TEST: ASUS ZenBook Flip S UX371

Windows-hybrid der fænger

Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Karakter
ASUS ZenBook Flip S UX371
Lyd & Billede mener
Helt fantastisk skærm med 4K-opløsning og knivskarpt billede. Slankt og let design med mange tilslutningsmuligheder. 11. generations Intel Core-processor.
Ikke helt tilfredsstillende batterilevetid. Mangler fingeraftrykslæser, og lyden i de indbyggede højttaler er for tynd.
Specifikationer
  • Processor: 2,8 GHz 11. generations Intel Core i7-1165G7 quad-core
  • Skærm: 13,3″ OLED touch-skærm, 16:9 4K UHD (3840 x 2160)
  • Hukommelse: 16 GB LPDDR4-RAM / 1 TB SSD-lager
  • Grafik: Intel Iris Xe
  • Styresystem: Microsoft Windows 10 Pro, 64 bit
  • Mål og vægt: 305 x 11,9 x 211 mm / 1,2 kg
  • Batteri: 67 Wh, 4 Cell litiumpolymer
  • HD-webcam med IR, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C (Thunderbolt 4), USB-A 3.2, HDMI 2.0
  • Web: asus.com/dk
Benchmarks

Produktside
Annonce
Annonce
forfatter

Asus ZenBook Flip S er blandt de første bærbare computere med Intels nye 11. generations Core-processor, som lander på testbænken. Den nye processor er baseret på 10 nm-teknologi og kommer med både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den seneste version af ZenBook Flip S, vi havde under luppen, var UX370UA, som vi gav vores specielle anbefaling. Med den nye Intel-teknologi er den hybride Windows-computer blevet opgraderet og optimeret på en række punkter. Spørgsmålet er bare, om det er nok til, at Asus ZenBook Flip S UX371 er et godt køb her i begyndelsen af 2021.

Udseende og konstruktion

Den nye ZenBook Flip S ligner sine mange forgængere med kabinet af aluminium og et børstet mønster med koncentriske cirkler på låget. Et par solide hængsler forbinder skærm og tastatur og sørger for, at computeren kan foldes 360 grader om sin egen akse. Rammen omkring skærmen er særdeles smal, og med maskinens tykkelse på kun lige over en centimeter er der ikke mange millimeter at file af.

Den hybride computer kan altså ændres fra at være lukket sammen som en almindelig bærbar til at være foldet, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg. I denne tablet-tilstand gør det meget kantede design desværre computeren ubehagelig at holde i hænderne i længere tid ad gangen. Men mon ikke de fleste brugere vil anvende det hybride format på andre måder – f.eks. i filmtilstand eller præsentationstilstand?

Den nye ZenBook Flip S ligner sine mange forgængere med kabinet af aluminium og et børstet mønster med koncentriske cirkler på låget. (Foto: Asus)

Der er god modstand og vandring i tasterne, og tastaturet er i øvrigt sænket en smule i forhold til resten af unibody-designet, så tasterne flugter med kabinettet. Dermed er de også godt beskyttet, når computeren bruges i tablet-tilstand.

Pegefeltet er meget præcist og følsomt og har desuden en god størrelse. Asus har sågar fået plads til et numerisk tastatur – nemlig den såkaldte NumberPad, som tænder for et lysende felt af numeriske taster på computerens touchpad. Det fungerer overraskende godt, og det er lidt vildt, at man sågar kan bruge touchpad’en som touchpad, mens der er tændt for de numeriske taster.

Skærm og lyd

OLED-panelet i ZenBook Flip S UX371 byder både på høj opløsning og lysstyrke. Desuden er skærmen Pantone-certificeret og kommer med 100 procent DCI-P3 farveskala. Med andre ord er den bærbare computer særdeles velegnet til redigering af både billeder og video. Sort er virkelig sort, og når det gælder, er der fuld knald på farverne og lysstyrken.

Lyden er desværre ikke den bedste, selv om Asus lover både surround-sound og optimeret lydkvalitet certificeret af Harman Kardon. Tilslutter man hovedtelefoner, er lyden for så vidt ganske glimrende, men de indbyggede stereohøjttalere leverer en decideret utilfredsstillende lydoplevelse og mangler både tyngde og bredde.

Pegefeltet er meget præcist og følsomt og har desuden en god størrelse. Asus har også fået plads til et numerisk tastatur – nemlig den såkaldte NumberPad, som tænder for et lysende felt af numeriske taster på computerens touchpad. (Foto: Asus)

Ydelse og funktioner

Under hjelmen sidder den nyeste 11. generations Intel Core i7-processor samt Intel Xe Graphics-arkitektur, hvilket som nævnt betyder, at ZenBook S Flip understøtter både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den nye processor – i kombination med hele 16 gigabyte LPDDR4-RAM – leverer en tilfredsstillende høj ydelse, hvilket vores benchmark-resultater også dokumenterer, og samtidig udvikler maskinen ikke så meget varme, at blæserne kommer på overarbejde.

Udvalget af porte er også godkendt. Med to gange USB-C, der også understøtter Thunderbolt 4, en enkelt USB-A samt HDMI 2.0 er ZenBook Flip S klar til det meste, og selv om den bærbare ikke har en 3,5 mm indgang til hovedtelefoner, så følger der en lille USB-C-adapter med i æsken, så man stadig kan bruge sine gamle kablede hovedtelefoner.

Til gengæld er det en smule mystisk, at Asus ikke har fundet plads til en fingeraftrykslæser. Det ville øge sikkerhedsniveauet i sammenligning med den valgte løsning med infrarødt webkamera.

Også batterilevetiden trækker lidt ned i den samlede oplevelse. Nuvel, når vi benchmark-tester, udsættes computeren for maksimalt stress uden batteribesparende funktioner, indtil den løber tør for strøm. Men et resultat på kun godt tre timer er stadig i underkanten af, hvad vi havde forventet.

Med to gange USB-C, der også understøtter Thunderbolt 4, en enkelt USB-A samt HDMI 2.0 er ZenBook Flip S klar til det meste. (Foto: Asus)

Konklusion

I den testede konfiguration koster Asus ZenBook Flip S UX371 15.999 kroner. For de penge får man en let, elegant, fleksibel og lynhurtig hybridcomputer med en af de bedste skærme, vi har set på en bærbar. Den er udstyret med den nyeste Intel-teknologi, og det er kun batterilevetiden og de indbyggede højttalere, der trækker lidt ned i det samlede billede.

Med andre ord er Asus ZenBook Flip S UX371 helt klart den ultralette bærbare med Windows, man bør købe lige nu, hvis både kvalitet og ydelse har høj prioritet.

Det bør dog nævnes, at hvis det ikke nødvendigvis skal være Windows, så bør man kraftigt overveje at investere i Apples nye 13″ MacBook Pro med Apples egen M1-processor i stedet. Selv i den allerdyreste konfiguration koster MacBook Pro blot få hundrede kroner mere end ZenBook Flip S, og i forhold til ydelse tørrer den gulv med Windows-maskiner baseret på 11. generations Intel Core-processorer.

Det er grunden til, at Asus ZenBook Flip S UX371 må nøjes med et femtal, selv om vi gerne giver den vores specielle anbefaling. Sekstallet kræver et niveau, som kun Apple p.t. kan præstere.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.