Klipsch G-28 + SW-308 SUB

 itemprop
Klipsch G-28 + SW-308 SUB

Tændrør

Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.

Sprudlende dynamik Spiller højt med svag forstærker
Mangler lidt opløsning

Af de seks små bas-elementer i hver højttaler er kun to i realiteten tilsluttet, mens de fire andre er passive slavemembraner. Slaveenhederne giver et tilskud i den dybeste ende af basspektret og fungerer på samme måde som en basrefleksport, men uden basportens ulemper i form af vindstøj og udstråling ved højere frekvenser.

Klipsch har altid svoret til hornladede diskanter, og det har de ikke tænkt sig at holde op med. En kompressionsdriver med  titaniummembran er monteret i et kvadratisk horn, som er buet 90 grader på alle leder for at give større effektivitet og mere kontrolleret spredning.

Brugervenlighed
Klipsch Gallery G-28 er en såkaldt LCR-højttaler (left, center, right), der kan bruges som enten stereo- eller centerhøjttaler. Højttaler-elementerne er derfor placeret helt symmetrisk. Der følger forskellige beslag til forskellige formål med, men til vægmontering er det bare at hænge hver højttaler på en skrue i væggen.

Den høje følsomhed på 94 dB med én watt betyder, at de flade højttalere kun kræver mellem fjerdedel og halvt så meget forstærkerkraft for at spille lige så højt som konkurrenterne. Dermed er man er mere fri til at vælge en forstærker ud fra lydkvaliteten uden at skulle bekymre sig så meget om kraften.

SW-308 er mindre end de fleste andre Klipsch-subwoofere og er let at placere diskret. Den har et aktivt bas-element og to passive radiatorbasser; vi foretrækker at have den aktive mod os. Vi fik et godt resultat i vores lytterum med delefrekvensen sat til 100 Hz.

Lydkvalitet
Med electro-funk duoen Daft Punk på programmet viser højttalerne sig fra deres mest rytmisk side. Uden subwoofer har de en meget frisk og energisk mellemtone, og trods den høje følsomhed kan de gå længere ned i basområdet, end vi havde forventet.

Det her er en energisk magtdemonstration, som viser, at flade højttalere også kan have muskler. Ud over den høje følsomhed begrænser horndiskanterne spredningen, så vægge og tag ikke reflekterer lyden så meget som dome-løsninger. Det gør, at vi får en mere direkte lyd.

annonce

Men Klipsch G-28 kan naturligvis ikke efterligne et par gulvhøjttalere, før subwooferen kobles på. Så får man den nødvendige bund i basregisteret, der giver både fylde og tryk, men også skaber større kontraster i lydbilledet.

annonce

Sammenlignet med DLS og Dali er der væsentlig mere dynamik og liv med Klipsch. Dena Piano Duo med deres to klaverer på Mozart/Grieg vol. II lyder legende og let. Lyden af tangenthamre, der slår på klaverstrenge, er meget livlig.

Der er masser af gang i den akustiske guitar på Heather Novas ballade “Valley of Sound”, og hendes stemme lyder stor og klar. Det, der mangler, er dybde i stereobilledet, ligesom hos så mange andre væghøjttalere.

Konklusion
Man skal ikke lade sig narre af Klipsch Gallery G-28’s flade udseende. Med deres høje følsomhed spiller de højt og “lige i masken” selv med en strømsvag forstærker, og evner også at engagere uden subwoofer. Der er masser af tryk i hele frekvensregisteret, fra den øvre bas helt op til diskantområdet.

En subwoofer er nødvendig for at få resten af basregisteret med, og her gør SW-308 et godt stykke arbejde. Uden at være størst i klassen integreres den fint i lydbilledet og følger op med en heftig basgengivelse. Det her system giver en meget live-agtig følelse uanset musik.

annonce

Der mangler lidt opløsning i toppen af overtoneområdet, men sammenhængen er så god, at vi er ligeglade.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 2-vejs basrefleks
 • 1" horndiskant
 • 2 x 3,5" bas
 • 4 x 3,5" radiatorbas
 • Frekvensområde: 55 Hz – 24k Hz (± 3dB)
 • Impedans: 8 ohm
 • Følsomhed: 94 dB
 • Subwoofer: 8" bas m. 300 W forstærker

Pris

10997 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  System Audio Exact
  Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.
   data-srcset
  Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
  Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
   data-srcset
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.
   data-srcset
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …
   data-srcset
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Klipsch G-28 + SW-308 SUB

   data-srcset

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

   data-srcset

  Højttaler i himmelklassen

  Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  Scroll til toppen