Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Asus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)

Prop videostudiet i tasken

Asus vil med en serie af PC’er til kreative have en bid af Apples kage.
Karakter
Asus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)
Lyd & Billede mener
Guf for professionelle. Den klarer selv krævende grafiske opgaver med et overbærende digitalt skuldertræk.
Det koster rigtig, rigtig meget at være med i denne klasse. Processoren er ikke fra øverste hylde.
Specifikationer
  • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (12 tråde)
  • Skærm: 15,6″ UHD (3840 x 2160), 400 nit
  • Hukommelse: 16 GB DDR4
  • Lager: 512 GB SSD
  • Grafik: Nvidia GeForce GTX 2060 m. 6 GB GDDR6
  • Styresystem: Windows 10 Pro, 64 bit
  • Mål og vægt: 36,0 x 1,9 x 25,2 cm / 2,0 kg
  • Tilslutninger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C Gen 2 (m. DisplayPort), 3 x USB 3.1, HDMI, Ethernet, 2 x 3,5 mm audiostik
  • Web: asus.com
Benchmarks

Vejl. pris 20 624 Produktside

Asus laver både lette og kompakte PC’er til tasken og fartmonstre til gaming. Og vi har testet mange af begge slags. Nu forsøger den taiwanske producent sig inden for en ny målgruppe: De digitalt kreative.

Asus nævner ikke A-ordet direkte. Men der er ingen tvivl om, at de går efter Apples publikum. Den nye serie har fået navnet ProArt og omfatter både bærbare og stationære maskiner med hardware, der spænder fra det voldsomme til det ekstreme.

Asus StudioBook 15 er udstyret med en farvekorrekt 4K-skærm. (Foto: Asus)

Asus StudioBook 15 er en af de mindste modeller i ProArt-serien, men det gør den hverken lille eller billig. Den testede model, som var en “lige-før-salgsklar” demoudgave, blev leveret med sekskerners i7-processor, GeForce RTS 2060-grafikkort og intet mindre end 48 (!) gigabyte RAM. De maskiner, som kommer til hjemlige breddegrader, fås dog med henholdsvis 16 og 32 gigabyte RAM som standard. Drevkapaciteten er 512 gigabyte eller 1 terabyte.

StudioBook 15 er fræset ud af et enkelt stykke magnesium. Den er ikke helt så flad, og linjerne i det blågrå metalkabinet er ikke så bløde som på firmaets ultrabooks. Det giver et præg af robust værktøj, der helt sikkert er tilsigtet. Med en vægt, der ligger et par riskorn under 2 kg, er den let nok til at komme med i tasken overalt – uden at være ultrabook-let.

Annonce

Kabinettet er af en magnesiumlegering. (Foto: Asus)

Skærmen er kun omkranset af en smal ramme (af Asus’ markedsføring kaldet “NanoEdge”), så mest muligt af arealet går til billede. Og billedet er godt. Der er tale om et 4K (3840 x 2160 pixel) IPS-panel. Skærmen er Pantone-valideret og dækker 100 procent af Adobe RGB-farverummet. Oversat til normalt sprog betyder det, at det, som du ser på skærmen, svarer ret præcist til, hvad du vil få at se i den færdige tryksag eller i biografsalen. Billedet er ikke helt så lækkert og kontrastrigt, som vi har set på 4K OLED-skærme fra Alienware og fra Asus selv. Men her tæller farvekorrekthed mere end imponatoreffekt.

“Det, du ser på skærmen, svarer præcist til den færdige tryksag eller biograflærredet.”

I et 15 tommers kabinet er der god plads til tastaturet. I stedet for at presse et numerisk tastatur ind ved siden af har Asus valgt at satse på ergonomien. Og man slipper for at få navigationstasterne spredt rundt omkring på mere eller mindre tilfældige steder. Selve tasterne har en stram og luksusagtig følelse. Det manglede også bare til prisen.

 

Benchmarks

Processoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H. Det er en udmærket sekskerners arbejdshest. Det viser både Geekbench 5-scoren (6.054 i multi-core og 1.202 i single-core) og kontorprogramtesten PCMark 10 med et resultat på 4.725. Men jeg havde ærlig talt ventet mere til prisen. Hvis der ikke kunne blive råd til en octa-core i9-proccessor, så ville en 10. generations i7 være forventeligt i en helt ny model.

Annonce

3D-grafikscoren er pæn uden at være hysterisk. Nvidia GeForce RTX 2060 er tilstrækkeligt uden at koste det hvide ud af øjnene. 3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5.773, mens Fire Strike fra samme firma får et resultat på 13.638. Både grafik- og processorresultatet er i praksis identisk med Asus ZenBook Duo. Der har netop samme grafikkort og processor.

Batteritesten ender på knap tre timer. Det er udmærket. Og oversat til dagligdags PC-arbejde burde StudioBook 15 kunne køre en hel arbejdsdag på en opladning. Så længe du ikke beder den om at beregne slutscenen til din animationsfilm imens.

Skærmen er Pantone-certificeret, så fotografer kan være sikre på, at billedet på skærmen svarer til det færdige tryk. (Foto: Asus)

Det er nærliggende at sammenligne StudioBook 15 med Apple MacBook Pro. En 16 tommers MacBook Pro med lignende konfiguration (dog kun QHD-skærmopløsning) koster ca. halvanden gang så meget som Asus’en.

En mere direkte konkurrent er imidlertid Asus’ egen ZenBook Pro Duo, der bruger samme processor og grafikkort, og som har hele to lækre 4K-skærme, hvoraf den ene er OLED. StudioBook 15 nøjes med en enkelt 4K-skærm og er på papiret også noget billigere end Pro Duo. Det kan dog betale sig at se sig omkring efter tilbud, da man nogle gange kan finde Pro Duo til samme pris.

Annonce

 

Konklusion

Asus ProArt StudioBook 15 er en lækker bærbar til dem, der har brug for et solidt værktøj til deres kreative arbejde – og som er parat til at betale kassen for det!

Den har alt, hvad der skal til: 4K-skærm, godt grafikkort og tilstrækkelig regnekraft. Byggekvaliteten hæver den også op over almindelige laptops. Men det koster alt sammen. Og med en introduktionspris på den billigste konfiguration, der sniger sig op over 20 af de lange, er konkurrencen hård. Herunder fra Asus’ egen ZenBook Pro Duo.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.