DLS Flatbox + Flatsub 8

 itemprop
DLS Flatbox + Flatsub 8

Vellyd og vægpryd

DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.

Vellydende og lette at montere Velintegreret subwoofer
Klemmeterminaler

DLS er måske bedst kendt for deres vellydende bil-stereohøjttalere, men har efterhånden også fået foden indenfor i hi-fi-verdenen. Den sidste tid har den svenske fabrik specialiseret sig i moderne væghøjttalere. Flatbox-serien består af en række højttalermodeller, som alle kan hænges på væggen. De modeller, vi har valgt til denne test, Flatbox Large og Flatsub 8, hører til i den øverste ende af serien, men er stadig ganske moderat prissat.

Brugervenlighed
Flatbox Large er flot udført i hvid eller sort pianolak, og meget let at montere. En godt forankret skrue er nok til at hænge dem op. Højttalerne har klemmeterminaler på bagsiden, som gør det nemt at stikke højttalerledningerne ind, men vi havde nu foretrukket skrue- eller bananstik for mere sikker montering.

Subwooferen Flatsub 8 kan også monteres på væggen eller stå på gulvet ind mod væggen. Den flade rektangulære form optager ikke meget gulvplads. På bagsiden er der højniveau-indgange for højttalerkabel såvel som line-indgang fra forstærker eller receiver. Den bruger et 8 tommers bas-element med basrefleksport på siden. Kontroller til frekvens og basniveau sidder let tilgængeligt på forsiden.

Lydkvalitet
DLS er først på testbænken og giver os umiddelbart en stærk tro på konceptet væghøjttalere. Lydbilledet er overraskende potent med en fyldig mellemtonegengivelse, der får Heather Novas dejlige stemme godt frem og ud i rummet. De vægmonterede højttalere mangler ganske vist en smule dybdeperspektiv i forhold til gulvhøjttalere, men til gengæld bredden og højden i ​​lydbilledet imponerende.

DLS-højttalerne har en varm klang, og det første indtryk er, at de lyder meget “pænt” med en lidt tilbagetrukket diskant i vores veldæmpede testrum: Whiskers og bækkener bliver næsten forsigtige i anslaget, og klaveret mangler lidt kraft og gnist i de øverste tangenter. Når vi fjerner lidt af det dæmpende materiale i lytterummet, bemærker vi derimod, at højttalerne får en lidt lysere og mere livlig klang. Derfor kan Flatbox være den rigtige medicin i et rum med mange nøgne glas- og vægflader eller andre akustiske udfordringer.

Selv om de er ganske store, har Flatbox Large brug for lidt starthjælp i de lave frekvenser for at give den rette fylde nedadtil. De kunne heldigvis ikke få en bedre medhjælper end Flatsub 8. Denne sub giver en både saftig og velartikuleret dybbas, der integreres vældig godt med lyden fra væghøjttalerne.

Basspillet på Daft Punk-nummeret “Game of Love” sætter subwooferen på prøve, men det lykkes den at gengive både de høje og de lave toner stramt, præcist og godt integreret med resten af lydbilledet. Du skal ikke forvente mavepustere fra den lille 8-tommer, men det er mere fristende at prøve med to subwoofere frem for en større af et andet fabrikat.

annonce

Konklusion
DLS Flatbox Large er lette at installere, og det er heller ikke svært at få dem til at spille godt. Klangbalancen er varm og fyldig, og de har en ganske “pæn” diskantgengivelse, der egner sig godt til rum med hård akustik. Man kommer ikke uden om subwooferen Flatsub 8, som giver imponerende fylde i basområdet.

annonce

DLS er et glimrende allround-sæt, der vil fungere godt i mange situationer, uanset om du driver dem med en surround-receiver eller en stereoforstærker. Her får du rigtig meget for pengene.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 2-vejs væghøjttalere
 • 30 mm silke-dome diskant
 • 2 x 3" bas/mellemtone
 • Impedans: 8 ohm
 • Følsomhed: 87 dB
 • Frekvensområde: 70 Hz – 25 kHz
 • Mål/vægt: 220 x 92 x 520 mm / 4,6 kg
 • Subwoofer: 8" bas m. 150 W

Pris

11990 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  System Audio Exact
  Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.
   data-srcset
  Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
  Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
   data-srcset
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.
   data-srcset
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.
   data-srcset
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till DLS Flatbox + Flatsub 8

   data-srcset

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

   data-srcset

  Højttaler i himmelklassen

  Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  Scroll til toppen