt end det andet. Her er vores dom!

Skrevet af / 03/03/2022 - 16:25
To high-end mesh-netværk
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

I dag tager vi internettet for givet, og vi er næsten lige så afhængige af det, som vi er af strøm og rindende vand. Man tænker ikke så meget over det til hverdag, men så snart man mister det, føler man sig fortabt.

Netgear Orbi NBK752 spread2
Netgear Orbi NBK752. (Foto: Netgear)

NBK752 – til dig, der aldrig vil miste forbindelsen

Til dem, der er hunderædde for at miste internetforbindelsen, har Netgear svaret i form af Orbi NBK752. Et mesh-netværk med router og én node (satellit) til dem, der vil have noget nær den gigabit-hastighed, de betaler for fra jordnettet, og som desuden kan tage internet ind fra både 4G og 5G.

Routeren har nemlig SIM-kortlæser, og den kobler det mobile bredbånd ind, så snart den oplever nedetid fra fibernettet. Dermed behøver man ikke at være bange for at blive afbrudt midt i spillet eller miste dyrebar arbejdstid på hjemmekontoret, hvis internetudbyderen skulle opleve et nedbrud i området.

Man kan også vælge kun at bruge bredbåndet til mobilt bredbånd eller ditto jordbaseret netværk.

Netgear Orbi RBKE963 black
Netgear Orbi RBKE963 er det første Orbi-netværk, der også fås i sort. (Foto: Netgear)

RBKE963 – når kun det hurtigste er godt nok

Hvis man ikke føler behov for 5G-modtagelse, men derimod ønsker trådløst internet af den allerhurtigste og mest solide slags, ser Netgear hellere, at man køber Orbi RBKE963. Den tager en helt ny frekvens i brug, nemlig 6 GHz, for at give endnu hurtigere internet til enheder, der understøtter det.

Derudover loves der en mere stabil hverdag for de gadgets, der anvender de normale 2,4 GHz og 5 GHz bånd. Dette netværk har en router og to nodes, og dækker dermed et større område.

Læs også Hvad pokker er mesh? Forventningen om, at dine trådløse devices bare fungerer, indfries kun med et ordentligt mesh-netværk.

For feinschmeckere

Hvis du hører til dem, der har klaget til din internetudbyder over, at dine Wi-Fi-hastigheder ikke er i nærheden af, hvad du betaler for, så har du sikkert fået det svar, at det er routeren, der er flaskehalsen.

Skulle du mene, at det er internetudbyderens opgave at levere en router, der gør det, du kræver og forventer af den, så kan du få både kaffen og wienerbrødet galt i halsen, når du hører, at prisen på de to mesh-netværk fra Netgear er henholdsvis 9.390 kroner for NBK752 og svimlende 13.190 kroner for RBKE963!

Heldigvis kan man få rigtig gode alternativer til en brøkdel af prisen, men som vi alle ved, så koster kvalitet, og hvis du er nysgerrig efter, hvad man skal med et så dyrt hjemmenetværk, så vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere her. Selv om vi må indrømme, at vi også blev taget på sengen af, hvor meget et mesh-netværk rent faktisk kan koste.

Produkter i denne test

Netgear Orbi NBK752 (AX4200)

Wi-Fi 6 og 5G i ét og samme netværk

Netgear Orbi NBK752 kan både kobles til fiber og 5G for at få den mest pålidelige internetdækning i hele huset.

Stabilt med rigtig gode hastigheder og glimrende dækning. Brugervenlig opsætning. Flere muligheder med 5G.
Ekstremt meget dyrere end varianten uden 5G.
Læs hele testen

Netgear Orbi RBKE963 (AXE11000)

Når fart er vigtigere end fornuft

Superhurtige Orbi RBKE963 er det første mesh-netværk, der tager en helt ny frekvens i brug. Samtidig kan du vinke farvel til begrebet “meget for pengene”.

Det hurtigste mesh-netværk, vi har testet. Super dækning. Stabilt som bare fanden.
Dyrt er ikke ordet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top