Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvet Netflix

Efter første dag i tv-sofaen har vi både ris og ros.

Skrevet af / 18/10/2012 - 10:20
Vi har prøvet Netflix

Efter tirsdagens lancering og pressemøde om Netflix, så har vi nu haft tid til at kigge på tjenesten og fordøjet indtrykkene.

Netflix er tilgængelig via browseren på din computer, som en tjeneste i Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo Wii, i medieafspillere som Apple TV og på tablets og smartphones.Vi fandt ud af, at tjenesten faktisk er til rådighed for Boxee i USA, men ikke her. Forhåbentlig vågner de snart og gør det muligt også i Danmark. En fiffig finesse, der er let at overse, er, at du kan bruge din iPad til at styre afspilningen på en PS3. Det fungerer også fint at starte på en film på en enhed og fortsætte på en anden. Praktisk, hvis man vil flytte fra tv-sofaen til sengen, eller kommer hjem fra en rejse og ønsker at se filmen, man så på sin tablet, videre på sit tv.

Tilgængelig i smart-apparater
Netflix-tjenesten findes desuden i smart-tv apparater, Blu-ray afspillere og hjemmebiografsystem fra producenter som LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony og Yamaha.

Sony er gået ud og specificeret, at det gælder for alle Bravia, Blu-ray afspillere og Blu-ray hjemmebiografsystemer fra 2012, som har adgang til Sony Entertainment Network. Læs mere her.LG tilbyder Netflix som en premium service på samtlige produkter med smart-tv funktion, som lanceres i 2012. Det inkluderer tv-apparater, hjemmebiografsystemer, Blu-ray afspillere og medieafspillere. Hvis du allerede har en ny LG-enhed, skal man installere en softwareopdatering, som sendes automatisk ud via internettet. Den findes nu for smart-tv apparaterne, men for øvrige apparater kommer den til november.

Panasonic siger også, at Netflix kommer til 2012-modellerne af deres Smart Viera-skærme, Blu-ray afspillere og hjemmebiografsystemer. Du finder tjenesten i Viera Connect.

Det ser således ud til, at vi ikke kan forvente, at der kommer nogle apps til ældre modeller, uanset producent. Indtil videre har vi kontrolleret et Panasonic og et Philips smart-tv fra forrige år, og ingen af dem havde modtaget opdatering til Netflix.

Anbefalinger
Efter et par indledende spørgsmål om genrer man kan lide, så starter systemet med at arbejde med anbefalinger. Man kan også gå ind i indstillinger og selv vælge om man aldrig, nogle gange eller altid vil se visse genrer, film med en vis stemning, prisbelønnede film og så videre. Ved at bedømme et udvalg af film sættes også anbefalingerne på rette spor. Man kan også tilslutte Netflix til Facebook, for at få tips om hvad ens venner ser på. Vil man ikke annoncere med, hvad man kigger på, kan man enten lukke for forbindelsen til Facebook, eller vælge at en enkelt film ikke skal deles.

I det hele taget synes vi, at anbefalingerne fungerer godt. De klarede endda også at parre de valg, man har gjort, til at finde mindre undergenrer som knaldhårde gangsterdramaer. Man kan også søge på titler, genrer, instruktører og skuespillere, hvis man ved, hvad man vil se. Vi ville dog gerne have haft ydeliggere måder at finde film på, for eksempel fra hitlister.

Indholdet
Hvad angår indholdet, sagde Ted Sarandos, chief content officer på Netflix, til os, at man er sikker på at have 20-25% lokalt indhold på tjenesten, men indtil videre er det ganske tyndt med danske serier. Vi kan bare håbe på, at Netflix fylder på som lovet.På filmsiden er det også ganske tyndt i øjeblikket, og vi har en fornemmelse af, at det skandinaviske katalog ikke er nært så omfattende som det amerikanske. En sammenligning med IMDB´s topliste viser, at kun 5 af de 20 mest populære film er tilgængelig. Goodfellas findes, desuden findes 1. og 2. Godfather, men ikke nummer 3. Derimod findes alle Matrix-filmene. At nyere film som Inception mangler, kan vi acceptere, og vi kan forstå, at man ikke har fået rettighederne til Star-Wars filmene. Men at Pulp Fiction, Forrest Gump, Gøgereden og Schindlers List mangler er absolut en fejl i protokollen.

Som vi har forstået det, beror det på rettighederne til film, som i modsætning til musik, tilbydes eksklusivt. På Wimp og Spotify kan vi altså finde samme kunstnere og kan i princippet køre den tjeneste, vi bedst kan lide. Men hvis vi ønsker at se alle vore favoritfilm og serier, så må vi altså abonnere på både Netflix, Viaplay, Voddler og Headweb. Pludselig er udsigten til, at streaming af video skal kunne erstatte DVD-leje og tilbyde et lovligt alternativ til downloading ikke så sandsynlig. Det må være dårligt både for filmbranchen og forbrugerne.

Heldigvis vil Netflix også tilbyde eksklusive serier. Den 1. februar har House of Cards af David Fincher og Kevin Spacey premiere på tjenesten. Det er også lykkedes at samle holdet bag kult-serien Arrested Development, der på tragisk vis blev lukket efter tre sæsoner, for en helt ny sæson på Netflix. Præmiere i begyndelsen af 2013. Det samme gælder Hemlock Grove med Bill Skarsgård og komedieserien Orange is the new Black. Man var også med til at finansiere den norske (!) hit-serie Lilyhammer.

Kvalitet og anvendelse
Netflix siger i deres reklamer, at mange af titlerne er tilgængelig i HD-opløsning og med Dolby Digital Plus 5.1-lyd. Af de titler, vi kiggede på den første dag, så var der ikke så meget at sige til det. Det er dog muligt, at det i det ældre materiale er mere usædvanligt. Hvis man går igennem præmierefilm og nye tv-serier, så er der skønsmæssigt 90% i HD og 80% har surroundlyd. Imidlertid skal det bemærkes, at man på computeren må nøjes med stereolyd.

Nu har vi ganske vist en meget god internetforbindelse, men vi blev alligevel glædelig overraset over, hvor glat det fungerede. Filmene starter straks, og der ikke noget problem med at spole i dem. Derimod er det lidt irriterende, at man, i det mindste på PS3, ikke kan ændre sprog eller fjerne underteksterne helt. På computeren fungerer det derimod udmærket.

Hvis du vil prøve selv, så er Netflix gratis første måned. Spotify-abonnenter får resten af året gratis. Aktiver tilbuddet fra www.netflix.dk/spotify.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top