TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Videostandarden HEVC vedtaget

Åbner for mobil HD-video og streaming af 4K-video i fremtiden.

forfatter
Publiceret 28/01/2013 - 14:44

Medlemmerne i den internationale teleunion ITU blev i fredags enige om, hvordan fremtidens videokodnings-standard skal se ud. ITU H.265, eller High Efficiency Video Encoding, behøver bare den halve båndbredde i forhold til dagens H.264.

h_265_hevc

Allerede H.264 var et stort skridt fremad og er blevet utrolig populært efter at Apple indførte det som standard i deres produkter. Siden introduktionen af iPad er andelen af H.264-kodede videoer øget fra 10 til 84 procent.

Den nye standard skal gøre det muligt at streame HD-video til mobile enheder, selv når du ikke har adgang til traditionelt bredbånd. For private brugere, vil det også betyde, at man vil være i stand til at få bedre kvalitet på video, man streamer fra internettet.

I fremtiden åbner det op for at kunne streame Ultra HD-video i 4K-opløsning, uden at behøve mere end 20-30 Mbps båndbredde. Med tanke på de 4K-projektorer og tv-apparater, som nu kommer, og som mangler fysisk lagring af 4K-video, så kan streamet video være den måde, vi kommer til at få adgang til indholdet på.

Men det vil sandsynligvis vare et stykket tid, inden vi får de første produkter at se, som udnytter den nye standard. Softwareløsninger kan dukke op i år, men det vil formentlig tage indtil 2014, inden vi ser hardwareløsninger, der kan afspille formatet.

Kilde: www.itu.int

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend