Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

ASUS ZenBook Flip S UX370UA

Du kan godt få både superskarp ultrabook-luksus og 360 graders skærm på én gang

Skrevet af / 15/05/2018 - 14:35
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
John Alex Hvidlykke

Navnet forpligter, og der er en passende portion meditativ enkelhed over Asus’ ZenBook-serie. Vi har testet nogle stykker af dem, og fælles har været det stilrene slanke design. Og en pris, der reflekterer, at man har råd til at betale ekstra for finesserne.

Asus siger selv, at ZenBook Flip S er en af de tyndeste 360 graders computere på markedet. En titel, der er lettere at forsvare end pladsen som den suverænt tyndeste. 360 graders maskiner er normalt tykkere end almindelige laptops, men faktisk er ZenBook Flip S næsten to millimeter tyndere end Asus’ egen ZenBook 3 Deluxe, der i øvrigt har omtrent samme ydelse til en lidt højere pris. Det er ganske imponerende.

Asus ZenBook Flip S er lige så tynd og let som en normal ultrabook. Foto: Asus

Skærmstørrelsen er 13,3 tommer, men det er lykkedes at få panelet til at fylde en lidt større del af skærmarealet end på forgængeren UX360. Ultrabærbare pc’er har dog nået det stadie, hvor mobiltelefoner var for nogle år siden: Det er ikke muligt at gøre dem væsentlig mindre uden at sætte ergonomien over styr. Man kan kun gøre dem tyndere, og med en tykkelse på kun lige over en centimeter er der ikke mange millimeter at file af.

Kabinettet er i en metallisk mørkegrå farve indvendig såvel som udvendig, bortset fra en slebet blank metalkant hele vejen rundt samt omkring touchpad’en. Det ser raffineret ud og kan sandsynligvis forebygge, at pc’en kommer til at se slidt ud, når farven slides af langs kanten. Skærmen er af ridsefrit Gorilla Glass.

ZenBook Flip S kommer i forskellige varianter, men på den testede model var processoren en Intel Core i5 på 2,7 GHz med 8 gigabyte ram og et 256 megabyte SSD-drev. Skærmopløsningen var Full HD, drevet af et integreret Intel HD Graphics 620. Fornuftigt, men tilstrækkeligt.

Adapter er nødvendig

Asus har på flere af deres ZenBook-maskiner valgt at gå ind i fremtiden med begge ben forrest ved udelukkende at bruge USB-C-porte. Desværre er antallet af enheder, der understøtter den i øvrigt udmærkede portstandard, stadig begrænset. Derfor bliver den medfølgende portadapter med udgang for USB og HDMI en uundværlig følgesvend i bagagen. Det virker, men er klodset, og du får stadig kun én USB-port. Kortlæser og Ethernet-port får man heller ikke.

Til gengæld er der blevet plads til en fingeraftrykslæser på det smalle kabinet. Man får også en tegnepen. Her kunne Asus med fordel have kigget Microsoft over skulderen og givet pennen en magnetisk holder som på Surface Pro 4. Der er mærkeligt nok heller ingen lomme til pennen i det lækre medfølgende etui.

Asus ZenBook Flip S har en funktion kaldet Quiet Fan, der sænker den i forvejen meget lave blæserstøj ved at skrue ned for ydelsen – og dermed behovet for køling. Det er smart, men maskinen er i forvejen meget stille, og kun i meget stille omgivelser som i soveværelset lægger man mærke til støjen. Men man får ved samme lejlighed lidt ekstra batteritid foræret – i bytte for en sløvere ydelse. Med Quiet Fan slået til kørte maskinen en sjettedel længere på en opladning.

I både pose og sæk

Asus ZenBook Flip S UX370UA er en såkaldt 360 graders maskine. Altså en computer, hvor skærmen kan foldes hele vejen rundt og ligge fladt mod tastaturet, hvorpå pc’en er forvandlet til en tablet. At have begge funktioner i samme maskine er umiddelbart smart, men efter et års tid med forgængeren som daglig arbejdscomputer må jeg indrømme, at antallet af gange, hvor jeg har udnyttet tablet-funktionen, stadig kan tælles på to hænder. Men andre kan have det på anden måde.

Til gengæld er touch-skærmen et ubetinget plus – også i normal pc-tilstand. Især når man på den forkrampede plads ved et mødebord eller i et smalt flysæde kan rulle skærmbilledet eller klikke OK med en finger på skærmen.

Touchskærmen er et stort plus. Og det gælder ikke kun, når maskinen bruges som tablet. Foto: Asus

 

Benchmarks

Processoren er en Intel Core i5-7200U, som er en 2,7 GHz dual-core CPU med fire tråde. Det er ikke nogen muskelsvulmende talknuser, men den kører langt på literen og er stadig langt stærkere end de deciderede spareprocessorer, man kan finde i nogle 360 graders pc’er.

Geekbench-testen gav et resultat på henholdsvis 3.896 (single-core) og 7.748 (multi-core). Basemark 3.0-testen ender på 427. Det er alt sammen fuldt acceptabelt til normal brug. PCMark 10-testen, der efterligner kontorprogrammer, endte med et resultat på 3.055. Det er faktisk ikke så slemt. Et kraftmonster som HP Omen 17 er kun halvanden gang hurtigere.

Vi pudsede også ZenBook Flip S på de grafiktunge Cinebench- og 3DMark-tests. Det gik som forventet. Det er ikke en maskine til tung 3D-grafik. Men alle tests blev dog gennemført, så du kan i princippet sætte et ældre 3D-spil på som pauseunderholdning.

Langt vigtigere er batteritiden. Ifølge Asus kan den klare sig i op til 11,5 timer på en opladning. Det er sandsynligvis korrekt ved typisk brug. I den hårde, men standardiserede batteritest, hvor der køres krævende opgaver med fuldt blus på skærmen, nåede ZenBook Flip S at køre i lige under tre timer.

 

Konklusion

Asus ZenBook Flip S UX370 er en computer til dem, der på én og samme tid ønsker sig en stilig, MacBook-dræbende ultrabook til arbejdet eller studierne – og en stor, fed tablet til filmhygge i sofaen. Inden for de stramme fysiske begrænsninger i formatet har Asus fået en pænt kraftig computer ud af det. Den har ingen seriøst svage sider, og prisen kan man heller ikke med rimelighed klage over. Touch-skærmen bliver hurtigt uundværlig – også når du bruger ZenBook Flip som almindelig bærbar.

 

Man finder udelukkende USB-C-porte på ZenBook Flip S. Det betyder, at man skal have en adapter med i tasken. Foto: Asus

 

Home mener

Slank, let og lækker som en ultrabook. Fin touch-skærm og velfungerende 360 graders hængsling. Udmærket ydelse. Du kan få en kraftigere (og større) bærbar til prisen. Kun Full HD-skærmopløsning. Kræver USB-adapter til det meste.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Scroll to Top