TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Spectre x360 13 aw0361no

Hybridcomputer med ambitioner

HP Spectre x360 13 vil gerne være en designperle i luksusklassen. Prisen er derefter. Men på især ét punkt rammer computeren uden for skiven.

Af / 15/05/2020 - 09:10
HP Spectre x360 13 aw0361no

Home mener

  • Unikt og meget robust design, hvor der også er tænkt over detaljerne. Fremragende ydelse, god lyd og glimrende tastatur. Og så kommer den med Wi-Fi 6.
  • Skærmopløsningen er blot Full HD, og det er hverken tidssvarende eller rimeligt, den høje pris taget i betragtning. Batterilevetiden skuffer også en smule, og det meget smalle pegefelt er lidt upraktisk.

Den nyeste hybridcomputer i Hewlett Packards dyre Spectre-serie er knap så sexet som den læderbeklædte HP Spectre Folio, vi havde på testbænken sidste sommer. Dermed ikke sagt, at HP Spectre x360, som vi har testet i 13 tommers versionen, ligner alle andre bærbare til forveksling. Tværtimod er det tydeligt, at den amerikanske PC-producent med Spectre x360 har ønsket at levere et produkt i luksusklassen.

Udseende og konstruktion

Designet er nemlig ret unikt. Først og fremmest er det usædvanlig kantet med skrå og vinklede CNC-fræsede linjer. Men der er også tænkt over detaljerne. Bl.a. er maskinens to bagerste hjørner begge skåret i en 45 graders vinkel, hvor der henholdsvis er blevet plads til tænd/sluk-knappen og til den ene af computerens to Thunderbolt 3-porte. På den måde undgår man at komme til at slukke for maskinen ved et uheld, ligesom strømkablet til opladning ikke kommer i vejen.

Hele herligheden er fremstillet af aluminium, og et par solide hængsler forbinder skærm og tastatur og sørger for, at computeren kan foldes 360 grader om sin egen akse. Rammen omkring skærmen er særdeles smal, og skærmforholdet er således på gedigne 90 procent. Ikke prangende, men ganske acceptabelt.

Spectre x360 13 6
Mon ikke de fleste brugere vil anvende det hybride format på andre måder – f.eks. i filmtilstand eller præsentationstilstand? (Foto: Hewlett Packard)

Den hybride computer kan altså ændres fra at være lukket sammen som en almindelig bærbar til at være foldet sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg. I denne tablet-tilstand gør det meget kantede design desværre computeren ubehagelig at holde i hænderne i længere tid ad gangen. Men mon ikke også de fleste brugere vil anvende det hybride format på andre måder – f.eks. i filmtilstand eller præsentationstilstand?

Der er god modstand og vandring i tasterne, selv om tastaturet rent optisk virker meget fladt og i øvrigt er sænket en smule i forhold til resten af unibody-designet, så tasterne flugter med kabinettet. Dermed er de også godt beskyttet, når computeren bruges i tablet-tilstand.

Annonce

Pegefeltet er meget præcist og følsomt, men hæmmes af, at det er så smalt. Det kræver med andre ord mange små bevægelser f.eks. at scrolle op og ned på websider og i dokumenter.

Skærm og lyd

HP Spectre x360 fås også i en endnu dyrere konfiguration med 4K-skærm, men vores testeksemplar var den “billige” model med IPS touch-skærm i Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel).

Heldigvis var skærmbilledet alligevel meget skarpt og tydeligt – den forholdsvis lave opløsning til trods – og farvegengivelsen rig og kontrastfuld. Skærmen er dog særdeles blank, så Spectre Folio er ikke optimal til udendørs brug. Og lysstyrken på 420 nit er ikke høj nok til at kompensere.

Lyden leveres af danske Bang & Olufsen, og HP har indbygget fire højttalere i maskinen, så lyden uden hovedtelefoner er ganske hæderlig. Der mangler lidt bas, men de fire højttalere leverer en bedre oplevelse end de fleste tilsvarende bærbare computere.

Spectre x360 13 7
Når den hybride computer er i tablet-format, ser man tydeligt, at maskinens to bagerste hjørner begge er skåret i en 45 graders vinkel, hvor der henholdsvis er blevet plads til tænd/sluk-knappen og til den ene af computerens to Thunderbolt 3-porte. (Foto: Hewlett Packard)

Ydelse og funktioner

HP har leveret et testeksemplar med noget nær den dyrest mulige konfiguration, herunder 10. generations Intel Core i7-1065G7-processor, 16 gigabyte RAM og en 512 gigabyte SSD. Og selv om der selvfølgelig findes endnu dyrere bærbare, der er endnu vildere – såsom Asus ZenBook Pro Duo – så er HP Spectre x360 13 i den testede konfiguration altså seriøst hurtig!

Det viser de fleste af vores benchmark-tests, selv om fraværet af en dedikeret GPU betyder, at HP’s hybridcomputer næppe skal belastes med alt for meget gaming.

På ét punkt skuffer HP Spectre x360 dog en smule. I sin markedsføring for computeren taler HP selv om et “batteri, der slår alt”, og lover f.eks. op til 21 timer og 30 minutters videoafspilning i Full HD-format. For den påstand bør adskillige marketingmedarbejdere hos HP udstyres med pænt lange Pinocchio-næser. I vores benchmark-test klarer hybridcomputeren nemlig kun fire timer og 33 minutter, før batteriet må smide håndklædet i ringen.

Selvfølgelig er den reelle batterilevetid noget længere, eftersom benchmark-testen presser computeren til det yderste, men reelt får du måske omtrent otte-ni timer ud af en opladning ved normal brug, og det er meget, meget langt fra de 22 timer, som HP selv mener, at maskinen kan præstere.

Spectre x360 13 8
Tastaturet er sænket en smule i forhold til resten af unibody-designet, så tasterne flugter med kabinettet. (Foto: Hewlett Packard)

Konklusion

HP Spectre x360 13 er langtfra det dårligste valg, du kan træffe, hvis du er på udkig efter en hybrid bærbar computer. Den har et unikt, strømlinet (omend meget kantet) design, hvor der også er blevet plads til at tage et par praktiske hensyn. Ydelsen er også i top, omend HP nok skal passe på med at love mere, end de kan holde, hvad angår computerens strømforbrug.

Til prisen trækker det dog en del ned i den samlede vurdering, at skærmen ikke kommer med højere opløsning i den testede konfiguration. Det er der ikke meget luksusklasse over, selv om billedkvaliteten i sig selv er ganske acceptabel.

Karakter
HP Spectre x360 13 aw0361no
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?